Celal Doğan'dan Çalar Saat'te çarpıcı açıklamalar

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programının konuğu oldu.

Siyaset - 5 yıl önce

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programının konuğu oldu.

PARSEL BAZINDA İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE SON VERECEĞİZ

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Doğan, seçildiği takdirde belediyelerdeki imar uygulamalarının parsel bazında değil ada bazında yapılacağını ve bundan sonra parsel bazında imar değişikliğine asla müsade etmeyeceklerini söyledi. parselasyonda atandaşın arazisinin yüzde 65'inin değil yüzde 40'ının alınacağının sözünü veren Doğan, belediye başkanlarının müteahhit ve emlakçı olmadığını ifade ederek, "Ben 15 yılda 28 bin hektar araziyi imara açtım. Hiç kimsenin mülkiyetinde gözüm olmadı. Parsel bazında imar uygulaması yapmak rant uygulaması yapmak demektir. Ver rantı al parayı anlayışı hakim olmuş durumda. Buradan söz veriyorum, yolsuzluğun önü kesilecek hiç bir belediye başkanı parsel bazında imar değişikliği yapamayacak. Kentsel dönüşümde insanların başına gelenlerden utanç duyuyorum. Bu kentsel dönüşüm değil, emlakçılıktır, müteahhitliktir, rantçılıktır. Belediye başkanı müteahhit değildir. göreve geldiğimizde özlenen yaşanılabilir Gaziantep'i yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.

HALK İSTEDİ GÖREVDEN KAÇMADIM

Hiç bir partiye adaylık başvurusunda bulunmadığını ancak bir çok partiden teklif aldığını belirten Doğan, neden DSP'yi tercih ettiğini şöyle anlattı; "15 yıl sonra aranan adam olmak gurur verici bir olay. Ben bıraktığımda Gaziantep kendisiyle yarışan marka bir kent olmuştu. Şaha kalkmış bir şehirdi. Havası yayla havası, suyu temiz, yaşanılabilir en güvenli kentelerden birisiydi. Bugün bunlardan eser yok. 15 yıllık başkanlığımda hiç partizanlık yapmadım, adaletli davrandım. Onun için insanlar bugün beni tekrar göreve davet ediyor. Ben hiçbir partiye adaylık için gitmedim. Toplumsal baskı üzerine birçok partiden teklif aldım. Ancak DSP'yi tercih ettim. Çünkü bu kardar kirlenmişliğin içinde tek temiz kalan parti Ecevit'in DSP'si olmuştur. Eğer CHP burada aday çıkarsaydı kesinlikle aday olmayacaktım. Halkın baskısına kayıtsız kalamazdım. Görevden kaçmadım, halkın sesine tercüman oldum" dedi.

BAKANLIKTAN BAŞKANLIĞA İNEMEDİ

Doğan, Küçükkaya'nın Fatma Şahin sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Ak Parti bu seçimde Türkiye genelinde oy kaybedecek. Çünkü ekonomi iyi değil, iyi yönetemiyorlar, insanlar işsiz ve aç. Yoksulluk hat safhaya ulaşmış durumda. Fatma hanım Bakanlıktan başkanlığa inemedi. Keşke orada kalsaydı, itibarı daha iyi olurdu. Halk seviyesinde siyaset yapmazsanız belediye yönetemezsiniz. Belediye başkanı bir ressam gibi şehri işlemeli, özgür olmalı, bir ailenin bir kesimin belediye başkanı olamazsınız. Bugün belediyede ver rantı al parayı anlayışı hakim. Ver seçim kömürünü zehirle milleti. Gaziantep'in havasını mahvettiler. Gaziantep'in değerlerini yok ettiler. Avrupa'da yarışan, dünyada tanınan marka kenti ne hale getirdiler. Gaziantepspor'un haline bakın, içler acısı kapısına kilit vurulmuş. Gaziantepspor'u küllerinden yeniden doğuracağız." diye konuştu.

CHP'LİYE SİYASET ÖĞRETİLMEZ

Küçükkaya'nın CHP'liler size oy verecek mi? sorusuna ilginç bir cevap veren Doğan, "CHP'liler hangi anlayışa oy vereceğini iyi bilir. CHP'liye siyaset öğretilmez" dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Burun estetiği için Bursa’dan Gaziantep’e geldi

2019-02-21 10:42 - Sağlık

Türk Ocaklı gençlerden AKP'ye geçen Berk’e sitem

2019-02-23 11:19 - Siyaset

Gaziantep'te muhtar adayında rekor artış

2019-02-24 10:42 - Siyaset

'İşsizlikten bunaldım' dedi kendini tavana astı!

2019-02-21 13:23 - Asayiş

Aytaç Arman'ı da kaybettik...

2019-02-27 10:02 - Gündem

Gaziantep'te film gibi uyuşturucu operasyonu

2019-02-22 08:25 - Asayiş

Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi açıldı

2019-02-21 10:07 - Yerel

Gaziantep adayları Çalar Saat'in konuğu olacak

2019-02-27 19:36 - Siyaset

Celal Doğan'dan Çalar Saat'te çarpıcı açıklamalar

2019-02-28 09:18 - Siyaset

Bakan Kurum, YeşilVadi Millet Bahçesi’ni gezdi

2019-02-21 10:58 - Yerel

İlgili Haberler

CHP’li Meriç, canlı hayvan ithaline dikkat çekti

08:27 - Siyaset

Veli Ağbaba: Akp’nin yaptığı siyasi dolandırıcılık!

10:54 - Siyaset

Erdoğan'dan "yumuşama" çıkışı: Önemli bir fırsat!

16:59 - Siyaset

Özgür Özel'den 14 Mayıs özeleştirisi

16:52 - Siyaset

Cinayet hattındaki çakarlı Meclis gündeminde

12:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ayşe Ateş: Bu defa beni tehdit etmeye başladılar!

22:43 - Gündem

Tasarruf bahane, saltanat şahane!

19:35 - Gündem

Erzurum Kitap Fuarı'nda sansür!

18:22 - Gündem

Gülsüm Elvan, ''adalet'' talebini gözyaşlarıyla yineledi!

17:27 - Gündem

Kamuda yolluk maliyeti 2,1 milyar TL'ye ulaştı!

17:01 - Gündem