?>

CHP'li Öztürkmen: İşsiz sayımız 10 milyonken yabancılara çalışma kolaylığı getirdiler

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yabancıların çalışmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, yabancıların çalışmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki gösterdi. İşsiz sayısının 10,7 milyona ulaştığını hatırlatan Öztürkmen, buna rağmen iktidarın yabancıların çalışmasını kolaylaştırma derdinde olduğunu belirtti.

CHP'li Öztürkmen'in açıklamasının tamamı şöyle:

“Son bir yılda geniş tanımlı işsiz sayısı yaklaşık 2 milyon arttı! Temmuz 2024’te geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 26,5; geniş tanımlı işsiz sayısı 10,7 milyon oldu. Türkiye OECD ülkeleri içinde en yüksek işsizliğe sahip dördüncü ülke!

Ülkemiz insanı işsizlikle mücadele ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yabancı işgücünü artırmak için yönetmelikte değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan, "Uluslararası İşgücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği"ndeki düzenlemeye göre, sığınmacıların çalışma izni muafiyetinin süresi uzatıldı. Düzenlemeye ile kapsam dâhilindeki sığınmacılar, İçişleri Bakanlığı'nın bildiriminde belirlenen kapsam ve sürelerde çalışma izninden muaf tutulacak. Yönetmeliğe göre, Türkiye'ye “önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleriyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca bildirilen” yabancıların muafiyetleri de 3 yıla çıkartılabilecek.

Bu düzenleme, insani ikamet izni ve geçici koruma altında bulunan yabancıları da kapsıyor. Ayrıca, Türkiye’den başka bir ülkeye geçmek amacıyla gelen yabancılar da bu muafiyetten faydalanabilecek.

Düzenleme özetle Türkiye'deki yabancıların çalışma izni muafiyetinin kolaylaştırılmasını sağlıyor.

Milyonlarca gencimiz iş arıyor. İş bulmaktan umudunu kesenlerin sayısı rekora gidiyor. Öte yandan çalışan gençlerimiz de yurtdışına gitme çabasında. Geniş tanımlı işsiz sayısının 10 milyonu aştığı bir ortamda, iktidar ihtiyaç olan işgücünün yabancılardan karşılanmasının önünü daha da açıyor. Ekonomik kriz altında ezilen, işsizlikten kırılan bu millete kredi kartı limitinden dahi vergi almaya kalkan iktidar, her gün omuzlarımıza yeni yükler bindiriyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

Halk Kürsüsü Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç'ten söyleşi

2024-10-09 00:27 - Kültür & Sanat

Akın Akınözü temmuz ayında kaybettiği annesi Özlem Akınözü'nü doğum gününde andı

2024-10-14 05:08 - Magazin

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

2024-10-15 14:08 - Siyaset

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Kadını öldürdü, intihar etti!

2024-10-13 11:39 - Asayiş

Kötü arkadaşlıklara son: Bağları hızla koparan 3 burç...

2024-10-14 00:00 - Yaşam

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! 10 Ekim 2024 / Sayı 1808!

2024-10-09 00:08 - Gündem

Tarık Akan 75. doğum gününde anıldı: ‘Her şey seninle güzeldi’

2024-10-15 08:09 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yakında bazı isimlere soracağım, hazırlansınlar!

14:59 - Siyaset

Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için bir seçim düzenlenecek

14:57 - Siyaset

Özgür Özel: Faturanın millete kesilmesine izin vermeyeceğiz!

16:45 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Ümit Özdağ'a ziyaret

15:24 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan’a: Bu mu senin demokratlığın...

09:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi