?>

CHP'li Meriç, üniversiteleri TBMM gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç, üniversite eğitimindeki kalite sorununu ve akademik kadrolardaki yetersizliği araştırma önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç, üniversite eğitimindeki kalite sorununu ve akademik kadrolardaki yetersizliği araştırma önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

“Gelişmiş ülkeler var olan üniversitelere yatırım yapıyor, sayısını artırmıyor”

Son 10 yılda plansız ve programsız şekilde açılan üniversitelerin, asli görevi araştırma ve bilim üretmek olan kurumları niteliksiz hale getirdiğini ifade eden Melih Meriç, “Üniversitelerin uluslararası değerini belirleyen en önemli kriterlerden biri bilimsel yayınlardır. Son on yılda açılan devlet ve vakıf üniversitelerinde birçok akademisyenin yayın dahi yapmadığını görüyoruz. Ortaya konan kısıtlı sayıdaki yayınlar ise evrensel bilime yön vermekten oldukça geride. Ulusal ve uluslararası birçok rapor bu acı gerçeği ortaya koyuyor. Sanayi, teknoloji ve bilim alanında gelişmiş ülkelere baktığımızda, üniversite ve mezun sayılarını artırmak yerine mevcut eğitim kurumlarına çağın gerektirdiği yatırımlar yaptıklarını görmekteyiz.” dedi.

“İlk 500 üniversite içinde sadece 10 Türk üniversitesi var,

Üniversite mezunu sayısının çok olmasının akademik kaliteyi belirlemediğini belirten CHP’li Meriç, “Türkiye ile neredeyse aynı nüfusa sahip Almanya’ya bakalım. Eczacılık ve ilaç sanayisi alanlarına büyük yatırım yapıyorlar ama sayıları 22 olan Eczacılık Fakülteleri’nin sayısını artırmıyorlar. Türkiye’de ise 60 civarında Eczacılık Fakültesi var ve sayıları her geçen gün artıyor. Niteliğe değil niceliğe önem verildiği için mevcut eczacılık fakültelerimizin ancak 4’te 1’inde akredite eczacılık eğitimi veriliyor. Dolayısıyla sağlık sisteminin en önemli paydaşlarından olan eczacılığın kalitesi düşüyor ve toplum sağlığı tehlikeye giriyor. Benzer durum mühendislik ve diğer fakülteler için de geçerli. Şimdi ülkeyi yönetenlere soralım: Dünya çapında ilk 500 üniversite içinde sadece 10 Türk üniversitesi yer bulabilirken, bu üniversitelerdeki akademisyenler ise baskılara dayanamayıp istifa ederken, eğitim kalitesinden söz edebilir miyiz? Fakülte sayısı ve öğrenci kontenjanı artırarak Türkiye’de bilim geliştirilmez. Bunu sağlamanın tek yolu, bilimsel yöntemleri ilk önce üniversite kurup yapılandırırken uygulamak ve niteliği öne çıkarmaktır.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İddia: Hafize Gaye Erkan'ın babası çalışanını işten kovdu!

2024-01-18 10:27 - Gündem

Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan konuştu

2024-01-20 13:50 - Gündem

CHP'nin Gaziantep adayı Mustafa Sarıgül mü?

2024-01-23 09:47 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya "Zibidi" yanıtı!

2024-01-20 17:44 - Gündem

Erkan Baş'tan TKP'ye Kadıköy resti: Aday çıkaracağız... 

2024-01-17 13:50 - Siyaset

Saray’ın günlük masrafı 3 bin 500 emeklinin maaşı...

2024-01-21 11:58 - Gündem

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı

2024-01-19 09:29 - Gündem

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın babasıyla ilgili yeni iddialar

2024-01-20 11:16 - Gündem

Müridi, Menzil şeyhini görünce 'aşka' geldi!

2024-01-23 23:05 - Gündem

Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu!

2024-01-19 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

21:39 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep halkına tek tırnaklı et yediren zihniyetten hesap soracağız!

10:34 - Siyaset

CHP mitinglerinin dokuzuncusu Avcılar’da düzenlenecek

19:38 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir'e ziyaret

13:39 - Siyaset

Bakan Tunç duyurdu: HSK daire başkanları belli oldu

12:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Metin Cihan'ın yeni X hesabı da erişime engellendi

02:09 - Gündem

Suriye, hava sahasını sivil uçuşlara kapattı

02:08 - Dünya

LGS'de skandal! Yanlış kitapçık dağıttılar, sınav ortasında topladılar

01:39 - Gündem

İran-İsrail gerilimi piyasaları sarstı: Petrol fiyatları uçtu!

23:38 - Ekonomi

Ferdi Zeyrek’in kendi hesabından veda mesajı paylaşıldı: ’Elveda iki gözümüz’

21:09 - Gündem