?>

CHP’li Bozbey yeğenini atama kararından vazgeçti

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li başkanı Mustafa Bozbey, tepkilerin ardından kararından vazgeçti.

Gündem - 2 yıl önce

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li başkanı Mustafa Bozbey, tepkilerin ardından kararından vazgeçti. Bozbey, kararı Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li başkanı Mustafa Bozbey karardan “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini bildirdi.

31 Mart yerel seçimleriyle yönetimi AKP’den CHP’ye geçen çpok sayıda belediyeden Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyeye bağlı şirketin yönetim kurulu başkanlığına atama kararından vazgeçti.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından verdiği bilgide, Mustafa Bozbey’le görüştüğünü, ve Bozbey'in yeğeninin belediyede bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına atanması yönündeki düşünceden "tartışmalara mahal vermemek" adına vazgeçtiklerini ifade etiğini bildirdi.

Saymaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le görüştük. Bozbey, yeğeninin belediyede bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına atanması yönündeki düşünceden “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini ifade etti."

NE OLMUŞTU?

Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden BURKENT'in yönetim kurulu başkanı olarak atamış, sosyal medya hesabında "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" mesajını paylaşan Furkan Bozbey, profilinde de "BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı" unvanını eklemişti.

CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan atama tepki çekmiş, Bozbey ise atamayı ‘güveneceği kimsenin olmaması nedeniyle yaptığını’ savunmuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'de 591 milyon liralık ihale kime gitti?

2024-05-05 07:01 - Gündem

4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Farkındalık Günü

2024-05-04 10:21 - Sağlık

Kalkan: Büyükşehir 2 milyonluk ne danışacak?

2024-05-04 08:30 - Gündem

Gazeteci Barış Terkoğlu'na hapis cezası

2024-05-03 00:20 - Gündem

Ali Erbaş'ın bir makam aracı da Suudi Arabistan’dan çıktı

2024-05-03 11:56 - Gündem

Tuğrul Türkeş'ten Osman Kavala tepkisi

2024-05-03 21:35 - Gündem

Başkan Yılmaz ifşa etti: Her ay 2,5 milyon TL zarar var!

2024-05-02 13:20 - Gündem

İsmailağa Cemaati: Camiamız devlet tarafından akredite yapılmış bir yapıdır

2024-05-03 09:14 - Gündem

Diyanet'in 'özel yemek' listesi ortaya çıktı

2024-05-06 10:35 - Gündem

Sigaraya bir zam daha geldi!

2024-05-06 18:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Özel: Mağdurlara faiz maddeli boş senetler imzalatmıyoruz!

21:29 - Gündem

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş