?>

CHP’li Meriç dijital dolandırıcılık vakalarını Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Melih Meriç dijital dolandırıcılık vakalarını Meclis gündemine taşıdı.

Siyaset - 2 ay önce

Dijital dolandırıcılığın bilişim toplumunda adeta normalleşmeye başladığını söyleyen Melih Meriç, “Teknolojinin hızla gelişmesi, yapay zekanın hayatımızın her alanında yer alması sağladığı kolaylıkları yanında birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunların başında da ülkemizde dijital dolandırıcılık vakalarının son yıllarda hızla artması geliyor.  Vatandaşlarımız, Deepfake Ses/Video, sahte yatırım fırsatları, e-ticaret siteleri, müşteri hizmetleri, kişiselleştirilmiş Phishing, sosyal medya dolandırıcılıkları, mobil uygulama dolandırıcılıkları ve benzeri çok çeşitli yöntemlerle mağdur edilmektedir. Dijitalliğin en yüksek seviyeye ulaştığı bir dönemde halkın mağdur olmaması için çağa uygun teknolojiler ve bilinçlendirme çalışmalarıyla eş zamanlı bir mücadele gerekmektedir.” diye konuştu.

Dijital suçların maddi kayba neden olduğu kadar kişisel veri güvenliğini de tehdit ettiğini ifade eden CHP’li Meriç, “Dijital hırsızların sınır tanımayan yöntemleri ve bu yöntemlerin hızla şekil değiştirmesi bu alandaki mücadeleyi daha da karmaşık hale getirmektedir. Vatandaşlarımızı, finans kuruluşlarını, kamu güvenliğini ciddi tehdit eden bu durum için etkili ve caydırıcı tedbirler alınması ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere konunun tüm muhataplarını dijital dolandırıcılığı ve dijital suçları ciddiyetle takip etmeye ve kapsamlı önlemler almaya davet ediyorum.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

Türkiye genelinde son beş yılda dijital dolandırıcılık (bilişim suçları kapsamında) emniyet birimlerine kayda geçen şikâyet sayısı ve   bu sayının illere göre dağılımı nedir? Son beş yılda Emniyet birimlerince bu suçlar nedeniyle hakkında işlem yapılan ve adalete teslim edilen dijital hırsızların kaçı tutuklanmış, kaçı serbest bırakılmıştır? Son beş yılda bu suçlar nedeniyle oluşan maddi zarar tutarı ne kadardır? Mağdur olan kaç vatandaşımızın maddi kayıpları telafi edilmiştir?  Dijital dolandırıcılıkla mücadelede INTERPOL, Europol gibi kuruluşlar ve diğer ülkelerle ne düzeyde işbirliği yapılmaktadır? Siber Suçlarla Mücadelede Bakanlığınızın teknik alt yapısı, uzman personeli yeterli midir? Yeterli değil ise bu konuda ne tür planlama yapılmaktadır?
Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk heykeli gece yarısı söküldü! Gebze Belediyesi'nden açıklama

2026-01-08 00:46 - Gündem

TÜİK'e göre, aralık ayında enflasyon yüzde 0.89 oldu!

2026-01-05 10:59 - Ekonomi

Erdoğan'dan Özgür Özel'e bir tazminat davası daha...

2026-01-08 16:56 - Gündem

ABD, Venezuela'ya hava saldırısı başlattı!

2026-01-03 11:10 - Dünya

Memur ve emekli zam oranı belli oldu

2026-01-05 11:16 - Ekonomi

Trump'tan İran'a tehdit: Silahımız dolu ve gitmeye hazırız!

2026-01-02 12:41 - Dünya

3 polisin şehit olduğu Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!

2026-01-02 12:03 - Asayiş

Erdoğan, AKP'ye katılan 3 milletvekiline rozet taktı

2026-01-07 13:49 - Siyaset

Çalışanlar için yeni yıldaki günlük yemek bedeli belli oldu

2026-01-02 00:44 - Ekonomi

Maduro’nun kelepçeli görüntüleri servis edildi!

2026-01-04 11:52 - Dünya

İlgili Haberler

Erdoğan: Kabinemizde küçük çaplı revizyon gerçekleştirdik

19:40 - Siyaset

Hüseyin Baş: Çukurova gibi verimli bir ovanın göbeğine neden havalimanı yapıldı?

18:34 - Siyaset

Acar: Süslü odalarından çıkıp fakirin sesini duyan yok!

00:00 - Siyaset

Destici: Türkiye'nin Kübalaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz

11:16 - Siyaset

Özgür Özel, Kocaeli'de Erdoğan'a seslendi: Karar verdin mi vermedin mi?

16:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya'nın uyuşturucu testi negatif çıktı!

19:28 - Gündem

Oktay Saral ve Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu!

19:19 - Gündem

Hüseyin Baş: Çukurova gibi verimli bir ovanın göbeğine neden havalimanı yapıldı?

18:34 - Siyaset

CHP’li Meriç: 287 yıllık tarihi cami yıllardır kapalı, sorumlusu kim?

18:31 - Yerel

Kemal Okuyan’dan Trump’a: Küba’yı yönetmeye kalkarsın, kendi ülkeni dahi yönetemez hale gelirsin

06:28 - Gündem