?>

CHP’nin ‘normalleşme’ görüşmeleri sürüyor

Kadınların soyadı özgürlüğünü elinden alan düzenleme ve tarikatlarla yapılan protokoller konuşulacak.

Siyaset - 2 yıl önce

Yerel seçim sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı AKP Genel Merkezi’nde ziyaret ederek başlattığı siyasette normalleşme süreci, CHP’nin “gölge kabinesi”nden isimlerin bakanlarla yaptığı görüşmelerle devam ediyor.

Bu kapsamda “gölge kabine”nin Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yarın bir araya gelecek. Görüşme Meclis’teki nöbetçi bakan odasında yapılacak.

İLK KONU: ŞİDDET

Gündeme getireceği konulara ilişkin bilgi veren Nazlıaka, “Öncelikli başlığım ülkenin en can yakıcı sorunlarından birisi olan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olacak. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kadın cinayetlerine yönelik bir veri açıkladı ancak bu veri gerçeği yansıtmıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verileriyle uzaktan yakından alakası yok. Göktaş’a gerçek verilere ulaşma konusundaki zafiyetten bahsedeceğim” ifadelerini kullandı.

SOYADI DAYATMASI

Nazlıaka sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca şüpheli ölüm adı altında kadın cinayetlerinin gizlenmesine göz yumulmamasını isteyeceğim. KADES uygulamasını, elektronik kelepçenin yetersizliğini, Şiddet Araştırma Komisyonu’nu, eşitlik ilkesini yok sayan 9. yargı paketindeki soyadı dayatmasını, budanmaya çalışılan 6284 sayılı Kanun’u, sil baştan yazılmak istenen Medeni Kanun’u konuşacağım.” Şehit ve gazi yakınları arasında yapılan ayrımcı uygulamaların da önemli bir gündem maddesi olacağını aktaran Aylin Nazlıaka, “STK diye tarifledikleri tarikatlarla imzalanan protokoller hakkında kendilerinden geniş kapsamlı bilgi de talep edeceğim” bilgisini paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Üniversitesi birinci sırada yer aldı

2024-07-18 09:18 - Eğitim

Destici kızının işe alındığını doğruladı, maaşını açıkladı!

2024-07-17 21:14 - Gündem

Diyanet’in cuma hutbesi yine tepkilere neden oldu!

2024-07-20 09:45 - Gündem

Trump'a suikast şüphelisinin evinden bomba malzemesi çıktı!

2024-07-14 20:08 - Dünya

AKP'li eski vekil Ünüvar ile BBP'li Destici'nin kızlarına TBMM'de kadro!

2024-07-15 23:26 - Gündem

ÖSO komutanlarından Alaattin Çakıcı'ya teknede ziyaret

2024-07-18 00:08 - Gündem

Mustafa Sarıgül'den video açıklaması

2024-07-17 20:09 - Gündem

51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nda isyan ettiren karar

2024-07-19 21:45 - Gündem

KPSS 2024 lisans soruları cevap anahtarı açıklandı

2024-07-14 11:39 - Gündem

Barış Alper Yılmaz, bir İngiliz devinin daha radarında!

2024-07-20 08:09 - Spor

İlgili Haberler

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Üç kişi gözaltındayken yapacakları seçimle Üsküdar’a çökecekler!

15:25 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep’te sahada: Güngen’den örgüt ve birlik mesajı

14:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem