?>

CHP’li Meriç’ten eski basım 50 ve 100 dolar problemi için soru önergesi

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, eski basım 50 ve 100 dolar problemi için soru önergesi verdi.

Siyaset - 7 ay önce

Vatandaşın, elindeki eski basım 50 ve 100 ABD dolarlarını kullanamadığını söyleyen Melih Meriç, “Kamu ve özel bankalar, vatandaşın elindeki eski basım 50 ve 100 ABD dolarını ne banka şubelerinden hesaba yatırmaya veya bozdurmaya ne de ATM’lerden hesaplarına yatırmalarına müsaade etmiyor. Bankalar ise gerekçe olarak ‘Eski dolarları alıp Merkez Bankası’na gönderiyoruz ancak Merkez Bankası her defasında bu dolarları bankalara geri iade ediyor. Bu durumun da bankaların işlem yükünü artırıyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelene kadar eski basım 50 ve 100 dolarları alamayacağız.’ diyorlar. Eski dolarlarla bankalarda işlem yaptıramadığı için döviz bürolarına giden kişilerden ise burada da işlem yaptıramadıklarına, veya mevcut döviz kuru üzerinden eksi %10’la işlem yapıldığına dair çokça şikâyet alıyorum. Bu durum hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yastık altındaki dövizi bozdurup ekonomiye kazandırma çağrısını baltalıyor hem de fırsatçılara kapı aralıyor. Ekonomik krizin 85 milyonun belini büktüğü bir ortamda dişinden tırnağından artırıp birikim yapan vatandaş, bu belirsizlik içinde elindeki tasarruftan olma tehdidiyle karşı karşıya. Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere konunun tüm muhataplarına eski basım dolar sorununu bir an önce çözüp mağduriyetleri gidermeleri için çağrıda bulunuyorum.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

Vatandaşların eski basım 50 ve 100 ABD dolarına, bankaların şubelerden ve ATM’lerden işlem yaptırmamalarının gerekçesi nedir? Eski basım dolarlar bankalar tarafından işleme alınıp Merkez Bankasına gönderildiğinde, Merkez Bankası bu dolarları neden tekrar banka şubelerine iade etmektedir? Eski dolarların alınmasına yönelik bankalara ve kamuoyuna bir bilgilendirme yapmayı planlıyor musunuz? Bu sorun ne zaman aşılacaktır? Türkiye genelinde son bir yılda eski dolarları mevcut döviz kuru üzerinden eksi %10’la işlem yaparak fırsatçılığa çeviren kaç döviz bürosu hakkında Bakanlığınıza şikâyet ulaşmıştır, bu şikayetler sonucunda söz konusu döviz bürolarına ne tür yaptırım yapılmıştır?
Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

Seda Selek kim, kaç yaşında, nereli? Seda Selek neden gözaltına alındı?

2025-01-28 15:39 - Gündem

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Takvim’de flaş ayrılık: Ergün Diler’in görevine son verildi

2025-01-29 00:08 - Yaşam

Halk TV'den Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü!

2025-01-29 16:38 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Akın akın itibar suikastı yapıyor!

15:56 - Siyaset

Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu görüşecek iddiası yalanlandı

11:07 - Siyaset

CHP'den Kılıçdaroğlu’na “sessizlik” eleştirisi:" Toplum bunları not ediyor”

09:06 - Siyaset

Öztürkmen: Bakan Tekin yüzbinlerce öğretmeni yüzüstü bıraktı

00:32 - Siyaset

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem

AKP'li Çerçioğlu mecliste CHP'li üyelere söz vermedi!

09:28 - Gündem