?>

Büyükşehir'den şampiyon takımlara para ödülü...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Dönem Toplantısı ikinci birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Dönem Toplantısı ikinci birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Mecliste, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Şampiyonu ALG Spor dahil olmak üzere Gazi şehri, ulusal ve uluslararası arenada elde ettikleri kupalarla gururlandıran 10 takıma para ödülü verileceği açıklandı.

Ödül hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, sporcuları motive etmek ve başarılarını taçlandırmak adına büyükşehir olarak şampiyon takımlara destek vereceklerini belirterek, “Takımlarımızın bulundukları lige göre ödüllerini belirledik. En üst ligde oynayıp şampiyon olan takımlara 200 bin lira, alt ligde oynayıp kupa kazanan diğer kulüplere ise 100 bin lira para ödülü vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda ALG Spor Kulübü, Gaziantep Basketbol Kulübü, Gaziantep Gençlik Doruk Spor Kulübü ve Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’na 200’er bin Türk Lirası, Polis Kadın Hokey Takımı, Gaziantep Gençlik Spor Kulübü, Nizip Zeugma Spor Kulübü, Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı, Asya Spor Kulübü ve Gaziantep İşitme Engelliler Spor Kulübü’ne de 100 bin lira para ödülü verilecek.

BÜYÜKŞEHİR’İN 34 SPOR TESİSİNDEN 2021 YILINDA 148 BİN KİŞİ YARARLANDI 

Meclisin devamında kente kazandırılan spor tesisleri hakkında sunum yapıldı. Bu doğrultuda, Gaziantep’in birçok noktasında spor tesislerine olan ulaşılabilirliğin artması dolayısıyla gündelik yaşamda vatandaşların spora olan ilgisinin fark edilir oranda arttığı tespit edilerek, 2021 yılında büyükşehirin 34 tesisinden toplamda 148 bin kişinin yararlandığı açıklandı. Spora olan ilgisi sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan ciddi derecede uzak tutulabildiğine dikkat çekilen sunumda, tesislere yönelik desteğin daha da artması gerektiğine vurgu yapıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, meclis toplantısında Gaziantep’in spor altyapısını güçlendirmek için yakın zamanda 5 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonu yapılacağını dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'den Hilal Kaplan paylaşımı...

2022-06-16 11:15 - Gündem

Akdeniz Üniversitesi’nde neler oluyor?

2022-06-12 16:38 - Gündem

Sanko Okulları'ndan kapanış mesajı...

2022-06-17 16:48 - Eğitim

ALG Spor şampiyon...

2022-06-13 07:54 - Spor

Şampiyonlar halkla buluştu...

2022-06-14 23:50 - Spor

Şampiyon ALG Spor kupayı getirdi...

2022-06-13 11:35 - Spor

Büyükşehir'den şampiyon takımlara para ödülü...

2022-06-17 16:53 - Yerel

AKP'li vekil: Memurlar devlete yük oluyor!

2022-06-12 15:38 - Siyaset

Danıştay Savcısı: Cumhurbaşkanı feshedemez!

2022-06-14 19:24 - Gündem

Öcalan'ı idamdan kim kurtardı?

2022-06-15 10:26 - Gündem

İlgili Haberler

GTB'de, “Zirai Mahsullerde İndirimli Tevkifat Oranları” anlatıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey'in Braille alfabesi kursu yoğun ilgi görüyor

00:00 - Yerel

Yılmaz, Efe'nin davetini geri çevirmedi

00:00 - Yerel

16. GAPTARIM Fuarı sektörü Gaziantep'te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şehit aileleri ve gazilerden Umut Yılmaz’a ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mircea Lucescu yaşam savaşını kaybetti!

08:21 - Spor

Tutuklu Muhittin Böcek hakkında bir tutuklama kararı daha...

17:40 - Gündem

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: 20 gözaltı var!

08:09 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında 6 kişi serbest bırakıldı

07:04 - Asayiş

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi