?>

CHP'li Öztürkmen: Gaziantep'i ‘intiharlar şehri’ yaptınız!

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep'te artan intihar vakalarına dikkat çekti.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep'te artan intihar vakalarına dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te 11 intihar vakası yaşandığını belirten Öztükmen, “8 kişi yaşamını kaybetti. 3 kişi de yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. İntiharların büyük oranda ekonomik sıkıntı kaynaklı olduğu görülüyor” dedi.

Öztürkmen'in açıklaması şöyle:

“Kentimiz Gaziantep son dönemde yaşanan intihar olaylarıyla sarsılıyor. Yerel basından derlediğimiz bilgilere göre, geçen hafta 11 intihar vakası yaşanan kentimizde 8 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi de yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

İntihar eden vatandaşlarımızın büyük kısmı genç ve orta yaşta. Aralarında erkek de var kadın da. Çocuklu anne ve babalar yaşamlarına son veriyor.

Gaziantepliler tedirgin ve soruyorlar: 'Devletimiz buna karşı ne yapacak? Hangi tedbirleri düşünüyor? Uzmanlar ne planlıyor?' Ancak, iktidardan somut bir inceleme, çalışma göremiyoruz.

Bizim yaptığımız değerlendirmelere göre, intiharların en temel nedeni ekonomik sorunlar. Kentimiz açlık sınırı altında yaşayan çok sayıda aile barındırıyor. Genç işsizlik oranı yüksek. Sanayi ve üretim kenti olarak bilinen Gaziantep son yıllarda iflaslarla anılıyor. Her gün birkaç şirketten konkordato (iflas anlaşması) haberleri geliyor. İnsanlarımızda ekonomik yıkımın biriktirdiği bir umutsuzluk içinde.

Bu durum seyredilemez! Bilim insanlarımız devreye sokulmalı, kitle örgütlerimiz harekete geçirilmeli, üniversitelerimiz sorumluluk almalıdır. Ülkeyi yönetenler, sebep oldukları bu acı manzaraya karşı derhal çözüm aramalıdır. Ancak biliyoruz ki sorunun kaynağı olanlar, çözümün parçası olamazlar. İnsanımızı huzur ve refah içinde yaratmak ancak iktidarı değiştirmekle mümkündür.”

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Kızıl Goncalar yeni sezon ne zaman başlıyor? Kızıl Goncalar yarın akşam yeni bölüm yayımlanacak mı?

2024-09-29 00:08 - Magazin

Nejat İşler'in yeni filmi 'Meraklı Adamın 10 Günü'nün yayımlanma tarihi belli oldu

2024-09-30 01:39 - Magazin

Günay Güvenç: 'Formayı özlüyorum'

2024-09-26 02:09 - Spor

'Survivor' sorusu Nagihan Karadere'yi çıldırttı

2024-09-29 22:38 - Magazin

Yeni keşfedilen gezegen Dünya'nın 8 milyar yıl sonraki haline benziyor

2024-09-28 00:39 - Teknoloji

İlgili Haberler

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Özgür Özel'den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması

19:17 - Siyaset

Erdoğan: LGBT gibi sapkınlıklar genç zihinlere enjekte edilmeye çalışılıyor

19:13 - Siyaset

Özgür Özel'den: CHP'yi elimizden almak istiyorlar

13:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem