?>

Başkan Çıkmaz’dan 19 Mayıs mesajı

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 19 Mayıs dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yerel - 6 yıl önce

 

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 19 Mayıs 1919’un Türk tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Vatanımızın bağımsızlığı, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı için Samsun’da yakılan meşalenin 101. yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda milli mücadele ruhunun önemine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, yaşanan ve yaşanacak bütün sorunların birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek başarılabileceğini ifade etti. Başkan Çıkmaz, mesajında “Milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs 1919 aynı zamanda yarınlarımızın teminatı gençliğimizin 101 yıl önce vatan için önemini anlatan milli bir mesajdır. O gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları işgal altındaki Anadolu’yu kurtarmak, esareti elinden alınan bir milleti yeniden bağımsızlığına kavuşturmak için yola çıktı ve sağladıkları birlik ve beraberlikte binbir zorluk içerisinde imkânsızı başararak vatanımızı işgalden, milletimizi esaretten kurtardılar” diye konuştu.

Çıkmaz, şöyle devam etti: “Gençliğin bu ülkenin bağımsızlığı ve yarınları için önemine dikkat çeken Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü gençlerimize armağan ederek dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramında ilk habercisi oldu. Elbette ülkemizin geleceği, milletimizin yarınları gençlerimizin daha iyi koşullarda geleceğe hazırlanması, günümüzün dünyasının ötesinde bilgi donanımı ve vizyonuyla yarınlara uğurlanması büyük önem taşımaktadır. Ülke olarak, millet olarak insanlık olarak şu an mücadelesini verdiğimiz pandemi karşısında 101 yıl önce yakılan meşalenin yol gösterici olduğu inancıyla ilk günkü aşk ve inançla bu zorlu mücadelenin de üstesinden geleceğimize, gençlerimize daha güzel yarınlar oluşturabilmek için gerekli altyapıyı hazırlayacağımıza inanıyorum. 101 yıl önce milletimizi esaretten kurtararak vatanını kurtaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gençlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Covit 19 salgını önlemleri çerçevesinde bu yıl salonlarda, cadde ve sokaklarda, meydanlarda değiliz ama bu gün gençlerimizle birlikte evlerimizde, balkonlarımızda aynı coşku ve heyecanı hissederek bayram kutlamamızı gerçekleştireceğiz. Gençler evde kalalım, yarınların daha özgür yaşayalım.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Belediyenin gıda kolisini çöpe attı!..

2020-05-16 13:00 - Gündem

Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti!

2020-05-18 13:21 - Gündem

Kan donduran olay: Öz kızını hamile bıraktı

2020-05-17 19:28 - Asayiş

Ölüm listesi "büyütülecek bir konu değil"

2020-05-15 15:03 - Gündem

Gaziantep'te gökyüzündeki parlak cisim

2020-05-17 23:38 - Gündem

İnce: Bankadaki paranıza da çökebilir!

2020-05-14 18:55 - Gündem

'Karınızı, çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız?'

2020-05-12 12:47 - Gündem

Evini dikizleyip eşini hedef gösterdiler!

2020-05-16 14:52 - Gündem

Milli Mücadeleyi anlatan şiirle dalga geçtiler!

2020-05-11 16:25 - Gündem

Sam köyü karantinaya alındı!..

2020-05-11 18:17 - Gündem

İlgili Haberler

“Her dilimde vefa” baklava projesi ile şehit ailesine ev alındı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Kurban Bayramı'nı kutladı

00:00 - Yerel

Dülük Tabiat Parkı Kurban Bayramı boyunca ücretsiz

00:00 - Yerel

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'ndan CHP Genel Merkezi’nde personel kıyımı

18:16 - Gündem

Adnan Beker'den Kılıçdaroğlu'na: İspatlayamazsa istifaya davet ediyorum

16:42 - Siyaset

Murat Ağırel'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Davet ettik, olumsuz yanıt verdi

16:38 - Gündem

İzmir'de TOMA'nın üstüne çıkan vatandaş tutuklandı!

00:32 - Asayiş

Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e telefon

20:34 - Siyaset