?>

CHP Şehitkamil'den Öztekin tepkisi

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz, İyi Parti il başkanlığına giderek Bekir Öztekin'in adaylığına tepki gösterdi.

Siyaset - 8 yıl önce

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz, Bekir Öztekin’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesini eleştirdi. Yılmaz, “Şu ana kadar geldiğimiz noktada Gaziantep’te öne çıkan tek isim Celal Doğan’dır. İttifak görevi İyi Partiye verildi. Bizlerin fikri alınmadığı noktada, başarısızlıktan CHP sorumlu tutulamaz” diye konuştu.

İyi Parti ile CHP arasında kurulan ittifak kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Bekir Öztekin’in belirlenmesi tepkilere neden oldu. Öztekin’in adaylığı konusunda açıklamada bulunan CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz, “İyi Parti İl Başkanı Serkan Karakuş’tan randevu talebinde bulunduk. Meclis üyelerimizle, İlçe Yönetimimizle birlikte İl Binasına giderek, görüşmede bulunacağız. Biz bu konuların bize danışılmasını beklerdik. Adayların ittifakta görüşülmesi, tarafların görüşünün alınması gerekiyor. Şu an ismi geçen adaya bizim bakış açımız, partililerimizle aynıdır. Buna rağmen bizleri germenin, zorlamanın anlamı yoktur. Son kararları görüşmek üzere görüşmek istiyoruz. Bizi arayarak fikirlerimizin alınmasını isterdik, buna rağmen ittifakın ruhuna uygun şekilde kendileri ile görüşmek istiyoruz. Elimizden geleni yaparız, amacımız belli. Cumhuriyet Halk Partisinin muhakkak görüşlerinin alınması gerekiyordu. İl başkanımız henüz atanmadı ancak yetkili kurullarımız, ilçelerimiz görevlerinin başında bulunuyorlar. İyi Parti İl Başkanı ile görüşmede bulunacağım ve bu konuda görüşlerimizi anlatacağız.”

“GAZİANTEPTE ÖNE ÇIKAN İSİM CELAL DOĞAN’DIR”

İttifakın bazı değerler üzerine kurulduğunu ifade eden Yılmaz, “Bizim değerlerimizi zorlamasınlar, biz değerlerimize sahip çıkan herkesin arkasından gideriz. Ancak geçmişte mücadele ettiğimiz insanlar, bize ittifaktan dolayı dayatılması halinde zorluk yaşarız. İl Başkanı ile bu fikirlerimi paylaşacağız. Bu dönemde istifalar doğru değil, mücadele edeceğiz. Birçok insanın ismi çıktı, mücadele ederek vazgeçirdik. Daha iyi adayların ortaya konması adına bunları yaptık. Şu ana kadar geldiğimiz noktada Gaziantep’te öne çıkan tek isim Celal Doğan’dır. İttifak görevi İyi Partiye verildi. Bizlerin fikri alınmadığı noktada, başarısızlıktan CHP sorumlu tutulamaz.”

“YENİ GELECEK İL BAŞKANIMIZ İLE UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

İl Başkanlığı konusuna değinen Yılmaz, “İl Başkanlığı konusunda ismi geçen isimler, partide emeği olan isimlerdir. Bizim bayrak değişimi noktasında yeni gelen il başkanımız kimse olursa olsun onunla uyumlu bir şekilde çalışacağız” diye konuştu.

Gaziantep haberler

 

Haftanın Öne Çıkanları

Eşiyle birlikte olan erkeğe tecavüz etti!

2019-01-11 09:33 - Asayiş

Gaziantep'te otobüsün çarptığı liseli kız kurtarılamadı!

2019-01-07 12:48 - Asayiş

Gaziantep'te çocuklar bebek cesedi buldu!..

2019-01-07 16:06 - Asayiş

Kavakçı Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu

2019-01-08 19:06 - Gündem

Gaziantep'te 3.3 Büyüklüğünde Deprem

2019-01-10 12:25 - Gündem

Nakıboğulları hakkında kırmızı bülten çıktı!

2019-01-07 11:57 - Asayiş

Gaziantep'in kuş türleri kitap oldu

2019-01-07 11:26 - Yerel

Kızılay’dan acil kan bağışı çağrısı

2019-01-11 08:40 - Gündem

Sekiz yıl sonra bebeklerine kavuştular

2019-01-07 13:56 - Sağlık

Ödevini yapmayan oğlunu döverek öldürdü!

2019-01-06 14:03 - Gündem

İlgili Haberler

YENİ Parti Gaziantep’te yeni dönem

00:38 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Siyaset transferlerle kazanılmaz!

15:01 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Özgür Özel Trabzon'da:YENİ Partiyi biz iktidar olsun diye kurduk

16:35 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

7 belediye başkanına toplam 50 yıla yakın hapis cezası

18:54 - Gündem

Zeydan Karalar'a 6 yıl üç ay hapis, 3 yıl memuriyetten men cezası

18:43 - Gündem

Madencilerin direnişi 15'inci gününde devam ediyor...

16:10 - Gündem

Gaziler MSB’ye yürümek istedi, çevik kuvvet ablukaya aldı!

16:07 - Gündem

YENİ Parti Gaziantep’te yeni dönem

00:38 - Siyaset