?>

Başkan Altunkaya’dan yeni yıl mesajı

Mahsum Altunkaya, yayımladığı yeni yıl mesajında, sağlık, huzur, barış ve kardeşlik diledi.

Yerel - 5 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, yayımladığı yeni yıl mesajında, sağlık, huzur, barış ve kardeşlik diledi.

Türkiye’de en fazla hububat ve bakliyat ihracatının Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği tarafından yapıldığını belirten Başkan Mahsum Altunkaya, pandemiye rağmen ihracatı artırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

2020 Yılını değerlendiren Başkan Altunkaya, pandemi sürecinde en fazla ihtiyaç duyulan ürünler arasında gıdanın ilk sıralarda geldiğini belirterek, sektör olarak yılın 11 ayında 211 ülke ve serbest bölgeye ürün ulaştırarak geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatı yüzde 6,1 artırdıklarını açıkladı.

Türkiye'nin, hububat, bakliyat sektöründe yılın ocak-kasım döneminde 6 milyar 532 milyon 193 bin dolarlık ihracat yaptığına işaret eden Altunkaya, ihracatçıların salgın sürecini doğru yönettiklerini ifade ederek, “İhracatçılarımız tek pazara bağlı kalmadan sürekli alternatif pazar arayışlarını sürdürerek bu sıkıntılı dönemi en az etki ile atlatmak için çaba göstermiştir. Diğer taraftan pandemi nedeniyle zaman zaman başta Habur kapısı olmak üzere yaşanan sıkıntılara zamanında müdahale ederek sorunun büyümeden çözülmesini sağladık” dedi.

Başkan Altunkaya şöyle devam etti:

“Hayatımızı her anlamda olumsuz etkileyen, sevdiklerimizi bizlerden ayıran KOVID 19 pandemisinin damga vurduğu 2020 yılını geride bırakıyoruz. Her yeni yıl yeni bir başlangıçtır. 2021’in geleceğe dair umutlarımızın tazelendiği, pandeminin dünya gündeminden kalktığı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Dünyadaki diğer ülkeler gibi ülkemiz de zorlu bir dönemden geçiyor. Bu dönemi elbette daha çok yardımlaşma ve dayanışma ile geçireceğiz. Şartlar ne olursa olsun, karamsarlığa kapılmadan her zaman umutlarımızı güçlü tutmalı, hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle iş dünyamızın ve herkesin yeni yılını kutluyor, yeni yılın insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini, savaşların sona ermesini ve mazlumların akan göz yaşlarının dinmesini diliyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Sicil affı ve yapılandırma düzenlemesi talebi

2020-12-27 15:34 - Ekonomi

Engin Nurşani anısına...

2020-12-26 12:04 - Gündem

Engin Nurşani hayatını kaybetti

2020-12-25 11:37 - Gündem

Vadi Park Gaziantep'e değer katacak

2020-12-27 13:36 - Yerel

Engin Nurşani türkülerle uğurlandı...

2020-12-26 20:54 - Gündem

Akar: Katil Hafter meşru hedef görülecektir

2020-12-27 13:48 - Dünya

Şerafettin Akınal hayatını kaybetti...

2020-12-26 18:34 - Yerel

Yüz yüze sınavlar ertelendi!

2020-12-25 11:05 - Gündem

Eski AKP’li bakandan olay tweet...

2020-12-29 13:31 - Gündem

Diyanet: İçki kötülüğün zehirli arkadaşı...

2020-12-25 14:48 - Gündem

İlgili Haberler

Yeni evlenen çiftlere ücretsiz fotoğraf çekimi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Gaziantep'e Akıllı Meyve Sebze Hali

00:00 - Yerel

Konukoğlu ve Yıldırım Suriye'de ekonomik işbirliği görüşmelerine katıldı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den “Geleceğimizi Sağlıkla Kuşatıyoruz” etkinliği

00:00 - Yerel

Ücretsiz tüp bebek tedavisi başvuruları tamamlandı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Anjiyo olan Murat Çalık, elleri kelepçeli şekilde tekrar cezaevine gönderildi

14:55 - Gündem

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

10:24 - Gündem

Zeydan Karalar'dan 'miting' mesajı: Allah'ına kurban Adanam!

19:56 - Siyaset

Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı!

19:48 - Gündem

CHP Kurultay davasında tarih değişti

19:46 - Siyaset