?>

CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon: 48 gözaltı

Bayrampaşa Belediyesi'ne "yolsuzluk" operasyonu düzenlendi. Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile birlikte 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında belediye binasında arama yapıyor.

Gündem - 7 ay önce

Bayrampaşa Belediyesi'ne "yolsuzluk" operasyonu düzenlendi. Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile birlikte 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında belediye binasında arama yapıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik "zimmet", "irtikap", "rüşvet vermek", "rüşvet almak" ve "ihaleye fesat" karıştırmak suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında suça karıştıkları iddiasıyla 48 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da bulunduğu çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

72 ADRESTE ARAMA YAPILIYOR İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada Bayrampaşa Belediyesi ile gözaltı kararı verilen isimlere ait iş adresi ve evlerin olduğu 72 adreste ekiplerce arama yapılıyor.

BAŞKAN MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA Gözaltına alınan Mutlu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Değerli komşularım, ben bugüne kadar yalnızca Bayrampaşa’ya ve siz kıymetli hemşehrilerimize hizmet ettim. Sizlere layık olabilmek için çıktığımız bu yolda bir an bile geri adım atmayı düşünmedim, düşünmeyeceğim. Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur."

"YAŞANANLAR; SİYASİ OPERASYONLARDAN, ASILSIZ İFTİRALARDAN İBARETTİR"

"Bugün yaşadığım gözaltı, sadece 30 yılın ardından Bayrampaşa’yı hizmetle buluşturmamızın bir sonucudur. Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir. Emin olun ki; siz değerli Bayrampaşalılarla birlikte bu iftiraların da haysiyetsizliklerin de üstesinden geleceğiz. Ben, kendimi yine ve yeniden Bayrampaşa halkının vicdanına ve desteğine emanet ediyorum."

GÖZALTI KARARI VERİLEN İSİMLER BELLİ OLDU Son olarak, haklarında gözaltı kararı verilen isimler de belli oldu.

İşte o liste...

Hasan MUTLU

Bilgehan YAĞCI

Atilla ÖZEN

Hakan BAŞ

Lütfi KADIOĞULLARI

Gündüz KALKAN

Emre ŞAHİN

Mahmut KILIÇ

Hakan SARIKAYDIN

Çetin KOÇ

Arzu DOYRAN

Abdulkadir ÇELİK

Halil İbrahim İLTER

Dilber SARITAŞ

Şener KARAMAN

Mustafa BÜYÜKBAYRAK

Emin SÖNMEZ

Kadir KURT

İlhan AKBAYIR

Serkan SATILMIŞ

Rıdvan ÖZTÜRK

Ahmet TUFAN

Fidan YETİM

Ayhan MUTLU

Hacı SUBAŞI

Mustafa Safa RÜZGAROĞLU

Reşat YANGEL

Erdem BÜYÜKDERE

Rıza CAYUŞOĞLU

Orhan KURTBAY

Yasin SÖNMEZ

Özer KURTOĞLU

Çağla KONAT

Oğulcan KONAT

Özlem TUT (Aranıyor)

Öztürk HOCAOĞLU (Aranıyor)

Ersin BİLAL

Kadri YETİŞMİŞ (Aranıyor)

Melek TOPAL (Aranıyor)

Altan YANGEL (Aranıyor)

Aslan BULUT (Aranıyor)

Tugay Onur YETİŞMİŞ (Aranıyor)

Özkan KANBAY (Aranıyor)

Deniz UYKAN

Mustafa Onur ÖNCÜ

Dilek ÖZYURT (İl dışında)

CHP'Lİ İKİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETMİŞTİ CHP'li Bayrampaşa Belediye Meclisi Üyeleri Ali Karahasanoğlu ve Saki Teker, geçtiğimiz günlerde Başkan Hasan Mutlu’yu yolsuzlukla suçlayarak istifa etmişti.

Mutlu ise istifa eden iki kişinin kaçak kafelerinin olduğunu, birini yıktıklarını, bu yüzden istifa ettiklerini açıklamıştı.

İki ismin istifası sonrası Bayrampaşa Belediye Meclisi'ndeki sandalye dağılımında CHP ile AKP arasındaki fark 3'e inmişti.

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam, CHP’den istifa eden Bayrampaşa Belediye Meclisi Üyeleri Sadi Teker ve Ali Karahasanoğlu’nun önceden disipline verildiğini duyurmuştu.

CHP'li Çam, şunları söylemişti:

"Bu meclis üyelerimizin bir süredir partimizi ve belediye başkanımızı yıpratmaya yönelik girişimleri olmuş, bununla ilgili belediye başkanımız suç duyurusunda bulunmuştur. Henüz bu süreç tamamlanmadan yapılan bu istifalar kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişim olup hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Partimiz kişisel hırslarını ve menfaatlerini örgütümüzün ortak hedeflerinin önüne koyan hiçbir anlayışa geçit vermeyecektir.

Şunu hatırlatmak isteriz; ilgili şahıslar o koltuklarda kişisel başarılarıyla değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oylar sayesinde oturmaktadır. Bu nedenle etik ve siyasi sorumluluk gereği meclis üyeliğinden de istifa etmeleri temsil ettikleri iradeye duyulan saygının bir gereğidir."

Haftanın Öne Çıkanları

Manifest'in Küçükçiftlik Park'taki konserine 'teşhircilik' soruşturması!

2025-09-07 00:15 - Magazin

Tuğba Özay'dan, Mehmet Şimşek'e: Her şeyden vergi alıyorsunuz!

2025-09-12 08:30 - Magazin

Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan teslim oldu!

2025-09-06 23:54 - Asayiş

İmamoğlu: 12 metrekarede öyle özgürüm ki, o sarayında çatlasın!

2025-09-12 11:48 - Gündem

Gündemi sarsacak iddia: Kılıçdaroğlu mutlak butlan için masaya oturdu!

2025-09-12 11:00 - Siyaset

Alaattin Köseler 30 saat sonra yeniden tutuklandı!

2025-09-06 16:36 - Gündem

İzmir'de karakola silahlı saldırı: İki polis şehit, bir yaralı

2025-09-08 10:56 - Asayiş

Filenin Sultanları tarihinde ilk kez finale kaldı

2025-09-06 13:58 - Spor

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

2025-09-08 13:15 - Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan siyah tişörtlüler kim?

2025-09-09 15:48 - Gündem

İlgili Haberler

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem

Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun mesajı

14:08 - Gündem

Maden işçileri: Alacaklarımızın tamamı yatana kadar direnişi bitirmeyeceğiz

13:59 - Gündem

Erdoğan icazet merasiminde Kur'an okudu...

18:31 - Gündem

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

12:48 - Asayiş

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

CHP’li Meriç, Nurdağı’ndaki meteoroloji istasyonu eksikliğini Meclis gündemine taşıdı

00:59 - Siyaset