?>

CHP'li vekil grup kurması için Saadet Partisi'ne geçti!

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesi sonrası Saadet Partisi'ne geçti.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesi sonrası Saadet Partisi'ne geçti.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet ve Gelecek Partisi'nin kurduğu grupta milletvekili sayısı 19'a düşmüştü.

Böylece Meclis'te grup kurabilmek için 20 milletvekilinin olması gerekirken, Saadet ve Gelecek Partisi'nin kurduğu grup düştü.

YENİDEN GRUP KURULACAK

Saadet-Gelecek grubu, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisi'ne geçmesiyle yeniden grup kurabilme yeterli sayısına ulaştı ve dilekçe TBMM Genel Sekreterliği'ne verildi.

Ali Fazıl Kasap

ALİ FAZIL KASAP KİMDİR?

Ali Fazıl Kasap, 1 Şubat 1965 tarihinde Kütahya'nın Emet ilçesinin Şeyhler Köyü'nde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Kütahya'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Zorunlu hizmeti Burdur-Yeşilova - Salda Sağlık Ocağı hekimi olarak tamamlamıştır.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Kütahya Devlet Hastanesi'nde çalışmış olup 2006 yılında kamudan istifa ederek Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi'ni kurmuştur.

2014 yılında tekrar kamuya döndü. 2015 genel seçimlerinde CHP 1. sıra milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Kütahya milletvekili seçildi. Ayrıca CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev almıştır. Kütahya Milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Haftanın Öne Çıkanları

Cem Gürdeniz'den Murat Bardakçı'ya yanıt

2023-12-10 21:40 - Gündem

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu!

2023-12-12 23:57 - Asayiş

Savcının odasından fotoğraf paylaşan avukattan açıklama

2023-12-14 10:49 - Gündem

Hasan Bitmez'in son konuşması gündem oldu!

2023-12-14 18:54 - Gündem

Faruk Koca, AKP'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi!

2023-12-11 23:57 - Gündem

'Yaşar Okuyan hayatını kaybetti' iddiasına yalanlama

2023-12-15 19:52 - Gündem

Hafize Gaye Erkan: İstanbul'da kiralar çok pahalı; ev bulamadık!

2023-12-16 11:01 - Ekonomi

Sinan Ateş'in ablasının paylaşımı gündem oldu!

2023-12-15 17:37 - Gündem

Yatakta canlı yayın açan çift, aylık kazançlarını açıkladı!

2023-12-15 07:33 - Asayiş

Halil Umut Meler hakemliği bırakıyor

2023-12-12 11:43 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş devreye girdi, Koray Aydın CHP'ye geliyor iddiası...

10:04 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Bu akıl devletimize ve milletimize Fetret Devri’ni yaşatıyor!

08:14 - Siyaset

Anahtar Parti’nin 1’nci yıl kutlamasında Gaziantep rüzgârı esti!

00:11 - Siyaset

Özgür Özel: Depremzedeler 3 yıla yakın süredir adalet arıyor

18:41 - Siyaset

Dervişoğlu: Meclis'e Abdullah Öcalan'ı getirtip konuşturacağını zanneden varsa, Uzun Çarşı boydan boya!

18:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş devreye girdi, Koray Aydın CHP'ye geliyor iddiası...

10:04 - Siyaset

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: Bu yapılan soygundur!

11:37 - Siyaset

Anahtar Parti’nin 1’nci yıl kutlamasında Gaziantep rüzgârı esti!

00:11 - Siyaset

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem