?>

CHP’li Meriç Geri Gönderme Merkezi’nde incelemelerde bulundu

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi’nde akşam yemeğinin ardından 56 yabancı uyruklu kişi mide bulantısı ve ishal şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan 48 kişi taburcu edilirken, 8 kişinin kontrol süreci devam ediyor.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi’nde akşam yemeğinin ardından 56 yabancı uyruklu kişi mide bulantısı ve ishal şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan 48 kişi taburcu edilirken, 8 kişinin kontrol süreci devam ediyor. Olayın ardından CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç tesiste incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

48 Kişi Taburcu Edildi

Yetkililer, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 56 kişiden 48’inin taburcu edildiğini, 8 kişinin ise gözetim altında tutulduğunu açıkladı. Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Meriç: “Koordinasyon için teşekkür ederim”

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, olayla ilgili bilgi almak üzere bugün Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret etti. Meriç, İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Göç İdaresi yetkilileriyle görüştü.“Başta İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya olmak üzere; Valimiz Kemal Çeber’e, Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök’e, Oğuzeli Kaymakamı Mikail Ersöz’e ve Geri Gönderme Merkezi yetkililerine sürecin başından itibaren gösterdikleri koordinasyon ve sağladıkları hızlı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Tesis modern, imkanlar düzenli

Yetkililerle birlikte gezdiğimiz merkezde spor salonları, kütüphaneler, mescitler ve el becerileri odalarının bulunduğunu gördük. Tesisin bu yönü ülkem adına beni mutlu etti.

Zehirlenme bulgusuna rastlanmadı

Yetkililer, bazı Suriyeli vatandaşların psikolojik etkilenme sonucu fenalaştığını, hastaneye götürüldüklerinde ise herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığını belirtti. Buna rağmen incelemelerin sürdüğü ifade edildi.

Hijyen konusunda sorun görmedim

Yemek dağıtım alanlarında veya barınma odalarında herhangi bir kirlilik ya da düzensizlik görmedim. Her şeyin düzenli olduğunu kendi gözlerimle gözlemledim.

İlgileri için teşekkür ediyorum

“Başta İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya olmak üzere; Valimiz Kemal Çeber’e ve Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök’e gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

Başkan Serdal Adalı'dan Rafa Silva'ya gözdağı!

2025-11-15 14:25 - Spor

Bizim Çocuklar İspanya'yı elinden kaçırdı: 2-2

2025-11-19 00:00 - Spor

Süreç komisyonunun İmralı ziyaretinde yer alacak isimler belli oldu

2025-11-21 16:59 - Gündem

Milli Takım Bulgaristan'ı devirdi, play-off'u garantiledi...

2025-11-15 22:03 - Spor

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

2025-11-15 15:55 - Ekonomi

Bahçeli: Silivri’ye gidişle İmralı Cezaevi’ne gidiş arasında ne fark var?

2025-11-21 12:24 - Gündem

Ticari taşımacılık yapan araçlarda zorunlu kamera uygulamasında geri sayım başladı!

2025-11-15 15:03 - Ekonomi

Dikkat! Sürücüler 5 bin 856 TL cezayla karşı karşıya kalacak...

2025-11-15 11:37 - Ekonomi

Şehit Yarbay Gökhan Korkmaz son yolculuğuna uğurlandı

2025-11-15 14:50 - Gündem

İlgili Haberler

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Kurban Bayramı mesaisi

00:00 - Yerel

Kadooğlu: Dünyanın barış ve huzura kavuşması en büyük temennimiz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem

Hüseyin Aygün: Kılıçdaroğlu'nu istihbarat kontrol ediyordu!

15:32 - Gündem

Özgür Özel, bayramda nerede olacağını açıkladı

14:16 - Siyaset

Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç talebi

08:39 - Siyaset

Meclis'e yürüyen Özgür Özel, TOMA'ya çıktı: Ben bu yoldan dönmem!

17:34 - Gündem