?>

Büyükşehir çorba dağıtıyor...

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında vatandaşlara yönelik faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hastane ve üniversite bahçelerinde kurduğu ‘Çorba Çeşmesi’ ile vatandaşların içini ısıtıyor.

Yerel - 8 yıl önce

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında vatandaşlara yönelik faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hastane ve üniversite bahçelerinde kurduğu ‘Çorba Çeşmesi’ ile vatandaşların içini ısıtıyor.

Sabahın erken saatlerinde okula gitmek zorunda kalan öğrenciler ile hastanelerde hasta yakınlarının yoğun olduğu bölgelerde kurulan ‘Çorba Çeşme’leri vatandaşların işini kolaylaştırıyor. Sabahın erken saatlerinde yollara olan veya hastanelerde hasta yakını olan vatandaşların uğradığı çorba çeşmelerinden günde ortalama 5 bin kişi yararlanıyor.

Kayaönü Mahallesi Şehitkâmil Devlet Hastanesi önüne, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Poliklinikler önüne, 25 Aralık Devlet Hastanesi Poliklinikler önüne, Gaziantep Çocuk Hastanesi Bahçe içine ve Gaziantep Üniversitesi Kampüs önüne kurduğu çorba çeşmeleriyle soğuk kış aylarında vatandaşlara sıcak çorba ikram eden Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin bir örneğini gösteriyor.

5 NOKTADA 5 BİN KİŞİ HİZMET ALIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çorba çeşmeleri projesi kapsamında şehir merkezinde 5 ayrı noktaya kurulan çeşmede, her gün 5 bin kişiye dağıtılıyor. Sabahın erken saatlerinde işine ve okuluna gitmek için yola çıkan vatandaşlara, çorba çeşmelerinden her sabah 06.30-08.30 saatlerinde çorba ikram ediliyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, çorbaların yine kendilerine ait Bekirbey Aşevi’nde yapıldığını ifade ederek, “Çorba çeşmesinin içinde bir kazan var. Bu kazana yerleştirilmiş mikser ve ısıtıcı bulunuyor. Bu ısıtıcı sayesinde çorbalar sürekli sıcak olarak kalıyor” bilgisini verdiler.

Büyükşehir Belediyesinin 4 yıl önce uygulamaya aldığı çorba çeşmelerinden yararlanan vatandaşlar, uygulamadan ziyadesiyle memnun kaldıklarını belirterek, özellikle kış aylarında okula ve işe gidenler için çok değerli bir hizmet olduğunu dile getirdiler.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te intihar eden liseli kızın organları bağışlandı

2018-11-10 16:56 - Asayiş

Sanko Park AVM’de ücretsiz sinema bileti

2018-11-16 10:12 - Yerel

Şehit Samet Kaymakçı son yolculuğuna uğurlandı

2018-11-12 22:09 - Gündem

Gaziantep'te bir kadın cinayeti daha...

2018-11-14 09:20 - Asayiş

Gaziantepli dev halı markası konkordato ilan etti!

2018-11-16 00:34 - Ekonomi

MMT Amerikan Hastanesi’ne yeni genel müdür

2018-11-12 20:32 - Yerel

Akıncı'dan 10 Kasım mesajı

2018-11-10 10:52 - Gündem

Gaziantep Kolej Vakfı'nda ödül yağmuru

2018-11-14 13:25 - Eğitim

Gaziantep'te oto hırsızlık çetesi çökertildi

2018-11-16 10:50 - Asayiş

Esrar yakalanan ambulans Gaziantep'ten gitmiş

2018-11-14 14:15 - Gündem

İlgili Haberler

Fatma Şahin, 25 Aralık sakinleriyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

Yılmaz, belediye personelleriyle bayramlaştı

00:00 - Yerel

GTB TOBB delegeleri Genel Kurulu’a katıldı

00:00 - Yerel

GSO, TOBB’un 82. Genel Kurulu’na katıldı

00:00 - Yerel

Gaziantep’te bayram boyunca açık olacak işletmeler...

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine CHP'ye polis müdahalesi...

16:56 - Gündem

Mahmut Tanal gözyaşlarını tutamadı!

16:49 - Gündem

CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tepki

10:49 - Gündem

CHP Genel Merkezi'nin önüne gelen 'Kılıçdaroğlu destekçisi' AKP'li çıktı!

09:55 - Gündem

CHP Genel Merkezi önünde arbede: Mafya kılıklı insanlar parti basıyor!

09:11 - Gündem