?>

Danimarka Büyükelçisi GSO'da...

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal'ı ziyaret etti.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret eden Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan ve Gaziantep Fahri Konsolosu Şebnem Ayata Kaplan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal ile bir araya geldi.

Ziyarette, Gaziantep ile Danimarka arasında ikili ticaretin geliştirilmesi, Danimarkalı firmaların bölgeye yönelik yatırımlar konusunda bilgilendirilmesi, sektörel iş birlikleri ve ihracatın artırılması konuları görüşüldü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Danimarka ile hem ekonomik hem de kültürel bağların geliştirilmesinin iki ülke için de önem taşıdığını belirterek, “Maalesef Danimarka ile olan ihracatımız istenilen seviyede değil. Türkiye’den Danimarka’ya yapılan ihracatımız yıllık 1 milyar dolarken, Gaziantep’ten yapılan ihracatımız 7 milyon dolar seviyesinde. Bu rakamları çok daha yukarı taşıyacak potansiyele sahibiz ve iş birliğimizi artırabiliriz” dedi. 

Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’nin uluslararası yatırımcılar açısından önemine vurgu yapan Akınal, “45 milyon metrekare alana sahip Polateli-Şahinbey OSB’de çalışmalar devam ediyor. Bu bölgemiz 6. bölge desteklerinden faydalanacak. Polateli-Şahinbey OSB’yi cazip kılan en önemli unsurlardan birisi de Hassa-Dörtyol Tünel Projesi ile İskenderun Limanı’na olan mesafenin kısalacak olması.  Amanos Tüneli’nin açılması ile bu bölgenin İskenderun Limanı’na mesafesi 87 kilometreye düşecek. Limana yakınlığı ile Ortadoğu ve Avrupa arasında bir geçiş noktasında olması dolayısıyla bölgeye yönelik iş yapan tüm uluslararası yatırımcılarla birlikte Danimarkalı firmaları sunulan avantajlardan faydalanmaya ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan da Gaziantep’te olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve karşılıklı ticaretin güçlenmesi için çaba gösterdiklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Türkiye ile Danimarka arasındaki ithalat ve ihracata baktığımızda 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi söz konusu. Ülkelerimiz arasında bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmak hedefi var. Devletimizin sektörel öncelikleri arasında yenilenebilir enerji, ilaç ve tıbbi ürünler, gıda ve tarım sektörleri yer alıyor. Tekstil ve gıda konusunda Gaziantep güçlü bir şehir ve iş birliklerimizi geliştirerek ticaretimizi artırmak istiyoruz. Bu bölgeye yapılacak yatırımları da çok değerli buluyoruz. Gaziantep çok etkileyici bir şehir ve sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. Bizleri ağırladığınız ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Görüşmenin sonunda GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal ziyaretleri için Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Türk malları Suudi Arabistan'a giremiyor

2021-02-04 09:06 - Dünya

Hüner Coşkuner hayatını kaybetti!

2021-02-04 23:09 - Gündem

Esnaf, not bırakarak intihar etti!

2021-02-04 09:38 - Gündem

Erdoğan: İnşallah 2023'te Ay'a gidiyoruz...

2021-02-09 20:31 - Gündem

AKP'li isimden skandal paylaşımlar

2021-02-05 22:51 - Gündem

Gaziantep'te sağlık çalışanlarına saldırı...

2021-02-07 15:57 - Asayiş

Komünist Başkan 10 milyon borcu bitirdi...

2021-02-06 17:44 - Gündem

Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması

2021-02-08 11:16 - Eğitim

Açlıktan geberiyoruz' diyen vatandaş isyan etti!

2021-02-05 19:18 - Ekonomi

Atilla Elçi, IEEE’nin kıdemli üyesi oldu

2021-02-08 11:09 - Eğitim

İlgili Haberler

GSO'da Mobilya Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

GTB meclisinde gıda arz güvenliği ele alındı

00:00 - Yerel

Oytun Erbaş Gaziantep'te insan aklının sırlarını anlattı...

00:00 - Yerel

Gaziantep'te 420 milyonluk dev ihale Ve Radyo'nun oldu!

00:44 - Yerel

Açar’dan sert tepki: Öğretmenin onuru pazarlık konusu yapılamaz!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya