?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 23. kuruluş yıldönümünde ‘değişim’ mesajı vermişti : 2025 yılına işaret etti

AKP’de, “Değişim olmalıydı. Partiye oy veren seçmenler de diğer partileri ‘çözüm’ için bir anahtar olarak görmeye başladı” değerlendirmeleri yapılıyor.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından “değişim” mesajı vermiş ancak partide birkaç il başkanlığı dışında beklenen değişim gerçekleşmemişti. Erdoğan, partisinin 23. yılı nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında bir kez daha “değişim” mesajı verdi. Ancak “değişim” için Erdoğan’ın 2025 yılında gerçekleştirilecek olağan kurultayı işaret etmesi, partide yeniden tartışmaları beraberinde getirdi. Sürekli “değişim” denilerek gerekli adımların bugüne kadar atılmaması sonrasında parti tabanında kopuşların yaşanmaya başlandığına dikkat çekiliyor. Parti içinde büyük bir kesimin “değişim beklentisi içinde olduğu” kaydedilerek sürecin 2025 yılına bırakılması “yanlış bir tercih” olarak nitelendiriliyor. Değişimin bir türlü gerçekleşmemesinin 31 Mart yerel seçimlerinde diğer partileri “bir seçenek” olarak gören ve muhalefete yönelen seçmen kitlesinin “AKP’ye dönüşünü zorlaştırdığına” dikkat çekildi. Başta ekonomi olmak üzere ülke yönetimindeki başlıca sorunlar karşısında seçmen davranışının artık “AKP’yi bir seçenek olarak görmemeye başladığı” dillendirilirken, “Değişim geciktikçe ‘AKP’ye sandıkta mesaj vermek isteyen’ seçmen yapısı, bir seçenek olarak gördükleri muhalefet partilerinde kemikleşiyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

‘YENİ HEDEF YOK’

AKP’nin, yeni bir hedef belirlemesi gerektiğine de dikkat çekilirken, “Parti icraatlarıyla gündeme gelen bir parti. Ancak son dönemde icraatlarıyla değil, sorunlarla gündeme geliyor. CHP ise genel başkanın değiştiği kurultayın ardından tüzük kurultayı yapmaya hazırlanıyor. Bu tür değişiklikler seçmeni de ‘diri tutuyor.’ Seçmeni karşısına yeni insanlar, yeni bir yol haritası ve vizyon konulmalı” yorumları yapılıyor.

KABİNE TOPLANTISI AHLAT’TA YAPILACAK

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 23-26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 25 Ağustos’ta, ilk kez Ahlat’ta yapılacağı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

İpek Özağan kimdir? Sandık Kokusu dizisinin yeni ismi İpek Özağan kaç yaşında, nereli?

2024-08-16 00:39 - Gündem

Ali Koç itilerek yere düşürüldü: Fenerbahçe - Göztepe maçı duraklatıldı

2024-08-17 23:38 - Spor

Dekan Savaş Duman'dan Alpay Özalan'a 'saldırı' tebriği: Çok şık oldu...Elinize sağlık!

2024-08-17 11:09 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

CHP’li Meriç’ten skandal atamaya sert tepki!

2024-08-16 23:15 - Siyaset

MHP hedef göstermiş, konserine saldırı girişimi olmuştu: Suavi’den ilk açıklama geldi!

2024-08-20 21:38 - Gündem

Bahçeli'nin Ali Koç ile görüşmesinde dikkat çeken takvim ayrıntısı

2024-08-19 20:38 - Gündem

İddialar üzerine Özgür Özel röntgen filmlerini paylaştı: 'Kurşun değil, parmak kemiklerinde kırık'

2024-08-21 11:09 - Siyaset

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in konuşması gündem oldu!

2024-08-15 22:18 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla mı tehdit etti?

2024-08-20 22:09 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten E-Nabız tepkisi: Sağlıkta dijital güven sarsılıyor!

14:25 - Siyaset

Özgür Özel: 19 Mart'ta yüreğimizi yaktılar, biz de mücadele ateşini yaktık!

21:10 - Siyaset

Acar: Yandaşa peşkeş, un çuvalına sığmadı!

01:11 - Siyaset

Mehmet Pamuk: Terörle müzakere değil, hukuk ve devlet ciddiyeti esastır

00:49 - Siyaset

Erdoğan, 'Laiklik Bildirisi'ni hedef aldı!

13:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP’li Meriç’ten E-Nabız tepkisi: Sağlıkta dijital güven sarsılıyor!

14:25 - Siyaset

Tepki çeken görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldı!

12:25 - Gündem

Balıkesir'de F-16 kaza kırıma uğradı: 1 pilot şehit oldu!

07:26 - Asayiş

Saray'ın danışmanından Özgür Özel'e: Eline diline hakim ol, sonra öcüler yer seni!

06:17 - Siyaset

Acar: Yandaşa peşkeş, un çuvalına sığmadı!

01:11 - Siyaset