?>

CHP’den İnönü’yü anma mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 46. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Siyaset - 6 yıl önce

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 46. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Lütfü Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“İkinci Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, Kurtuluş Savaşı’nın muzaffer kumandanı, önceki genel başkanlarımızdan büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün  aramızdan ayrılışının 46. yılındayız.

Ulusal Kurtuluş savaşında ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda her zaman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte mücadele veren İsmet İnönü, bu yönüyle cumhuriyetimizin sembol isimlerinden birisi olmuştur.  I. ve II. İnönü Savaşları ile bu milletin “makus talihini” değiştirmiş, Lozan Antlaşması’nda gösterdiği diplomatik başarı ile Modern Türkiye’nin tapusunu imzalanmasında en önemli rolü oynamıştır.

İsmet İnönü, daima toplumumuza, demokrasimize, bağımsızlık ve hürriyet anlayışımıza katkı sunmuş, geliştirmiştir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle buluşturan çok partili hayata geçişin mimarı olmuştur.

Çağdaş ve Laik cumhuriyetle hesaplaşmasını İsmet İnönü üzerinden yürütmekte olanlar şunu bilmeliler ki İsmet İnönü büyük devlet ve siyaset adamı olarak Türk halkının gönlündeki yere çoktan yerleşmiştir. Onu oradan söküp atmaya bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kimsenin gücü yetmeyecektir.

İsmet İnönü, “Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur” sözüyle bugünlerde de yol göstericiliğini sürdürmektedir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında, ardından lâik ve demokratik, çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasında, gelişip güçlenmesinde önemli rol oynayan, seçkin devlet ve siyaset adamı, İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 46. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Arap sevicilik ve istiklal marşı düşmanlığı

2019-12-20 10:00 - Gündem

CHP’den İnönü’yü anma mesajı

2019-12-24 19:21 - Siyaset

Dikkat! yarın Gaziantep'te bu yollar kapalı...

2019-12-20 21:42 - Gündem

Burhan Bozgeyik’ten tarihe ışık tutacak üç kitap

2019-12-17 20:55 - Kültür & Sanat

Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü

2019-12-20 09:34 - Yerel

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri bilgilendirildi

2019-12-19 19:30 - Eğitim

Kaplan, Gaziantep’in eğitim sıralamasını sordu

2019-12-17 20:28 - Siyaset

Uzm. Dr. Mehmet Ateş, Medicalpark’ta

2019-12-20 09:44 - Sağlık

AKP'li Başkana 15 milyon çuval ihalesi!..

2019-12-22 15:00 - Gündem

Hurşit Yıldırım adaylığını açıkladı

2019-12-22 14:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Hikmet Çetin'den bomba 'Kılıçdaroğlu' iddiası

08:07 - Siyaset

CHP'den Ankara'da tarihi miting, mahşeri kalabalık...

18:27 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan Özgür Özel'e destek ziyareti

13:16 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a hodri meydan: Sen Gezi'yi yayınla ben Manavgat'ı yayınlayacağım

13:05 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

11:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hikmet Çetin'den bomba 'Kılıçdaroğlu' iddiası

08:07 - Siyaset

CHP gençlik kolları polis barikatlarını yıktı

16:51 - Gündem

Timur Soykan ve Barış Pehlivan hakkında hapis talebi

15:21 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

11:57 - Siyaset

Bakan Tekin'den skandal sözler: Feveran edeceğinize çocuğunuzu ucuz okullara gönderin!

11:30 - Eğitim