?>

Cemal Enginyurt hakkında fezleke hazırlandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarından hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan tartışma programında gazeteci Latif Şimşek'in üzerine yürüyen Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarından hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan tartışma programında gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarından hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi.

Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, 6 Ağustos'ta TV 100 adlı televizyon kanalında canlı yayınlanan programda müşteki Şimşek ve Enginyurt'un arasında tartışma yaşandığı anlatıldı.

Tartışma sırasında Enginyurt'un, Şimşek'e sinkaf ettiği, bu ifadelerin eleştiri sınırlarını aşıp kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olduğu, bu nedenle "alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilen fezlekede, Enginyurt'un müştekiye karşı yürüyerek, elinden tutup bırakmayarak ve "seni yaşatmam" şeklindeki söylemi, "tehdit" suçunu, Şimşek'in kollarından ve ellerinden tutup sıkarak müessir fiil uygulamak suretiyle de "kasten yaralama" suçunu işlediği vurgulandı.

Milletvekilleri hakkında soruşturma ve kovuşturmaların Meclis'in dokunulmazlığını kaldırmasına bağlı olduğu hatırlatılan fezlekede, "27. Dönem Milletvekili Enginyurt hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi.

ENGİNYURT, ŞİMŞEK'İN ÜZERİNE YÜRÜMÜŞTÜ

6 Ağustos 2022 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan "Gündeme Dair" programında konuk olan gazeteci Latif Şimşek ve milletvekili Cemal Enginyurt'un arasında tartışma yaşanmış, Enginyurt hakaret ederek Şimşek'in üzerine yürümüştü. Diğer konukların tarafları sakinleştirmeye çalıştığı sırada Enginyurt'un korumalığını yapan Emrah Topal, Latif Şimşek'i darbetmişti. Hazırlanan iddianamede Emrah Topal hakkında "Basit Yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar cezası talep edilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te sokak ortasında kafasına sıktılar!

2022-10-21 21:36 - Asayiş

2 bin lira altındaki borçlar silinecekti, durum çok başka çıktı!

2022-10-19 07:45 - Ekonomi

AKP'den istifa eden Fakıbaba'dan bomba açıklamalar...

2022-10-21 12:04 - Siyaset

AKP'li kadın Türk milleti için “Şerefsiz bir milletiz” dedi!

2022-10-16 10:39 - Gündem

22 yaşındaki maden şehidinin paylaşımı yürekleri dağladı...

2022-10-15 18:43 - Gündem

İstanbul'da gökdelende büyük yangın!

2022-10-15 21:53 - Gündem

Madenci cenazesinde gülüşen Soylu ve Koca'ya tepki!

2022-10-17 08:42 - Gündem

Şehit madenci Okan Akgül’ün kızının sözleri yürek yaktı!

2022-10-16 16:54 - Gündem

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'dan RTÜK'e sert tepki

2022-10-19 21:37 - Gündem

Ümit Özdağ: IŞİD Türkiye’de örgütleniyor istihbarat topluyor!

2022-10-16 13:25 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den ABD'ye 'seçim' uyarısı: Bu topraklar o sizin bildiğiniz topraklar değil!

23:28 - Siyaset

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem