?>

BTP lideri Hüseyin Baş hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis istemi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis istedi. Baş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Benden bu kadar korktuğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Gündem - 3 ay önce

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis istedi. Baş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Benden bu kadar korktuğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yürütülen soruşturmanın tamamlandığı, Baş hakkında zincirleme şekilde ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istendiği belirtildi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Benden bu kadar korktuğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Lütfullah Önder de şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Genel Başkanımız Hüseyin Baş hakkında 8 yıl 2 ay hapis sistemi ile iddianame oluşturulduğunu biz de medyadan öğrendik. Genel Başkan’ın avukatları olarak hem UYAP vatandaş girişi üzerinden, hem avukat portalı üzerinden hem de bizzat mahkemeye gitmek suretiyle iddianameye ulaşmaya çalışıyoruz ama biz henüz iddianameye ulaşamadık. Olayın tarafları iddianameye ulaşamazken bazı medya organları üzerinden iddianamenin detaylarının paylaşıldığını görüyoruz. Aslında bu fotoğraf yeni dönem yargılamaların nasıl yürüdüğünü göstermesi bakımından önemlidir.

"ORTADA HAKARET İÇEREN BİR KELİME YOK"

8 yıl 2 ay hapis istendiği ifade ediliyor. Bu mümkün değil. Çünkü Türk Ceza Kanunu 299. maddesi açık. 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülen bir suçtur Cumhurbaşkanına hararet suçlaması. Bizim dosyamızda zaten ortada hakaret içeren bir kelime yok. İki, hakaret içeren bir kelime var kabul edilse dahi bunun bir kişiye yani mağdura yöneltildiğinin açık olması, hukuki tabirle matufiyet unsuru gerekli. Genel Başkanımızın Trabzon'da yaptığı konuşma, Sayın Cumhurbaşkanı'na hitaben yapılmış bir konuşma değil. Dolayısıyla bütün bunların ötesinde aleyhe düşünülse dahi alt sınırı bir yıl olan dolayısıyla 2 yılın altında bir ceza öngörülen bir suç söz konusu.

"BU ÜLKENİN ADİL HAKİMLERİ VARDIR"

Bütün bunlara rağmen medyaya kanunda düzenlenen üst sınırın da iki katı ceza istenmiş gibi haber yapılmasının da maksatlı olduğu kanaatindeyiz. Biz Türk yargısına güveniyoruz, her türlü olumsuzluğa rağmen güveniyoruz. Bu ülkenin adil hakimleri vardır. Biz sonuna kadar hukuk zemini içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz hem siyasi mücadelemizi siyaset zemini içerisinde sürdüreceğiz, hukuk mücadelemizi de hukuk zemini içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. Neticede bu dosyadan bir şey çıkması mümkün değil. Ne kadar zorlarsanız zorlayın beraat dışında bu dosyadan bir şey çıkması mümkün değil. Çünkü neresinden tutsanız elinizde kalacak bir suçlamayla karşı karşıyayız. Bunun beratla sonuçlanacağı konusunda bizim hiç şüphemiz yoktur."

Haftanın Öne Çıkanları

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

HKP Genel Başkanı Ankut: Asıl oyun şimdi başlıyor...

2025-05-13 03:46 - Siyaset

Özcan: Muğlalı köylünün Ata toprağına dokunmayın

2025-05-09 00:44 - Tarım

Turhan Çömez: Erdoğan'ın süreçten beklentisi koltukta kalmak

2025-05-12 11:23 - Siyaset

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e sert tepki

2025-05-08 23:08 - Gündem

İmamoğlu’ndan 354 sayfalık dava dilekçesi: 'Bu karar siyasidir!'

2025-05-07 12:08 - Gündem

İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık tutuklandı

2025-05-07 12:00 - Gündem

CHP 'Zirai don felaketi raporu' hazırladı: 'Çiftçi yalnız bırakıldı'

2025-05-11 11:38 - Tarım

Scarlett Johansson ve Kristen Stewart, Cannes'da yönetmenlik koltuğunda

2025-05-13 00:00 - Magazin

CHP'den Van'da tarihi miting...

2025-05-10 12:08 - Siyaset

İlgili Haberler

AKP'li belediyeden 7 bin nüfuslu ilçeye lüks makam aracı!

08:54 - Gündem

Ali Erbaş'ın kızına araştırma görevlisi kadrosuna küsuratlı kadro

09:03 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan bomba Rezan Epözdemir iddiası

19:34 - Gündem

Zeydan Karalar’dan Özgürlük Yürüyüşü’ndeki gençlere mesaj

10:10 - Gündem

Tutuklu İmamoğlu, tutuklu Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı

13:53 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'nin 'Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu AKP'ye geçiyor!

09:22 - Siyaset

CHP'li Başkan Yardımcısı 'Psikolojim bozuldu' dedi, istifa etti!

09:17 - Siyaset

AKP'li belediyeden 7 bin nüfuslu ilçeye lüks makam aracı!

08:54 - Gündem

Evrensel gazetesinin İzmir bürosuna silahlı saldırı

02:03 - Asayiş

Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar

15:49 - Asayiş