?>

CHP Genel Merkezi önünde arbede: Mafya kılıklı insanlar parti basıyor!

CHP Genel Merkezi çevresinde gece saatlerinden itibaren hareketlilik yaşanırken, çok sayıda CHP milletvekili, Parti Meclisi üyesi ve il-ilçe başkanı genel merkez binasında toplandı. Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu belirtilen bazı partililer ile genel merkez önünde nöbet tutan partililer arasında arbede yaşanırken, CHP’li kurmaylar “genel merkeze sahip çıkma” çağrısı yaptı.

Gündem - 3 ay önce

CHP Genel Merkezi çevresinde gece saatlerinden itibaren hareketlilik yaşanırken, çok sayıda CHP milletvekili, Parti Meclisi üyesi ve il-ilçe başkanı genel merkez binasında toplandı. Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu belirtilen bazı partililer ile genel merkez önünde nöbet tutan partililer arasında arbede yaşanırken, CHP’li kurmaylar “genel merkeze sahip çıkma” çağrısı yaptı.

İstinafın mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Merkezi'nde süren hareketlilik gece yarısının ardından arttı. Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezine yönelik "tahliye" talebinde bulunduğu iddiası sonrası parti yöneticileri ve yurttaşlar Genel Merkez binasına akın etti. Sabah saatleri itibarıyla Genel Merkez önündeki kalabalık arttı. Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu belirtilen bazı partililer ile nöbet tutan partililer arasında arbede yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “CHP örgütleri olarak genel merkezimize yönelik herhangi bir müdahale için hazır bekliyoruz. Partimizi kimseye teslim etmeyiz” dedi.

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı’na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti genel merkezinin tahliyesini talep ettiği öne sürüldü.

Sabah saatlerine doğru çok sayıda CHP milletvekili, Parti Meclisi üyesi, il ve ilçe başkanı genel merkez binasına geldi.

CHP’liler, “Genel merkezin tahliyesi” kararının tebliği için genel merkeze gelineceğini söyledi.

ARBEDE ÇIKTI

Bu sırada CHP Genel Merkez önüne gelen Kılıçdaroğlu’na yakın partililer ile genel merkezde nöbet tutan partililer arasında tartışma yaşandı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada partililer Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu belirtilen partilileri genel merkezden uzaklaştırdı.

"HERKESİ GENEL MERKEZE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır yaşananlara tepki gösterdi. Başarır, "Yaşananları görüyorsunuz. Buraya mafya tipli insanlarla birkaç milletvekili gelmiş, partiyi basmaya çalışıyor. Ben Ankara’ya, Ankara örgütüne ve herkese sesleniyorum; sabahın erken saatlerinde planlı bir şekilde gelmişler. Burada ne olduğu belirsiz, silahlı insanlarla geliyorlar. Herkesi genel merkeze sahip çıkmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise, "Biz burada evimizdeyiz, evimizi korumaya çalışıyoruz. Ama biraz önce partimizin önünden mafya kılıklı bazı insanlar gövde gösterisi yaparak geçti. Başka bir zaman olsa her taraf polis olurdu; biz iki adım atsak TOMA gelir. Şimdi ise ortada tek bir polis yok. Mafya kılıklı insanlar parti basıyor. Bu görüntü, ülkeye yakışmadığı gibi hiçbir partiye de yakışmaz” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Cumhuriyeti kuran partinin kapısına yığdıkları mafyavari insanlarla olay çıkarmak istiyorlar. İçişleri Bakanı’na ulaşmaya çalışıyoruz, ancak şu ana kadar ulaşamadık. Eğer bu görüntülerden memnun değillerse, burada yaşanabilecek bir yaralanmadan ya da can kaybından rahatsız olacaklarsa bir an önce müdahale etmeliler.” dedi.

DENİZ DEMİR'E TEPKİ

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden CHP milletvekili Deniz Demir, CHP Genel Merkezi önünde bekleyen partililerle konuştu. “Kavga etmeye değil, uzlaşmaya geldiklerini” söyleyen Demir’e, partililer “Sarayla iş birliği içindesiniz” diyerek tepki gösterdi.

"ERDOĞAN’I YENİDEN KOLTUĞA OTURTACAKSINIZ"

CHP milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, genel merkez önünde bekleyen ve Kılıçdaroğlu’na yakın olarak nitelendirilen milletvekillerine tepki gösterdi. Kayışoğlu, milletvekillerine yönelik, “Bir milletvekili koltuğu için Erdoğan’ı yeniden koltuğa oturtacaksınız” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Premier Lig'de şampiyon 22 yıl sonra Arsenal!

2026-05-19 00:08 - Spor

Nagehan Alçı'dan 'Rasim Ozan Kütahyalı' açıklaması: Çok alacağım var!

2026-05-18 16:54 - Gündem

CHP'den Kılıçdaroğlu'na "arınma" yanıtı

2026-05-20 15:00 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Ahlaki değerleri düzeltmemiz lazım!

2026-05-23 17:26 - Siyaset

İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ.’ye operasyon: 57 gözaltı

2026-05-18 08:08 - Asayiş

'Mutlak butlan' sonrası CHP'ye 'kurultay' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

2026-05-23 20:33 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye "arınma" çağrısı...

2026-05-20 13:49 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Ekrem İmamoğlu' ve 'Mansur Yavaş' mesajı

2026-05-19 16:35 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Özgür Özel'in temyiz başvurusunu geri çekti

2026-05-22 09:01 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Hiç kimse endişe etmesin

2026-05-21 19:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Gazilerin eylemi 41. gününde: Hakkımızı alıncaya kadar gitmeyeceğiz

16:26 - Gündem

Başaran Aksu: 'Ben ücretsiz izinleri ödersem tüm işçilere emsal olur' diyorlar...

16:16 - Gündem

Yaşananlara isyan eden gazi köprüye çıktı!

15:57 - Gündem

Süleymancıların lideri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı açılacak

16:57 - Gündem

Ekrem İmamoğlu: Susma hakkımı kullanmadım, savunma hakkım elimden alındı

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Melih Meriç ambulans uçakla İstanbul'a nakledilecek

15:43 - Yerel

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Gazilerin eylemi 41. gününde: Hakkımızı alıncaya kadar gitmeyeceğiz

16:26 - Gündem

Başaran Aksu: 'Ben ücretsiz izinleri ödersem tüm işçilere emsal olur' diyorlar...

16:16 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset