?>

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, Kurban Bayramı mesajında deprem bölgesindeki vatandaşların hâlâ desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Bayramda depremzedelerimizi unutmayalım” çağrısında bulundu.

Yerel - 1 gün önce

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, Kurban Bayramı mesajında deprem bölgesindeki vatandaşların hâlâ desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Bayramda depremzedelerimizi unutmayalım” çağrısında bulundu.

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda deprem bölgesindeki vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Zor, 6 Şubat depremlerinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen bölgede hayatın hâlâ normale dönmediğini ifade etti.

Bayram öncesinde “Birlikte Gülümse, Hatay’da Umudu Paylaşalım” projesi kapsamında Hatay’da olduklarını belirten Zor, depremzedelerin destek beklediğini söyledi.

Zor açıklamasında, “Depremin üzerinden tam 3 yıl geçti. Herkes hayatına kaldığı yerden devam ederken deprem bölgesinde acılar devam ediyor. Hâlâ normal yaşamlarına dönemediler. Hâlâ desteğe ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı. 

“Yıkılmış şehirlerde yeniden hayat kurmaya çalışıyorlar”

Deprem bölgesindeki yaşam koşullarının zorluğuna dikkat çeken Zor, konteyner kentlerde yaşamın sürdüğünü ve birçok vatandaşın yıkılmış şehirlerde yeniden hayat kurmaya çalıştığını dile getirdi.

Hatay ziyaretinde depremzedelerin yalnız bırakılmaması gerektiğini bir kez daha gördüklerini ifade eden Zor, “Konteynerlerde yaşamaya devam edenler, evine geçse de yıkılmış bir şehirde yeniden hayatını kurmaya çalışan insanlar var. Hatay’a yaptığımız ziyarette depremzedelerin desteğimize ihtiyaçları olduğunu bir kez daha gördük” dedi. 

“Bayramların ana amacı paylaşmaktır”

Anadolu Basın Birliği olarak yalnızca habercilik yapmayı değil, toplumun yaralarına dokunmayı da sorumluluk olarak gördüklerini belirten Zor, bayramların yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini söyledi.

Bayram öncesi Hatay’da çocuklarla bir araya geldiklerini kaydeden Zor, “Çocuklarımızın umutlarını diri tutmak ve birlikte bayram sevincini yaşamak için yanlarında olduk” ifadelerini kullandı.

Bayramların paylaşma ve birlik beraberlik duygularını pekiştirdiğini vurgulayan Zor, “Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın hâlâ desteğe, unutulmadıklarını hissetmeye ihtiyaçları var. Onlara en azından bu özel günlerde yalnız olmadıklarını göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Umut dolu bayramlar diliyorum”

Mesajının sonunda tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Zor, “Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, herkese umut dolu, neşeli bayramlar diliyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'den Kılıçdaroğlu'na "arınma" yanıtı

2026-05-20 15:00 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan 'Rasim Ozan Kütahyalı' açıklaması: Çok alacağım var!

2026-05-18 16:54 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye "arınma" çağrısı...

2026-05-20 13:49 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Ekrem İmamoğlu' ve 'Mansur Yavaş' mesajı

2026-05-19 16:35 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun video paylaşımına tepki yağdı!

2026-05-20 17:21 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Ahlaki değerleri düzeltmemiz lazım!

2026-05-23 17:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Hiç kimse endişe etmesin

2026-05-21 19:38 - Siyaset

Bahçeli'den Türk Gençliği Kurultayı'nda dikkat çeken 'süreç' açıklaması

2026-05-19 16:30 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Özgür Özel'in temyiz başvurusunu geri çekti

2026-05-22 09:01 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun ilk icraatı: 3 ismi görevden aldı!

2026-05-22 09:11 - Gündem

İlgili Haberler

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Kurban Bayramı mesaisi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mahmut Tanal: Özgür Özel hala Genel Başkan görünüyor...

11:00 - Siyaset

Özgür Özel, genel başkanlık mührünü CHP'li o vekile emanet etti

10:57 - Gündem

Özgür Özel'in koruma sayısı azaltıldı iddiası...

10:54 - Gündem

CHP'li Güzelbahçe Belediyesi'ne operasyon: Çok sayıda gözaltı var!

10:47 - Asayiş

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem