?>

Bu sefer adres Mersin Limanı: ‘Katil İsrail, işbirlikçi AKP’

Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları İsrail’le ticareti sağlayan gemilerin Mersin Limanı’nı kullandığı gerekçesiyle liman önünde eylem yaptı.

Gündem - 9 ay önce

Türkiye ile İsrail arasında ticaret yapıldığını belirten Anadolu Gençli Derneği, Saadet Partisi ve STK'lar Mersin Limanı önünde eylem yaptı. Eyleme Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan da destek verdi.

İsrail’le ticaretin tamamen yasaklanmasını isteyen eylemciler ‘İsrail'le ticaret Filistin’e ihanet’, ‘Erdoğan şov yapma Filistin’e sahip çık’, ‘Katil İsrail işbirlikçi AKP’ şeklinde sloganlar attı.

Eylemde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şube Başkanı Yasin Güngör, “Milli Gençlik olarak her birimiz Hamas’ız ve bu mücadelenin asli unsuruyuz” dedi.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da, AKP iktidarına İsrail ile ticaretin kesilmesi çağrısında bulundu.

Karaman, Gazze halkına insani yardım malzemelerinin TSK’ya ait donanma ve askerlerin gözetiminde gönderilmesi için TBMM’den fezleke çıkarılmasını önerdi ve “Cumhurbaşkanı bu tezkereyi meclise getirirse biz de destekleriz” dedi.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan da, Türkiye’nin İsrail’e en fazla destek veren Müslüman ülke olduğunu ileri sürerek “Bu duruma son verilmeli” ifadelerini kullandı.

Eylemde bir grup, İsrail ve ABD bayrağı yakmak istedi. Ancak polis bayrak yakılmasına izin vermeyince polisle grup arasında arbede yaşandı. Gruptakiler bayrak yakmadan eyleme son verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

Deliha filminin konusu ne? Deliha filminin oyuncuları kim?

2024-10-29 00:38 - Magazin

İlgili Haberler

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem