?>

CHP'nin Kayseri mitingi öncesi kente asılan afişler toplatıldı

CHP'nin yarın Kayseri'de düzenleyeceği miting öncesi kente asılan afişler toplatıldı. Duruma tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, "Aynı şartlarda, eşit şartlarda olmak istiyoruz" diye konuştu.

Gündem - 3 ay önce

CHP'nin yarın Kayseri'de düzenleyeceği miting öncesi kente asılan afişler toplatıldı. Duruma tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, "Aynı şartlarda, eşit şartlarda olmak istiyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” temalı mitinglerinin 75’incisi yarın Kayseri’de yapılacak. Miting öncesi asılan afişler, zabıtalar tarafından dün akşam toplandı.

CHP’nin yarın yapacağı Kayseri mitingi öncesi asılan afişler, AKP’li Kayseri Belediyesi'nin zabıtaları tarafından söküldü! pic.twitter.com/07W1gWPQqc

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) December 12, 2025

CHP’nin Silivri’de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" temalı mitinglerinin 75’incisi yarın saat 13.00’te Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.

Mitingin bir iktidar mitingi olacağını söyleyen CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri halkının İmamoğlu’nun tutukluluğuna karşı özgürlük talep ettiğini belirtti.

"CHP’LİLER OLARAK EŞİT ŞARTLARDA OLMAK İSTİYORUZ"

Miting öncesi kente astıkları afişlerin toplatıldığını açıklayan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, şunları kaydetti:

"Bu tip olayların katılımı daha da artıracağını düşünüyorum. Genel Başkanımızın mitingine davet için astığımız kırlangıçları, belediyede zabıta olduğunu söyleyen kişiler tarafından maalesef söküldü. Buna izin vermek istemiyorlar. Bunun da bence tek bir sebebi var, korkuyorlar. Genel Başkanımızın resminden korkuyorlar. Nasıl ki cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nun tweet’inden, resminden, sesinden korkuyorlarsa Kayseri de Genel Başkanımızın fotoğrafından bile korkuyor.

Bu süslemelere, davetlerimizle ilgili afişlerimize biz hoşgörü istedik kendilerinden. Çünkü eğer emin olun ki şu anda buraya AKP'nin ya da diğer siyasi partilerden, iktidar partilerinden bir tanesinin genel başkanı gelecek olsaydı emin olun bakın hemen şurada kalemiz var, kale duvarları da dahil olmak üzere, otobüsler, tramvaylar her yer ama her yer onların ilanlarıyla, onların bayraklarıyla donatılırdı. Biz Kayserililer olarak, CHP’liler olarak hoşgörü istiyoruz, eşit şartlarda olmak istiyoruz.

Çünkü Kayseri hepimizin, burası hepimizin. Hepimiz vatanımızı, milletimizi, ülkemizi çok seven insanlarız. Biz eşitlik, adalet istiyoruz. Aynı şartlarda, eşit şartlarda olmak istiyoruz. Talebimiz bu yöndeydi. Benim görüşmelerim de hep bu yöndeydi. Aslında görüşmelerimde olumsuz hiçbir tavır almamıştım ama maalesef böyle üzücü bir durum yaşadık."

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Hacıosmanoğlu'na yanıt

2025-12-12 15:26 - Spor

Mehmet Akif Ersoy ve beraberindeki 3 kişi tutuklandı!

2025-12-11 00:46 - Asayiş

Hacıosmanoğlu: Türk futbolunda bir panik havası görüyorum!

2025-12-09 12:44 - Spor

Erdoğan: TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum...

2025-12-11 16:18 - Ekonomi

AKP'li Özlem Zengin’in sözlerine tepki yağdı: Evet utanmıyoruz!

2025-12-10 19:29 - Siyaset

Merkez Bankası politika faizini yüzde 38’e indirdi

2025-12-11 00:26 - Ekonomi

İmamoğlu'nun diploma davasında hakimle İmamoğlu arasında tartışma çıktı

2025-12-08 13:38 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun bilirkişi davası ertelendi

2025-12-12 12:38 - Gündem

'Terörsüz Türkiye' sürecini eleştiren polis jet hızıyla açığa alındı

2025-12-05 22:06 - Gündem

Uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada bir polis şehit oldu!

2025-12-08 11:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Karaman’da skandal: İstiklal Marşı'nı Arapça okuttular!

19:29 - Gündem

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

19:40 - Gündem

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı!

07:51 - Gündem

İBB Davası TRT'den canlı yayınlansın önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

21:26 - Gündem

İBB Davası'nın 4. gününde savcı, İmamoğlu'nun salondan çıkarılmasını talep etti!

19:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

19:40 - Gündem

Karaman’da skandal: İstiklal Marşı'nı Arapça okuttular!

19:29 - Gündem

Öztürkmen: İktidarın politikaları nedeniyle kırmızı et hayal oldu

19:21 - Siyaset

MSB'den Adana'daki 'üçüncü füze' açıklaması

08:30 - Asayiş

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı!

07:51 - Gündem