?>

CHP’de 4 büyükşehir başkan adayı kesin

Yerel seçimlerde muhalefetin izleyeceği yol haritası tartışılmaya devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, önümüzdeki kasım ayında olağan kurultayı toplamaya hazırlanıyor.

Siyaset - 3 yıl önce

Yerel seçimlerde muhalefetin izleyeceği yol haritası tartışılmaya devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, önümüzdeki kasım ayında olağan kurultayı toplamaya hazırlanıyor. Bu sürecin yanı sıra yerel seçimlere yönelik kulisler ve çalışmalar devam ediyor.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve yedi ay kaldı. Yerel seçimde muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı tartışılırken, CHP’de adaylığına kesin gözüyle bakılan dört belediye başkanı bulunuyor.

4 BÜYÜKŞEHRİN ADAYI KESİN

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday olmaları kesin gibi.

2 İSMİN DEĞİŞMESİ GÜNDEMDE

Kulislere göre, değişmesi güçlü olasılık olarak Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öne çıkıyor. Büyükşehir olan Antalya’da adaylık için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da bu makama adaylık istediği biliniyor. CHP ayrıca geçen yerel seçimlerde az farkla ya da işbirliği nedeniyle İYİ Parti’nin kaybettiği illere de odaklanmış durumda. Özellikle Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde genel seçimlerde muhalefetin toplam oyunun iktidar blokunun üzerinde çıkmasını fırsata çevirmek istiyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu...

2023-09-03 23:37 - Spor

Sağlık personeline saldırı namus meselesi çıktı!

2023-09-07 10:59 - Gündem

AKP'li başkanın rakı keyfi gündem oldu!

2023-09-09 11:44 - Gündem

Cübbeli Ahmet, Kadiri Tarikatı’na transfer oldu mu?

2023-09-08 09:18 - Gündem

CHP Gaziantep'te ilk aday Ulaş Şarklı oldu

2023-09-10 11:06 - Siyaset

Ali Koç'un elleri cebinde olması gündem oldu!

2023-09-03 18:38 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut yakalandı!

2023-09-06 12:51 - Asayiş

Mansur Yavaş: Kendime güveniyorum...

2023-09-08 09:52 - Siyaset

İBB’nin resim sergisine soruşturma açıldı!

2023-09-05 16:21 - Gündem

Sivas katliamı hükümlüsünün cezası kaldırıldı!

2023-09-06 14:38 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel Kars'ta: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Üç kişi gözaltındayken yapacakları seçimle Üsküdar’a çökecekler!

15:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem