?>

Davutoğlu Rize programını iptal ederek Bartın’a geçti

Bartın’da yaşanan ve 41 vatandaşımızın vefatıyla sonuçlanan grizu patlaması nedeniyle Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu daha önceden planlanan Rize programını iptal ederek olay yerini ve cenaze evlerini beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ederek taziyede bulundu.

Siyaset - 4 yıl önce

Bartın’da yaşanan ve 41 vatandaşımızın vefatıyla sonuçlanan grizu patlaması nedeniyle Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu daha önceden planlanan Rize programını iptal ederek olay yerini ve cenaze evlerini beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ederek taziyede bulundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesine ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin basına açıklamalarda da bulunan  Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bu günler, omuz omuza vermemiz gereken günler. Dolayısıyla her türlü görüş ayrılığını bir kenara bırakarak milletçe omuz omuza vermek durumundayız." dedi.

İncelemelerde bulunduğu maden ocağı bölgesinde gazetecilerle bir araya gelen Davutoğlu, kaza anından itibaren bütün Türkiye'nin gözünün Amasra'da olduğunu söyledi ve birçok kez buna benzer acıların yaşandığını belirterek, "Bu kez de 41 canımızı kaybetmenin, 41 aileye düşen ateşi kendi ailemize düşmüş gibi hissetmenin hüznünü yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum." Dedi.

Açıklamasında, çalışmalara katılan tüm ekiplere teşekkürlerini sunan Davutoğlu, "Bu günler, omuz omuza vermemiz gereken günler. Tabii hep beraber bu acıyı hissetmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Dolayısıyla her türlü görüş ayrılığını bir kenara bırakarak milletçe omuz omuza vermek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Devletin bütün kurumlarıyla ailelerin yanında yer almasının ve tüm ihtiyaçlarının giderilmesinin, milletçe maden şehitlerine ödenecek bir borç olduğunun altını çizen Davutoğlu, matem günlerinin geçmesi sonrasında başta sorumlular olmak üzere kerkesin başını iki elinin arasına alarak muhasebe yapması gerektiğini belirtti.

Sözlerine,"Rasyonel şekilde, hiçbir önyargı taşımadan, geçmişte yaşadığımız çok sayıdaki maden faciasından ders alarak, bugün Amasra'yı da göz önünde bulundurarak kapsamlı değerlendirmeye ihtiyacımız var. Madencilik alanındaki tedbirlerde eksiklikler nedir, yapılması gerekenler nedir? Kriz yönetimi bağlamında başka hangi tedbirlerin alınması gerekir? Başta Enerji olmak üzere Çalışma Bakanlığı ve bütün yetkililerin öz eleştiriyi de yapmak şartıyla bu değerlendirmeleri yapmaları şart." Şeklinde devam eden Davutoğlu kurdukları çalışma ekibinin ailelerle görüştüğünü aktararak, teknik değerlendirmeyle birkaç gün içinde görülen eksiklikleri yapıcı muhalefet anlayışıyla kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

Şu an yaşananların, görüş ayrılıkları üzerinden fikir beyan etmeye uygun olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Hep beraber ortak akılla neler yapılacağını tartışmamız lazım. İktidardakilerin de buna açık olması lazım. Bugün itibarıyla genel tavsiyede bulunmak istiyorum; enerji ve madenciliğin aynı bakanlık bünyesinde olması, enerji konusunun taşıdığı ağır ve acil önem dolayısıyla madenciliğin kimi zaman ihmal edilmesine yol açabiliyor. Artık madenciliğin, Türkiye'deki doğal kaynakların bütünü olarak ayrı bir bakanlık bünyesinde yapılandırılmasını değerlendirmemiz lazım." Şeklindeki beyanlarla sözlerine son verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Akşener'den Erdoğan'a rest, milletvekillerine talimat...

2022-10-12 11:19 - Siyaset

AKP'li kadın Türk milleti için “Şerefsiz bir milletiz” dedi!

2022-10-16 10:39 - Gündem

Emekli Amiraller Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacak!

2022-10-09 21:05 - Gündem

10 Ekim Gar Katliamı’nın 7'nci yılı...

2022-10-10 07:45 - Gündem

Ampute Milli Takımımız dünya şampiyonu oldu...

2022-10-09 21:53 - Spor

Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler devam ediyor

2022-10-10 11:41 - Yerel

Ali Tatar'ın abisi Çelebi'yi "Gereğini yapmaya" davet etti

2022-10-13 10:18 - Gündem

22 yaşındaki maden şehidinin paylaşımı yürekleri dağladı...

2022-10-15 18:43 - Gündem

İstanbul'da gökdelende büyük yangın!

2022-10-15 21:53 - Gündem

Zeynep Bastık “e bize bir hayırlı olsun o zaman” notuyla duyurdu!

2022-10-12 09:44 - Magazin

İlgili Haberler

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Erdoğan: Açın yolları, büyük Türkiye Cumhuriyeti geliyor!

22:19 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset