?>

Başarır: Sen koskoca Cumhurbaşkanısın, o 16 yaşında!

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişine bıyık çizen ve bu nedenle tutuklanan 16 yaşındaki M.K.’nin ailesine ziyaret gerçekleştirdi.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişine bıyık çizen ve bu nedenle tutuklanan 16 yaşındaki M.K.’nin ailesine ziyaret gerçekleştirdi. Başarır, Erdoğan'a "Sen koskoca Cumhurbaşkanısın o ise 16 yaşında hayatının baharındaki bir çocuk. Gençlerimizin geleceğini düşünmeniz gerekirken onları kolayca cezaevlerine yollamak doğru bir tutum değildir" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği için tutuklanan 16 yaşındaki M.K.'nin ailesini ziyaret etti. 

Ziyarette CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ve CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer de yer aldı. 

16 yaşındaki bir çocuktan intikam adeta intikam alındığını ifade eden CHP’li Başarır, "Öncelikle yapılan bu eylem 16 yaşındaki bir çocuğun tutuklanmasını gerektirecek bir suç değildir. Bir açıklama yaparak derhal serbest bırakılmasını isteyeceğiz” dedi.

Türkiye’de değişmeyen tek şeyin hukuksuzluk olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, "Artık yapılan hukuksuzluklardan  utanıyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum: ‘Sen koskoca Cumhurbaşkanısın o ise 16 yaşında hayatının baharındaki bir çocuk. Gençlerimizin geleceğini düşünmeniz gerekirken onları kolayca cezaevlerine yollamak doğru bir tutum değildir" sözlerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Mersin’de yaşayan ve bir meslek lisesinde eğitim alan 16 yaşındaki bir çocuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim afişine tükenmez kalemle bıyık çizdi. Kamera kayıtlarıyla kimliği tespit edilen çocuk gözaltına aldı. Çocuk şubede ifadesi alınan 16 yaşındaki çocuk, afişe bıyık yaptığını ancak afişin farklı noktalarındaki küfürlü içerikleri kendisinin yazmadığını söyledi. Çocuk şubedeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen çocuk, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatının 'tövbe seansı' gündem oldu!

2023-06-11 19:55 - Gündem

Alkollü içkilere yüzde 40 ve üzeri zam geliyor!

2023-06-10 09:31 - Ekonomi

Leman, bu kez ekmek zamlarını çizdi

2023-06-11 20:34 - Gündem

Esad, Suriye sokaklarında dürüm yiyerek gezdi

2023-06-08 18:34 - Dünya

Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor!

2023-06-09 20:32 - Kültür & Sanat

Can Atalay için özgürlük talebine müdahale

2023-06-08 19:44 - Gündem

Yeni Akit yazarı AKP'li Özlem Zengin'i hedef aldı!

2023-06-11 11:13 - Gündem

Başarır: Sen koskoca Cumhurbaşkanısın, o 16 yaşında!

2023-06-11 20:51 - Siyaset

Sedat Peker'den aylar sonra paylaşım!

2023-06-10 16:14 - Gündem

Keman virtüözü Suna Kan hayatını kaybetti!

2023-06-11 11:40 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Üzümcü’den birlik mesajı: “Gaziantep Hazır”

00:00 - Siyaset

Bahçeli'den 'İran' açıklaması: Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır

19:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem