?>

Çimko Narlı Fabrikası belgesini Altın sertifikaya yükseltti

Çimko Narlı Fabrikası "Kaynakların Sorumlu Kullanımı" bronz belgesini başarıyla iki seviye birden artırarak Altın sertifikaya yükseltti.

Yerel - 2 yıl önce

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi’nin (Concrete Sustainability Council-CSC) Belgelendirme Kuruluşu olan KGS tarafından gerçekleştirilen denetimlerin ardından, Çimko Narlı Fabrikası "Kaynakların Sorumlu Kullanımı" bronz belgesini başarıyla iki seviye birden artırarak Altın sertifikaya yükseltti.

ÇİMKO Çimento ve Beton CEO’su Dr. Önder Kırca, faaliyet gösterdikleri bölgelerde sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Kırca, "Çimko Narlı fabrikamızın çevresel, sosyal, yönetimsel ve ekonomik alanlarda yürüttüğü sürdürülebilirlik faaliyetleri, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (The Concrete Sustainability Council) belgelendirme kriterlerini başarıyla karşılayarak Altın seviye sertifikası ile ödüllendirildi. İklim değişikliğinin etkilerini azaltma hedefiyle doğal kaynaklara yönelik akılcı çözümler bulmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Tüm operasyonlarımızda sürdürülebilirliği ana odağımız haline getiriyor; doğal kaynaklarımızı koruyarak en verimli şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Bu başarı, şirketimizin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının ve sürekli çabalarımızın somut bir göstergesidir.

Şirketimiz, sürdürülebilirlik alanında daha da ilerlemeyi hedeflerken, özellikle alternatif yakıt kullanımı, su yönetimi, biyoçeşitlilik ve sosyal alanlarda önümüzdeki dönem hedefleri ile somut adımlar atmaya devam edecektir. Çevresel etkimizi azaltmak ve sürdürülebilirliği sağlamak adına kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, üyesi ve Bölgesel Sistem Operatörü oldukları Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (The Concrete Sustainability Council) “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” tarafından belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Işık, “Hemen hemen her sektörde giderek önem kazanan sürdürülebilirlik başlığı, özellikle sektörümüz için büyük bir anlam ifade etmektedir. Sürdürülebilirlik, bugünkü ihtiyaçlarımızın, gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye atmadan temin edilmesini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, 2016 yılında İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi (CSC) kurulmuştur. THBB olarak, konseye üye olmanın yanı sıra bu belgelendirmenin Türkiye’deki ‘Sistem Operatörü’ olarak görev aldık. Buna ek olarak bağımsız öz denetim mekanizmamız olan KGS de Konsey tarafından yetkilendirilerek ‘Belgelendirme Kuruluşu’ olarak atandı. CSC, beton ve onun en önemli iki bileşeni olan çimento ve agrega malzemeleri için Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirmesi modeli sunmaktadır. Bu belgelendirme sistemi ile sektörümüz, sürdürülebilirlik ile ilgili performansını artıran, dünya çapında kabul edilen bir modele kavuşmuş oldu. Böylece sektörümüzdeki beton, çimento ve agrega üreticilerinin sürdürülebilirlik konusunda göstermiş olduğu hassaslık ve çabaların; güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme süreci ile tüm dünyaya gösterilebilmesi sağlandı. Birliğimiz üyesi ÇİMKO, sürdürülebilirlik ile ilgili son derece önemli bir adım atarak ilk olarak 2017’de başlatılan ve ülkemize 2018’de ülkemize adapte ettiğimiz bu sisteme, 2018 sonunda hemen katıldı. Narlı Çimento Fabrikası’nın ‘Altın’ seviyede CSC Belgesi alması nedeniyle Birliğimiz üyesi ÇİMKO’yu kutluyor, bu belgelendirmelerin çok büyük başarılara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Pamuk: 400 kişiyi dolandıran İbrahimli Yapı'nın arkasında kim var?

2024-03-04 15:05 - Gündem

Ali Haydar Fırat, canlı yayını terk etti!

2024-02-29 09:02 - Gündem

Kutalmış Türkeş’ten MHP yönetimine çok sert sözler

2024-02-28 09:52 - Gündem

Çocuklara gerçek bıçakla kurban kesme provası yaptırdılar!

2024-02-29 13:52 - Gündem

Kaplan ailesinin acı günü

2024-02-28 22:27 - Yerel

Erdoğan Aktaş: Şevki Yılmaz bana rüşvet teklif etti!

2024-02-28 10:49 - Gündem

ADD’den Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu

2024-02-27 08:38 - Gündem

Murat Kurum: 31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek

2024-03-01 23:22 - Siyaset

Murat Kurum ile Binali Yıldırım arasında yer krizi

2024-02-26 19:50 - Gündem

MHP'den Türkeş'e yanıt: Kuduz köpeklerin sonunu herkes bilir!

2024-02-28 11:58 - Gündem

İlgili Haberler

Güçyetmez: Toplumsal ilerlemenin lokomotifiyiz

00:00 - Yerel

Güneydoğu’da hububat ihracatı 3,2 milyar dolar oldu

00:00 - Yerel

Kamil Ocak Spor Salonu, 25 Aralık’ta hizmete giriyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 25 Aralık coşkusu yaşanacak

00:00 - Yerel

Gaziantep, Japonya'da ziyaret edilebilir şehirler arasına alındı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Saadettin Saran ifadeye çağrıldı! Evinde arama yapılıyor...

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem

Şehzadeler Belediyesinin yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

18:26 - Gündem

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

13:12 - Asayiş