?>

Büyükşehir iftar çadırlarında 15 bin kişiyi ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan’da iftar çadırlarının kurulduğu 5 noktada bugüne kadar günlük yaklaşık 15 bin kişiyi ağırladı.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan’da iftar çadırlarının kurulduğu 5 noktada bugüne kadar günlük yaklaşık 15 bin kişiyi ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Bosna Hersek Parkı, Karataş, Düztepe Çamlık Parkı ve Talat Özkarslı Spor Salonu önünde kurduğu çadırlarda gerek manevi iklimi yaşamak gerekse de ihtiyaçları doğrultusunda Gazi şehirliler iftarlarını yapabiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Abdullah Aksoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirilen Ramazan çadırlarında bu ayın manevi iklimi yaşamak isteyen vatandaşları ağırladıklarını belirterek, “Başkanımız Fatma Şahin’in talimatıyla şehir merkezimizde her vatandaşımızın ulaşabileceği 5 noktaya iftar çadırlarımızı kurduk. Bu manevi iklimi kurulan Ramazan çadırlarımızda yaşamak isteyen vatandaşlarımız, belirlenen noktalarda iftarlarını açabilirler” dedi.

Yüzyılın felaketi diye tabir edilen bir doğal afette Gaziantep’te Nurdağı ve İslahiye’nin çok zarar gördüğünü ifade eden Dr. Aksoy, “Bu ilçelerde farklı yerlerde yine iftar yemeklerimizi veriyoruz. Şehir merkezinde de bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Talat Özkarslı Spor Salonu önünde kurulan çadırlarda Gazi şehirliler iftarlarını yapabilecek” diye konuştu.

Aksoy, Bugüne kadar günlük yaklaşık 15 bin kişiyi iftar çadırlarında ağırladıklarını dile getirerek, “Bu sayı sadece merkezdeki noktaları kapsıyor. Nurdağı ve İslahiye’de bu sayılar tabi daha fazla. Bu ilçelerimizde afetzedelerimize yönelik çalışmalar, birçok kurum ve kuruluşun iş birliğiyle yürütülüyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde ‘Halil İbrahim Sofrası’ ile bir araya gelerek maneviyat duygumuzu güçlendiriyoruz.” ifadesini kullandı.

KIRSAL MAHALLELERDE DE GELENEKSEL SOKAK İFTARLARI YAPILIYOR

Her ramazanda olduğu gibi bu ramazan ayında da kentin bütün ilçelerine de iftar çadırlarını zaman zaman günü birlik kuracaklarını anlatan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şehir merkezinde de ayrı ayrı kırsal mahallelerimizde gün gün geleneksel sokak iftarlarını açıyoruz. Mahalleli bu iftar çadırlarımızda gerek maneviyatı yaşamak gerekse de ihtiyaçları doğrultusunda iftarlarını açıyorlar.”

Haftanın Öne Çıkanları

LeMan'dan kapak: Muharrem İnce Harikalar Diyarında...

2023-03-22 19:06 - Gündem

13 yıllık din görevlisi Diyanet'teki çürümeyi gözler önüne serdi...

2023-03-26 13:31 - Gündem

Fazıl Say'dan Muharrem İnce'ye sert tepki

2023-03-26 12:25 - Magazin

Mustafa Edip İzol, temayül yoklamasında gönüllere taht kurdu

2023-03-28 20:36 - Siyaset

Cumhur İttifakı 4 artı 1 oldu...

2023-03-24 16:54 - Siyaset

Öykü Serter'den Muharrem İnce'ye çok sert tepki

2023-03-28 09:31 - Magazin

Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye HÜDA-PAR yanıtı...

2023-03-26 16:08 - Gündem

Kılıçdaroğlu kapak fotoğrafını 'marteniçka' ile yeniledi

2023-03-26 15:22 - Siyaset

Müjdat Gezen'den Muharrem İnce'ye açık mektup

2023-03-29 11:19 - Magazin

Simge Sağın'dan, Icardi açıklaması

2023-03-23 11:16 - Magazin

İlgili Haberler

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

GSO'da Yükseköğretimde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Toplantısı

00:00 - Yerel

LGS günü öğrencilere toplu taşıma araçları ücretsiz

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan milli maça davet

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan sessizlik çağrısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem