?>

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Kurultayı tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'na yönelik dava kapsamında başlayan tartışmalara ilişkin paylaşım yaptı.

Siyaset - 6 ay önce

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'na yönelik dava kapsamında başlayan tartışmalara ilişkin paylaşım yaptı. Yücel şunları kaydetti:

"Son günlerde belli kesimlerce gündemde tutulan 38. Olağan kurultayımızda oy kullanma, sayım ve sonuçların ilanı 'Gizli oy, açık sayım' ilkesine uygun, şeffaf ve her türlü şaibeden uzak bir şekilde gerçekleşmiştir. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan kurultayını tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir. Kurultaydan hemen sonra seçim kurulu nezdinde itiraz süreçleri tüketildikten sonra bir kaç şuursuzun iddiasıyla, mahkeme marifetiyle kurultayı iptal ettirmeye çalışmak en hafif tabiriyle hadsizlik, bundan medet ummak ise acizliktir! Herkes kendine yakışanı yapar ve böyle kritik süreçlerde takındığı tavır ile tarihin sayfalarında yerini alır.

"ÜLKEMİZE İHTİYACI OLAN VE HAK ETTİĞİ DEMOKRASİYİ GETİRECEK''

AKP’yi ve Erdoğan’ı tam dört kez yenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanlarımıza, çalışma arkadaşlarına ve yol arkadaşlarımıza açılan soruşturmaların, uygulanan gözaltı ve tutuklama süreçlerinin, hukuk kisvesi altında siyasi süreçler olduğu hepimizin malumudur. Sayın İmamoğlu ve arkadaşlarına yönelen bu hukuksuzluklara en güçlü şekilde ve en yüksek sesle itiraz etmek her bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin görevi olduğu gibi, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da görevidir. Yargının siyasi iktidarın elinde oyuncak olduğu, bir aparat haline geldiği bir ülkede kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Böyle bir rejimde ne ekonomik krizin sona ermesi, ne istihdam yaratılması, ne de toplumsal huzurun ve barışın sağlanması mümkündür.

Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra Türkiye’nin 1. partisi olmuştur ve ilk seçimde Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in haksızlıklara, hukuksuzluklara boyun eğmeyen, özgüvenli siyaset anlayışıyla iktidar olacaktır. Bu yönetim anlayışıyla da ülkemize ihtiyacı olan ve hak ettiği demokrasiyi getirecektir."

Son günlerde belli kesimlerce gündemde tutulan 38. Olağan kurultayımızda oy kullanma, sayım ve sonuçların ilanı “Gizli oy, açık sayım” ilkesine uygun, şeffaf ve her türlü şaibeden uzak bir şekilde gerçekleşmiştir. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Olağan kurultayını… pic.twitter.com/qBu8laVcgt

Haftanın Öne Çıkanları

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

2025-06-22 14:37 - Siyaset

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

80 yaşındaki milyarder, 38 yaşındaki karısıyla evlilik yıl dönümünü kutladı

2025-06-26 00:22 - Magazin

Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Venedik'te evlendi

2025-06-28 00:00 - Magazin

Ünlü aktör Brad Pitt'in evi yağmalandı!

2025-06-27 00:00 - Magazin

'En seksi Türk kadını' seçilmişti! Bikinili pozuna yorum yağdı

2025-06-24 08:27 - Magazin

Kılıçdaroğlu'ndan 'mutlak butlan' açıklaması: 'Kayyuma mı bırakayım?'

2025-06-24 11:52 - Siyaset

İsmail Saymaz'dan flaş Kılıçdaroğlu iddiası

2025-06-25 13:36 - Siyaset

Bahar Candan ve Dilan Polat'ın 'helva' paylaşımına tepki yağdı

2025-06-23 09:51 - Magazin

Tanju Özcan: CHP'ye siyasi bir darbe olur!

2025-06-27 10:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Acar: Sözün bittiği yer, bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor!

00:00 - Siyaset

Erdoğan: Türkiye'nin AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var

17:06 - Siyaset

Özgür Özel: Adayımın diplomasını bırakırsa adayım hazır...

16:58 - Siyaset

Bahçeli, Hatay'da Erdoğan'a övgüler dizdi: Günümüzün Süleyman'ı...

16:17 - Siyaset

Ak Parti Genel Sekreteri İnan, Gaziantep’te teşkilatla buluştu

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar'dan iktidara: Vakit dar, hata lüksü yok!

19:41 - Gündem

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni gözaltılar

19:37 - Asayiş

Sedat Peker'den 4 yıl sonra ilk ses kaydı: Hayvanlar benim sessiz kullarımdır...

17:16 - Gündem

İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak'a gözaltı!

16:09 - Gündem

Acar: Sözün bittiği yer, bir lahanayı üç kişi birleşip alıyor!

00:00 - Siyaset