?>

CHP'li Murat Bakan: Tutuklama kararı cumhurbaşkanı adaylığına engel olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin, Tutuklama kararı cumhurbaşkanı adaylığına engel olmaz. Çünkü hüküm giymediği için aynı milletvekili adaylığı gibi aday olabilir. Diploması

Gündem - 1 ay önce

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin, "Tutuklama kararı cumhurbaşkanı adaylığına engel olmaz. Çünkü hüküm giymediği için aynı milletvekili adaylığı gibi aday olabilir. Diplomasını o yüzden iptal ettiler. İmamoğlu’nun adaylığını engellemek için yapılmış; bir tarafta terör, bir tarafta yolsuzluk, bir tarafta diploma gibi torba soruşturma yapıyorlar" dedi. Bakan, CHP'ye kayyum atanma ihtimaline "Hukuken mümkün değil" diyerek "Ama hukuki bir ortam yok. OHAL koşullarında gibi eylem yasakları getiriliyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Bakan, "Tutuklama kararı cumhurbaşkanı adaylığına engel olmaz. Çünkü hüküm giymediği için aynı milletvekili adaylığı gibi aday olabilir. Diplomasını o yüzden iptal ettiler. İmamoğlu’nun adaylığını engellemek için yapılmış; bir tarafta terör, bir tarafta yolsuzluk, bir tarafta diploma gibi torba soruşturma yapıyorlar. Tek istekleri aday olamasın. Ama toplumun adalet duygusunu görüyorsunuz. Bize oy vermemiş 88 yaşındaki bir vatandaşımız geldi, oyunu kullandı. Burayı bir düğün yerine, genel seçim havasına soktular. Bunu önleyemezler. Çürümüş, yozlaşmış bir iktidarın artık topluma söyleyecek sözü yok" dedi.

"GEZİ'DE 1977'DEKİ 1 MAYIS'TA TAKSİM NEYSE, SARAÇHANE ODU''

Bakan, tutuklama kararının ardından nasıl bir yol haritası izleneceği hakkında da "Genel Başkan açıklayacak ama sokakta olmaya devam edeceğiz. Ne kadar hukuksuzluk devam ederse o kadar yüksek reaksiyon gösteririz. Saraçhane’de olmaya devam edeceğiz. Herkesi de Saraçhane’ye bekliyoruz. Saraçhane artık direniş meydanıdır. Yeni bir anlam kazanmıştır. Gezi’de 1977’deki 1 Mayıs’ta Taksim neyse, Saraçhane odur" diye konuştu.

"CHP'YE KAYYUM İHTİMALİ HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL''

Bakan, CHP'ye kayyum atanma ihtimaline "Hukuken mümkün değil" diyerek "Ama hukuki bir ortam yok. OHAL koşullarında gibi eylem yasakları getiriliyor" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

Adliyeye sevk edilen Ekrem İmamoğlu'ndan yeni mesaj: Yarını işaret etti!

2025-03-22 19:39 - Siyaset

Tüm Türkiye ayaktayken... Fahrettin Altun: Türkiye, sokağa teslim olmayacak

2025-03-22 02:38 - Gündem

Son dakika... Tutuklama kararı sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama!

2025-03-23 13:09 - Gündem

Saraçhane'de polis, Atatürklü bayrak taşıyan eylemciye uçan tekme attı

2025-03-22 01:09 - Gündem

CHP’li Meriç: Şaibeli sınavlarla kadrolaşan FETÖ’nün diplomaları iptal edilmeli!

2025-03-18 09:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Kanal İstanbul' çağrısı!

14:39 - Gündem

Gabriel Brazao kimdir? Galatasaray'ın transfer etmek istediği Gabriel Brazao kaç yaşında, nerel

14:38 - Gündem

Mantar toplamaya giden dağcıdan 2 gündür haber alınamıyor

14:09 - Gündem

Mario Lemina'dan Galatasaray taraftarına yanıt!

14:08 - Gündem

Sokakları adeta parlıyor: Dünyanın en temiz şehirleri

13:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Kanal İstanbul' çağrısı!

14:39 - Gündem

Mario Lemina'dan Galatasaray taraftarına yanıt!

14:08 - Gündem

Skandal iddia... Hacettepe Üniversitesi'nde 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere saldırı!

12:07 - Gündem

TİP'ten 1 Mayıs mesajı: 'Alın terimizin sömürülmesine de darbecilere de dur diyeceğiz'

11:39 - Gündem

Spor dünyasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları!

11:09 - Gündem