?>

CHP'li Tuncay Özkan: Bu can özgürlüğe ve demokrasiye feda olsun

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Meclis'te Sansür Yasası'na ilişkin olarak CHP grubu adına söz aldı.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Meclis'te Sansür Yasası'na ilişkin olarak CHP grubu adına söz aldı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Meclis'te Sansür Yasası görüşmeleri esnasından CHP grubu adına söz aldı. 

Sansür Yasası'nı eleştiriler yönelten Özkan,"Basın İlan Kurulu Başkanı "Bu yasa köprüden önceki son çıkıştır" diyor. Ne yaptı biliyor musunuz, İzmir Gazeteciler Derneği'ne 1 milyon, Konya Gazeteciler Fedarasyonu'na 1,5 milyon, Bursa Gazeteciler Federasyonu'na 1,5 milyon cezaları yağdırdılar. Cezalar nerede duruyor biliyor musunuz? Yönetim Kurulu'nda. Yönetim Kurulu kim? Oligarşi. Kahrolsun Oligarşi, yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi. Bana hiç kimse devletin oligarşi ile ayakta tutulacağını anlatamaz. Bu konuşmam yüzünden bana ceza verirler. Versinler efendim 6 yıl daha yatarım. 60 yıl daha yatarım. Bu can özgürlüğe ve demokrasiye feda olsun" dedi. 

ÖZKAN'DAN BASIN İLAN KURULU BAŞKANI'NA: KEYİFÇİ, OLİGARK!

Özkan konuşmasının devamında Meclis'te bulunan Basın İlan Kurulu Başkanı'na dönerek, "Az önce dışarı çıkmıştın. Sakladım bunları şimdi söylüyorum. Sen kimsin arkadaş? Sen parlamentonun iradesini oligarşik tutumunla nasıl da gider şikayet edersin? Ne hakla gider de şikayet edersin? Oligark! Keyifçi!" diye seslendi. 

Özkan sözlerine AKP sıralarından tepki geldi. AKP'lilerin "Hakaret ediyorsunuz. Görevini yapıyor" sözlerine Özkan "Görevi parlamentoyu eleştirmek değil. Siz bürokrasiyi savunuyorsunuz. Ben parlamentoyu muhattap olarak kabul ediyorum" ifadesini kullandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

İstedikleri şarkıyı bilmeyen müzisyeni öldürdüler!

2022-10-02 20:26 - Asayiş

Gökmen Karadağ ve Salim Şen'in yeni adresi belli oldu!

2022-10-01 09:40 - Gündem

Gaziantep'i karıştıran mektup!

2022-10-04 10:27 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Furkan Yazıcıoğlu'na söz verdi...

2022-09-30 23:31 - Siyaset

Onur Şener gözyaşlarıyla uğurlandı...

2022-10-03 18:21 - Gündem

Onur Şener cinayetinde 3 tutuklama! İşte ilk ifadeleri...

2022-10-03 15:46 - Gündem

Erdoğan'dan Selvi'ye canlı yayında talimat!

2022-09-29 00:19 - Gündem

Nebati: Neo klasik, epistemolojik, heterodoks, nöro ekonomi...

2022-09-29 19:12 - Ekonomi

Alkole büyük zam: İşte zamlı fiyatlar...

2022-09-28 23:07 - Ekonomi

Haluk Levent'ten ünlü şarkıcı için yardım kampanyası

2022-10-01 09:11 - Yaşam

İlgili Haberler

Erdoğan'ı kızdıracak anket! İmamoğlu farkı yüzde 12'ye çıkardı

21:06 - Siyaset

İşte Özgür Özel'in listesindeki isimler...

20:55 - Siyaset

AKP, Bayrampaşa'da seçimin iptali için dava açacak!

20:35 - Siyaset

Özgür Özel'den, Bayrampaşa yorumu: Kurada hak yerini buldu!

15:46 - Siyaset

Özgür Özel yeniden genel başkan seçildi...

13:55 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi ABD'ye uygulanan ek vergiler kaldırıldı!

10:17 - Dünya

Erdoğan'ı kızdıracak anket! İmamoğlu farkı yüzde 12'ye çıkardı

21:06 - Siyaset

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Sadettin Saran...

20:43 - Spor

AKP, Bayrampaşa'da seçimin iptali için dava açacak!

20:35 - Siyaset

Özgür Özel'den, Bayrampaşa yorumu: Kurada hak yerini buldu!

15:46 - Siyaset