?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 23. kuruluş yıldönümünde ‘değişim’ mesajı vermişti : 2025 yılına işaret etti

AKP’de, “Değişim olmalıydı. Partiye oy veren seçmenler de diğer partileri ‘çözüm’ için bir anahtar olarak görmeye başladı” değerlendirmeleri yapılıyor.

Siyaset - 8 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından “değişim” mesajı vermiş ancak partide birkaç il başkanlığı dışında beklenen değişim gerçekleşmemişti. Erdoğan, partisinin 23. yılı nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında bir kez daha “değişim” mesajı verdi. Ancak “değişim” için Erdoğan’ın 2025 yılında gerçekleştirilecek olağan kurultayı işaret etmesi, partide yeniden tartışmaları beraberinde getirdi. Sürekli “değişim” denilerek gerekli adımların bugüne kadar atılmaması sonrasında parti tabanında kopuşların yaşanmaya başlandığına dikkat çekiliyor. Parti içinde büyük bir kesimin “değişim beklentisi içinde olduğu” kaydedilerek sürecin 2025 yılına bırakılması “yanlış bir tercih” olarak nitelendiriliyor. Değişimin bir türlü gerçekleşmemesinin 31 Mart yerel seçimlerinde diğer partileri “bir seçenek” olarak gören ve muhalefete yönelen seçmen kitlesinin “AKP’ye dönüşünü zorlaştırdığına” dikkat çekildi. Başta ekonomi olmak üzere ülke yönetimindeki başlıca sorunlar karşısında seçmen davranışının artık “AKP’yi bir seçenek olarak görmemeye başladığı” dillendirilirken, “Değişim geciktikçe ‘AKP’ye sandıkta mesaj vermek isteyen’ seçmen yapısı, bir seçenek olarak gördükleri muhalefet partilerinde kemikleşiyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

‘YENİ HEDEF YOK’

AKP’nin, yeni bir hedef belirlemesi gerektiğine de dikkat çekilirken, “Parti icraatlarıyla gündeme gelen bir parti. Ancak son dönemde icraatlarıyla değil, sorunlarla gündeme geliyor. CHP ise genel başkanın değiştiği kurultayın ardından tüzük kurultayı yapmaya hazırlanıyor. Bu tür değişiklikler seçmeni de ‘diri tutuyor.’ Seçmeni karşısına yeni insanlar, yeni bir yol haritası ve vizyon konulmalı” yorumları yapılıyor.

KABİNE TOPLANTISI AHLAT’TA YAPILACAK

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 23-26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 25 Ağustos’ta, ilk kez Ahlat’ta yapılacağı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Koç itilerek yere düşürüldü: Fenerbahçe - Göztepe maçı duraklatıldı

2024-08-17 23:38 - Spor

Dekan Savaş Duman'dan Alpay Özalan'a 'saldırı' tebriği: Çok şık oldu...Elinize sağlık!

2024-08-17 11:09 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

Bahçeli'nin Ali Koç ile görüşmesinde dikkat çeken takvim ayrıntısı

2024-08-19 20:38 - Gündem

Alpay Özalan'ın o sözleri yeniden gündemde: Kesinlikle meclise kavga etmeye gelmedim

2024-08-16 19:08 - Siyaset

İddialar üzerine Özgür Özel röntgen filmlerini paylaştı: 'Kurşun değil, parmak kemiklerinde kırık'

2024-08-21 11:09 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten skandal atamaya sert tepki!

2024-08-16 23:15 - Siyaset

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in konuşması gündem oldu!

2024-08-15 22:18 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla mı tehdit etti?

2024-08-20 22:09 - Asayiş

İmamoğlu: Kendi ellerimizle kendimizi öldürüyoruz!

2024-08-19 20:05 - Siyaset

İlgili Haberler

Ali Babacan'dan TRT'ye: Hakkımı helal etmiyorum

01:08 - Siyaset

Ali Babacan: Sayın Erdoğan’ın eliyle hukuk telef olmaktadır!

10:27 - Siyaset

Gürban: Ahmet Yarım mağdurları yalnız değil, adalet önünde hesap verecek!

00:00 - Siyaset

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'telef' yanıtı

20:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Silivri’deki tutuklu gençlerden çağrı: “Unutulduğumuz izlenimine kapılıyoruz”

04:08 - Gündem

Ümraniye'de 'gülümseyen kadınlara' sansür: 'Toplumun ahlakını bozan...'

03:38 - Gündem

İtalyan devinden Maurizio Sarri bombası!

03:09 - Gündem

Manchester United, San Mames'te final ateşini yaktı!

02:38 - Gündem

Mantarlı pilav tarifi... Dakikalar içinde sofrada!

02:09 - Gündem