?>

Büyükşehir'in projeleri takdir topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, yatırım ve projeleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından takdir topladı.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Türkiye’ye örnek olan ‘Gaziantep Modeli’nden yola çıkarak yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde eğitimde gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından takdir topladı.

Birlikte iş yapma modeli olarak Türkiye’deki yerel yönetim anlayışına yeni bir pencere açan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Pandemi tehdidinin şehri sarmasının ardından eğitim çatısı altında başlattığı yardım seferberliği Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un takdirini kazandı. Bakan Selçuk’un gönderdiği Teşekkür Belgesi’nde; nesilleri yetiştirmek adına Başkan Fatma Şahin’in eğitim alanında yürüttüğü özverili çalışmalara ve eğitime verdiği desteğe dikkati çekerek, şahsı ve milli eğitim camiası adına Başkan Şahin’e teşekkürlerini iletti.

GAZİANTEP VALİLİĞİ, İLÇE BELEDİYELERİ VE OSB DE TEŞEKKÜR BELGESİ ALDI

Kentte kamu kurumları başta olmak üzere özel sektörle de ortaklaşa hareket etmeyi gerekli kılan Gaziantep Modeli sayesinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi’nin 20 bin, Şehitkamil Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 10 bin olmak üzere toplamda 60 bin tablet desteği dikkatleri üzerine çekerek Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek’e de Bakan Selçuk’tan teşekkür belgesi getirdi.

Salgın sürecinde örgün eğitimden uzak kalan öğrencilerin eğitiminde aksaklık meydana gelmemesi amacıyla düzenlenen ‘Tablet Dağıtım Töreni’ne video konferans yöntemiyle katılarak başta Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine organize ettikleri yardım kampanyalarından dolayı övgüler yağdıran Bakan Ziya Selçuk, eğitimdeki basamakları Gaziantep Modeli sayesinde hızlı hızlı çıktıklarını ifade etmiş,  dayanışma kavramının ihtiyaç duyulduğu bu süreçte Gaziantep’i örnek göstermişti.

ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER ARASINDA İNTERNET KÖPRÜSÜ

Öte yandan yine Gaziantep Büyükşehir ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 21 kırsal mahallenin internet altyapısı güçlendirilerek salgın sürecinde okullarından uzak kalan öğrencilerin eğitimde destekçisi olunarak eğitimde önemli fayda sağlayacak bir iş birliğine daha imza atılmıştı.

YENİ NORMALDE ÖĞRENCİLERİ KORUYAN “GÜVENLİ OKUL” PROJESİ

Yeni normal düzende Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirdiği “Güvenli Okul Projesi” çerçevesinde şehir merkezinde bulunan 500 okula dağıtımı yapılan yüzey dezenfektanı, sıvı el sabunu, yıkanabilir maske, el dezenfektan standı, sticker ve akülü dezenfektan sıkma makinası da yine Gaziantep Modeli’yle çözüme kavuşturulan bir diğer örnek faaliyet olarak Türkiye’de ses getirmişti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Beliz Dağdelen’in vefatı yasa boğdu...

2020-12-31 12:51 - Yerel

Gaziantep'te soba zehirlenmesi: 2 ölü

2021-01-04 16:20 - Asayiş

Çavuşoğlu: ABD ile anlaştık...

2020-12-30 12:53 - Dünya

Elif Kurt: Kadınlar öldürülüyor.

2020-12-31 14:17 - Siyaset

Eczacı Mehmet Çinpolat da korona kurbanı...

2021-01-04 13:49 - Yerel

Gaziantep'te fuhuş operasyonu: 2 tutuklama

2020-12-30 21:55 - Asayiş

Erdoğan: Kimse de para verip Sözcü almasın

2021-01-01 15:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Fikri Sağlar’a sert tepki

2020-12-31 19:15 - Siyaset

CHP Kadın Kolları'ndan 2020 değerlendirmesi

2020-12-30 15:39 - Siyaset

GAÜN Hastanesi zor olanı başardı…

2021-01-01 11:44 - Sağlık

İlgili Haberler

Yılmaz'dan, Selimiye ve Mevlana mahallelerine ziyaret

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Mevlid Gecesi'ne özel program

00:00 - Yerel

GTB’DE KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ İÇİN YENİ DÖNEM

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, zabıta ekipleriyle denetimlere katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Mevlid Kandili mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem

7 belediye başkanına toplam 50 yıla yakın hapis cezası

18:54 - Gündem

Zeydan Karalar'a 6 yıl üç ay hapis, 3 yıl memuriyetten men cezası

18:43 - Gündem

Madencilerin direnişi 15'inci gününde devam ediyor...

16:10 - Gündem

Gaziler MSB’ye yürümek istedi, çevik kuvvet ablukaya aldı!

16:07 - Gündem