?>

CHP’li Meriç, “İlk Evim İlk Arsa” mağduriyetini Meclis’e taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında yüz binlerce hak sahibinin tapu ve finansman belirsizliği nedeniyle yaşadığı mağduriyeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Siyaset - 21 saat önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında yüz binlerce hak sahibinin tapu ve finansman belirsizliği nedeniyle yaşadığı mağduriyeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Birçok vatandaşın bu projeye ev sahibi olma için başvurduğunu, ancak aradan 3 yıllık bir süre geçmesine rağmen hala tapu teslimi yapılmadığını, ayrıca arsa fiyatlarındaki aşırı artışlar ve finansman desteğinin olmaması gibi ciddi aksaklıklar yaşandığını belirten Meriç, "2022 yılında 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında hayata geçirilen 'İlk Evim Arsa Projesi', vatandaşlarımızın konut sahibi olma umutlarını güçlendirmiş, ancak süreçte yaşanan aksaklıklar ve belirsizlikler ciddi bir mağduriyet doğurmuştur. Enflasyonun böylesine yüksek, hayat şartlarının bu kadar zor olduğu bir ülkede vatandaşın başını sokacak bir yuva umudunu zedelemek ne ahlaka ne izana sığar." dedi.

Meriç, yaşanan bu durumun yüzbinlerce hak sahibinin kira ödemeye devam etmesine, gençlerin ev hayallerini ertelemesine ve ailelerin büyük bir belirsizlik içinde yaşamasına neden olduğunu vurgulayarak, "AKP iktidarı, milyonlarca vatandaşımızı ve ailemizi töhmet altında bırakan bu tür olaylara karşı ne zaman harekete geçecek? Bu projenin akıbetiyle alakalı kamuoyu vicdanı tatmin edilmeli, acilen tedbir alınmalı ve alınan tedbirler şeffaf bir şekilde paylaşılmalı.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yöneltti:

1. "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında, 81 ilde toplam kaç adet arsa tahsisi planlanmıştır? Bugüne kadar kaç adet arsanın tahsisi tamamlanmış ve kaç hak sahibine tapu teslimi yapılmıştır?

2. İlk etapta 192.500 TL ve 112.500 TL olarak açıklanan arsa fiyatlarında, bazı bölgelerde milyonlarca liralık artışlar yaşanması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlere ne tür kolaylıklar sağlamayı planlıyorsunuz?

3. Başvuru sırasında 2 yıl içinde sürecin tamamlanacağı taahhüt edilmiş olmasına rağmen, tahsis ve tapu teslim süreçlerinde yaşanan gecikmelerin nedenleri nelerdir? Süreç ne zaman tamamlanacaktır?

4. Arsa tahsislerinden sonra inşaat sürecinde hak sahiplerine sunulacak herhangi bir finansman veya teknik destek mekanizması (düşük faizli kredi, yapı maliyeti desteği, proje danışmanlığı vb.) planlanmakta mıdır?

 

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na destek çıktı, iddianameyi övdü!

2025-12-04 12:13 - Siyaset

'Terörsüz Türkiye' sürecini eleştiren polis jet hızıyla açığa alındı

2025-12-05 22:06 - Gündem

Ünlü televizyon spikerleri serbest bırakıldı

2025-12-05 13:21 - Asayiş

Ahmet Çakar bahis operasyonunda gözaltına alındı!

2025-12-05 11:34 - Gündem

Açığa alınan polis memuru: Adım ‘Onur’ gibi onur duyarım...

2025-12-06 19:42 - Gündem

Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı gözaltında!

2025-12-05 11:09 - Spor

İlave TV yöneticisi Arif Kocabıyık tutuklandı!

2025-12-05 22:20 - Gündem

İmamoğlu'nun diploma davasında hakimle İmamoğlu arasında tartışma çıktı

2025-12-08 13:38 - Gündem

İhraç edilen Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor!

2025-12-04 20:39 - Gündem

AKP'li Özlem Zengin’in sözlerine tepki yağdı: Evet utanmıyoruz!

2025-12-10 19:29 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Meclis'teki tacize tepki: Büyük bir utanç içindeyiz

16:49 - Siyaset

CHP'li Orhan Sümer, Meclis kürsüsüne yazar kasayla çıktı

20:30 - Siyaset

Özgür Özel: Biz İmamoğlu'na kefiliz, savcısına güvenen karşımıza çıksın!

20:03 - Siyaset

AKP'li Özlem Zengin’in sözlerine tepki yağdı: Evet utanmıyoruz!

19:29 - Siyaset

Pamuk: Gaziantep'in en büyük gücü birlik ve dayanışmadır

00:35 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meclis'te stajyer öğrencilere taciz iddiası protesto edildi!

13:04 - Gündem

Mehmet Akif Ersoy'un savcılık ifadesi ortaya çıktı

11:20 - Gündem

Eski Habertürk spikeri Nur Köşker: Mehmet Akif Ersoy yüzünden kıta değiştirdim!

09:39 - Gündem

Gazeteci Enver Aysever tutuklandı!

09:02 - Gündem

Mehmet Akif Ersoy ve beraberindeki 3 kişi tutuklandı!

00:46 - Asayiş