?>

CHP'li Özel'den "Dilşah Ercan" eleştirilerine sert yanıt!

CHP'li Özel, partisine yönelik eleştirilere, "CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız? Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok" diye sert tepki gösterdi.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP'li Özel, partisine yönelik eleştirilere, "CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız? Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok" diye sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mersin'in Mezitli ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, terör örgütü PKK'nın polisevi saldırısına değinen CHP'li Özel, "Yüreğimiz yanıyor, çok üzgünüz. Terörle mücadele eden bütün polisimizi, jandarmamızı, Silahlı Kuvvetlerimizi, kayıplarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz ve bunun son yaşanan kayıp, son şehidimiz olmasını bir kez daha temenni ediyoruz. Dün akşam olay duyulduğu andan itibaren Mersin'deki il, ilçe başkanlarımız; il, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz konuya hassasiyet gösterdi ve sürekli iletişim içerisinde olduk. Büyük bir üzüntü, büyük bir can sıkıntısı, büyük bir yas içerisinde olduğumuzu ifade etmek isteriz" diye konuştu.

"CHP'YE HESAP SORMAYA ÇALIŞAN, İFTİRA ATAN HADSİZLER VAR"

CHP'ye, tutuklu gazetecilere ilişkin hazırladığı rapor üzerinden sosyal medyada saldırı gerçekleştirildiğini kaydeden Özel, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada iğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle bir şey ki CHP'nin 2012 yılında yapmış olduğu, 2013 yılında da kamuoyuyla paylaştığı, bütün siyasi partilere yolladığımız hala daha da referans bir kaynak olarak gösterilen 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nun bir sayfası üzerinden CHP'ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var. Sosyal medyada bir sayfa ve saldırıda hayatını kaybeden, ölen Dilşah Ercan'ın isminin raporda yazması üzerine diyorlar ki 'CHP bu kişiye gazeteci dedi'. Rapor 2012 yılı, oluşturuluş şeklini hepiniz biliyorsunuz. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazılıyor. Toplam 188 gazeteci ismi var bu raporda."

“ÖMÜRLERİ BUGÜN TERÖRİST OLDUĞU ORTAYA ÇIKANLARLA AŞNA FİŞNE GEÇENLERİN BİZE SÖYLEYECEK BİR LAFI YOK”

Raporda adı geçen gazetecileri tek tek sayan Özel, CHP'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek şunları kaydetti:

"Peki 2012 yılında Mehmet Baransu'ya ne diyorsunuz? Baş tacı gazeteciydi. Şimdi Silivri Cezaevi'nde. CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız? Hadsizliğin lüzumu yok. 11 yıl önceki gazetecinin terörist olacağını bileceksin de onla temas edeceksin; rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Biz gidip de bu adı geçen teröristle konuşmamışız, görüşmemişiz, baş tacı etmemişiz. Sizin gibi rütbe mi taktık biz? Altına Mercedes mi verdik? Siz Mercedes verdiniz. Mehmet Dişli’nin hesabını Hulusi Akar’dan sorma, Zekeriya Öz’ün hesabını Tayyip Erdoğan’dan sorma. CHP’ye Allah’ın cezası bir katilin hesabını sor. Herkes aklını başına alacak" diye konuştu.

CHP'li Özel, 11 yıl önce Dilşah Ercan'ın, kendilerine 'gazeteci' olarak mektup yazdığını hatırlatarak, "Seçim günü mektup yazdıranlar; bize söyleyecek bir tek sözünüz yok" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İran'da Hadis Najafi 6 kurşunla öldürüldü

2022-09-25 18:34 - Dünya

Sanatçı Ahmet Özhan, tarikat şeyhi oldu!

2022-09-25 16:31 - Gündem

Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı!

2022-09-21 18:37 - Gündem

İşte Emre Olur'un ifadesi...

2022-09-21 17:15 - Gündem

Atatürk'ün kurduğu fabrikalar Bakan Varank'ı rahatsız etti!

2022-09-23 21:42 - Siyaset

AKP'ye yakın Misvak'ın anketinden Kılıçdaroğlu çıktı!

2022-09-25 00:06 - Gündem

Bakü'ye atanan AKP'li bürokrattan skandal paylaşımlar!

2022-09-25 09:21 - Gündem

Yılmaz Özdil'den bomba yazı: Emre Olur, Zehra olmaz!

2022-09-22 10:50 - Gündem

Avrupa Konseyi: Osman Kavala derhal serbest bırakılsın!

2022-09-23 16:43 - Gündem

Şahan Gökbakar: Yine büyük oyunu bozduk çok şükür!

2022-09-22 19:40 - Magazin

İlgili Haberler

AKP'li vekil meğerse hiç istifa etmemiş!

23:02 - Siyaset

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

17:55 - Siyaset

Bakan Yardımcısı Cantimur’dan Türkiye Yüzyılı mesajı

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

11:39 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a sert 'ahtapot' yanıtı

22:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bursa'da alacak-verecek kavgası: 2 yaralı

01:09 - Gündem

Polatlı'da 104 yıllık patlamamış el bombası bulundu

00:09 - Gündem

AKP'li vekil meğerse hiç istifa etmemiş!

23:02 - Siyaset

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

17:55 - Siyaset

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı!

16:09 - Gündem