?>

CHP'li Öztürkmen: Gaziantep'te çocuklarımız kimlere emanet!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep'te yaşanan “müdür” skandalını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep'te yaşanan “müdür” skandalını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Öztürkmen, farklı okullarda müdürlük yapan İbrahim Kutlu Özmantar'ın hem kadın öğretmene şiddetten yargılandığını hem de sahtecilik yaptığının tespit edildiğini belirterek, “Bu suçlamaların odağındaki bir okul müdürü nasıl hâlâ o görevde kalabilir? Milli Eğitim yetkililerine soruyorum; Siz çocuklarınızı böyle bir müdürün okuluna gönderir misiniz?” dedi.

CHP'li Öztürkmen'in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle:

“Gaziantep'te Mehmet Hayri Akınal Kız İmam Hatip Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yaptığı 14 Haziran 2022 tarihinde, aynı okulda görev yapan H.Ö. isimli kadın öğretmene saldırmaktan yargılaması devam eden İbrahim Kutlu Özmantar ile ilgili yeni suçlamalar basında yer almıştır.

Haberlere göre, İbrahim Kutlu Özmantar'ın hâlâ müdür olarak çalışmakta olduğu Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde, öğrencilerin almadığı dersler için not girişi yaptığı ortaya çıkmıştır. Olay, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmayla da tespit edilmiş ve İbrahim Kutlu Özmantar'a disiplin yönünden 130 oranında aylıktan kesme cezası verilmesi talep edilmiştir.

Bu bağlamda;

1- Kadına şiddet sorununa yönelik kamuoyu hassasiyeti ortadayken, bir kadın öğretmene saldırmaktan yargılanan bir öğretmenin hâlâ Gaziantep ilinde “müdür” olarak görevine devam edebilmesi nasıl mümkün olmaktadır?

2- Kadın öğretmene şiddet davası devam ederken, başka bir okulda sahtecilik yaptığı müfettiş raporlarıyla tespit edilmesine rağmen sadece 1/30 oranında aylık kesme cezası talep edilmesi adil midir?

3- Kadına şiddet ve sahtecilik suçlamalarının yanı sıra, İbrahim Kutlu Özmantar'ın yöneticisi olduğu “Bülbülzade Vakfı” geçmişte yaptığı  “cihat çağrıları” ile gündeme gelmişti. Vakıf yöneticisi olması hasebiyle söz konusu çağrılarla ilgili Özmantar ile ilgili bir yaptırım uygulanmış mıdır?

4- Özmantar’ın şu anda görev yaptığı okulda müdür yardımcısının odasını basmaya çalıştığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?

5- Bu kadar suçlama ve olgulara rağmen İbrahim Kutlu Özmantar'ın öğretmen ve müdür olarak görevine devam edebilmesinde siyasi baskılar etkili olmuş mudur?

6- Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey yetkilileri, kendi çocuklarını böyle bir müdürün yönettiği okula gönderirler mi?”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kimdir? Murat Zorluoğlu'nun kariyeri...

2024-09-08 08:39 - Gündem

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

CHP'li Bankoğlu: 'Ders zili yerine çocukların karnı zil çalıyor'

2024-09-09 18:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

Açar: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın!

16:39 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

18:11 - Gündem

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

18:01 - Gündem

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset