?>

Büro Memur-Sen'in yürüyüşü sürüyor!

Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen'in Bolu'dan Ankara'ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Tasarruf israftan yapılır, kamu çalışanının alın terinden yapılmaz” dedi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen'in Bolu'dan Ankara'ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

Yüksek sıcaklığın altında devam eden yürüyüşle ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, başlattıkları eylem sürecinin beşinci aşamasında olduklarını hatırlatarak, yürüyüşlerini Ankara'da büyük bir kalabalık eşliğinde yapılacak olan basın açıklaması ile bitireceklerini kaydetti.

“BİR AN ÖNCE YASALAŞMASINI İSTİYORUZ"

3600 ek gösterge sorunun eskiden beri devam eden bir süreç olduğunu dile getiren Yazgan, “Birinci dereceye gelmiş kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili kamu çalışanlarının büyük bir beklentisi var. Bunun bir an önce yasalaşması, hakkın bir an önce verilmesini istiyoruz. Çünkü, 3600 ek gösterge kamu çalışanlarının hem maaşında hem de emekli olduktan sonra ciddi anlamda ekonomik olarak maaş artışı söz konusu olduğu için geçim sıkıntısı olan bu süreçte önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Büro Memur-Sen olarak Bolu'dan Ankara'ya başlatılan yürüyüşte her günün ayrı bir konuya dikkat çekildiğini ifade eden Yazgan, bugünkü yürüyüşü kamu görevlilerine yönelik uygulanan şiddete ayırdıklarını ve bu konunu topyekun ele alınması gerektiğini vurguladı.

“TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARI BİR GENELGE İLE ELİMİZDEN ALINIYOR”

Toplu sözleşme kazanımlarının bir genelge ile ellerinden alındığını kaydeden Yazgan, “Bunlardan bir tanesi ‘Toplu Sözleşme İkramiye' meselesiydi. Dün mecliste yasalaştı ama kısmen çözüldü. Yetkili sendikaya yine bir avantaj yok ama sendikalı memurlara bir kazanım anlamında çözüldü” dedi.

“TASARRUF İSRAFTAN YAPILIR, KAMU ÇALIŞANIN ALIN TERİNDEN YAPILMAZ”

Tasarruf tedbirleri kapsamında sonlandırılması beklenen servis hakkının da bir toplu sözleşme kazanımı olduğunu söyleyen Yazgan, “İmza altına almışız ama bakıyoruz ve bir tasarruf genelgesi ile bu ortadan kaldırılıyor. Bütün kamu görevlilerinin servis hakkı zaten yok. Belirli kurumların var, bunlardaki servisi de kaldırdığın zaman ne kadar tasarruf edebiliriz? Tasarruf israftan yapılır, kamu çalışanının alın terinden yapılmaz. Burada atılan taş ürkütülen kurbağaya değmemiştir” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Polis alacaklısını eşinin gözü önünde öldürdü!

2024-07-25 21:38 - Asayiş

Gaziantep Dülükbaba'da korkutan yangın, valilikten açıklama...

2024-07-28 17:12 - Asayiş

Uğur Dündar'dan olimpiyat kıyafetlerine 'Pijama gibi!' tepkisi

2024-07-27 21:38 - Gündem

Yönter, azmettiriciye cinayetten 3 saat önce mesaj atmış!

2024-07-24 20:21 - Gündem

Mustafa Varank hayvanseverleri Numan Kurtulmuş'a şikayet etti: 'Bu çapulcular nasıl oluyor

2024-07-23 13:08 - Siyaset

Dünyayı gezen Rus YouTuber Tatyana Ozolina Türkiye'de öldü

2024-07-23 14:38 - Dünya

Özgür Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı...

2024-07-26 21:08 - Siyaset

Bahçeli, 'erken seçim isteyecek' iddiası...

2024-07-22 23:50 - Siyaset

Bakan Yerlikaya; Siirt'te 'GÜRZ-2' operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-27 08:39 - Asayiş

İmamoğlu: Bu yanlıştan dönün. Oturalım, konuşalım!

2024-07-23 19:59 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan: TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum...

16:18 - Ekonomi

Merkez Bankası politika faizini yüzde 38’e indirdi

00:26 - Ekonomi

Takibe düşen kişi sayısı 2 milyona yaklaştı!

00:43 - Ekonomi

Yöneticilere 30 bin TL zam teklifi geri çekildi

16:29 - Ekonomi

GSO Başkanı Ünverdi ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

DİSK, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatıyor...

15:21 - Gündem

AKP'li Tayyar: Kimse dokunulmaz değildir. Herkes öğrenecek!

08:18 - Gündem

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

08:15 - Magazin

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem