?>

Bakanı Koca’dan yeni tedbir açıklaması

Van'da son bir ayda corona virüsü vaka sayısı iki katına çıktı. Van Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Gündem - 6 yıl önce

Van'da son bir ayda corona virüsü vaka sayısı iki katına çıktı. Van Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz corona virüsü salgınında tekrar bir artış yaşanıyor" diyen Koca, bugün yeni kararların açıklanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü vaka sayılarında artış yaşanan Van’a gitti. Van’ın yanı sıra Muş, Hakkari ve Bitlis’ten sağlık kuruluşlarının yetkilileriyle il değerlendirme toplantıları yapacak olan Koca, Van Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra bir basın toplantısı düzenledi. Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Van’daki hasta artışının özellikle üzerinde durduk. Köklü bir tarih ve kültürü barındıran kadim şehir Van, dinamik nüfusuyla büyüyen ve gelişen bir ilimiz. Buna paralel olarak sağlık alanında ihtiyaçları da giderek artmakta. Corona salgını nedeniyle bu ihtiyacın büyüdüğünü görüyoruz.

SALGINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Van’ın ihtiyaç duyduğu yatırımlar ve sağlık tesisleri hakkında detaylı değerlendirmelerimizi yapmış olduk. Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz corona virüsü salgınında tekrar bir artış yaşanıyor.

Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Bu artış homojen bir dağılım göstermiyor. Bazı illerimizde hasta sayılarımız sabit ve düşerken. Bazı illerde ise istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz.

VAN MERCEK ALTINA ALDIĞIMIZ MERKEZLERDEN BİRİ

Altı ilimizde yüzde 30 ile 70’lere varan düşüşler gördük, bu düşüşler bizi memnun etmişti. Ancak Van için aynı durum mevcut değil. Van, bakanlık olarak mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu.

Van’daki hasta sayısı artışı son aya göre neredeyse iki katına çıktı. Son haftaya baktığımızda ise bu artış yüzde 17 düzeyinde. Van’da üç hafta öncesinden başlayan ciddi bir yoğunluk yaşamaktayız. Bugün durumu kontrol etme çabası içindeyiz. Sağlık kuruluşlarında sorun olmadığını söyleyebilirim. Her zaman altını çiziyorum temasları ne kadar erken tespit edersek kontrolde o kadar başarılı oluruz. Türkiye temaslı takibini en iyi ve yaygın yapan ülkelerden biri.

HASTA ORANI YÜZDE 15.6

Bir diğer önemli hususu da vurgulamak istiyorum. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş, maalesef ağır hastalarımız ve vefatların da artışına sebep oluyor. Van’da 65 yaş üstü nüfusumuz yüzde 4,2. Hasta oranımız yüzde 15,6. Yani nüfusa göre dört katına yakın oranda vaka olduğunu görüyoruz.

Yoğun bakım hastalarımızın çoğunun da 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor. Yaşlılarımızın, özellikle korunabilir olması son derece önemli. 4 katına varan vaka artışının 65 yaş üzerinde görülmesi ciddi risk oluşturmakta. Pozitif ve temaslı olan kişilerin izolasyonunu da hassasiyetle yapmamız gerektiğini anlatıyor. Unutulan tedbirler hepimize acılar yaşatıyor.

YENİ TEDBİRLERİ İSTİŞARE EDECEĞİZ

Van başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimizi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum. Bugün bölgedeki durumu yerinde görmek, acil müdahale gerektiren konulara çözüm üretmek için buradayız. Az sonra il değerlendirme toplantımızı gerçekleştireceğiz. Alınabilecek yeni tedbirleri de istişare edeceğiz.

 !#**h24615**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Dayısı olan koltuğu kapıyor...

2020-09-07 08:42 - Gündem

Şölen Boutique Balance kapılarını açtı...

2020-09-09 16:51 - Yerel

Zabıta teşkilatının 194’üncü yıldönümü...

2020-09-04 16:17 - Yerel

Aytaç Ünsal hakkında tahliye kararı

2020-09-03 19:54 - Gündem

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu...

2020-09-10 11:48 - Asayiş

Vaka sayısında korkutan artış sürüyor!

2020-09-08 19:45 - Gündem

Türkiye’nin en büyüğüne HT Solar imzası...

2020-09-03 16:49 - Ekonomi

Habeş Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor

2020-09-04 13:23 - Yerel

AKP’li vekilden 1.500 kişilik düğün!

2020-09-05 23:07 - Gündem

Medical Park Endoskopi Ünitesi yenilendi

2020-09-04 16:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Erdoğan: Bölgeye petrolün değil, insanlık onurunun nazarından bakmaya devam edeceğiz

21:04 - Gündem

CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da gerçekleştirdi

10:27 - Gündem

Karaman’da skandal: İstiklal Marşı'nı Arapça okuttular!

19:29 - Gündem

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

19:40 - Gündem

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı!

07:51 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset

CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da gerçekleştirdi

10:27 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

10:23 - Siyaset

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

CHP Gaziantep Örgütü Nizip’te buluştu

00:41 - Siyaset