?>

Bakan Tunç'tan Aile Akademisi’ne övgü

Adalet Bakanı Tunç, aile bütünlüğünü güçlendirmeyi amaçlayan Aile Akademisi’ni inceledi. Bakan Tunç, merkezin örnek bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirterek, Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi.

Yerel - 6 ay önce

Adalet Bakanı Tunç, aile bütünlüğünü güçlendirmeyi amaçlayan Aile Akademisi’ni inceledi. Bakan Tunç, merkezin örnek bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirterek, Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve ortaklığında aile yapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Aile Akademisi’ni ziyaret etti. Ziyarette yetkililerden akademinin işleyişi hakkında bilgi alan Tunç, yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi.

Toplumun temel taşı olan ailenin korunması, sağlıklı iletişimin sürdürülmesi ve aile içi huzurun sağlanması hedefiyle kurulan akademiyi yerinde gören Bakan Tunç, verilen ücretsiz hizmetleri takdir etti.

BAKAN TUNÇ’A 2025 AİLE YILI KAPSAMINDA PLANLANAN MÜJDELER PAYLAŞILDI

Bakan Tunç, akademide ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “2025 Aile Yılı” kapsamında planlanan müjdelerinin yer aldığı sunumu da dinledi. Sunumda, tüm nikahlar ücretsiz, adım adım evlilik eğitimi, Gazi Konut’tan yeni evlenen çiftlere özel kontenjan, çeyiz desteği, yeni evlenen çiftlere 40 bin TL nakdi destek, kreş sayısının artırılması, ücretsiz tüp bebek tedavisi, gece kreşi hizmeti, çocuklar için dijital oyunlar, düğün fotoğrafı, aile kampları ve umre hediyesinin detayları paylaşıldı. 

BAKAN TUNÇ, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELLİLERE YÖNELİK MERKEZLERİNİ DE YERİNDE GÖRDÜ

Adalet Bakanı Tunç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi ile Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ni de ziyaret etti. Tunç, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bu örnek projelerde yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret programı kapsamında ilk olarak Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ne giden Bakan Tunç, merkezde “Asrın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşıyoruz Projesi” çerçevesinde yürütülen faaliyetleri inceledi. 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından 11 ildeki 1.100 ampute bireye ücretsiz destek sunan merkezdeki işleyiş hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Tunç’a ziyarette Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber eşlik etti.

Bedensel ihtiyaçların yanı sıra ruhsal ve sosyal iyilik halini de gözeten bütüncül bir iyileşme modeliyle hizmet sunan merkezin çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Tunç, bu tür yapıların yerel yönetimler açısından büyük bir değer taşıdığını vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç, merkez ziyaretinin ardından Ayak Sağlığı ve Tabanlık Üretim Merkezi’ni de gezdi. İncelemelerde bulunan Tunç, ayak sağlığı alanında muayene oldu.

Tunç, programının devamında kapasitesiyle Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise Amsterdam’dan sonra ikinci sırada yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdi.

Engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını destekleyen ve farklı engel gruplarına yönelik bireysel tedavi programları uygulayan merkezdeki birimleri gezen Bakan Tunç, sosyal entegrasyon konusunda zorluk yaşayan bireyler için merkezin sunduğu imkanları yerinde inceledi.

Bakan Tunç ayrıca burada, işitme engelli anne babaların sağlıklı çocukları (CODA) ile görme engelli anne babaların sağlıklı çocuklarının (COBA) eğitim aldığı kreşin mezuniyet törenine katıldı.

Ziyaretin sonunda Bakan Tunç, Engelsiz Yaşam Merkezi korosunun müzik dinletisini dinledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

2025-07-24 10:54 - Magazin

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

2025-07-21 17:33 - Gündem

AKP’li meclis üyesinin ilkeli duruşu 1 saat sürdü!

2025-07-18 21:40 - Siyaset

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

2025-07-21 17:30 - Eğitim

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

Gaziantep'te abi kardeş, YKS ve LGS'de Türkiye birincisi oldu

2025-07-19 00:00 - Eğitim

MSB duyurdu: Üsteğmen Tuğrul Özsu şehit oldu!

2025-07-23 20:21 - Asayiş

Bankalar emekli maaşına bloke koyabilecek!

2025-07-18 16:02 - Ekonomi

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

2025-07-20 16:35 - Dünya

Eskişehir'deki orman yangınında 10 orman işçisi şehit oldu!

2025-07-23 20:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Mahsun Altunkaya’nın acı günü...

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den çocuklara kar hediyesi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den kaldırım ve yaya yollarında çalışma

00:42 - Yerel

Şehitkamil'de yoğun kar mesaisi sürüyor

00:40 - Yerel

Şahinbey Belediyesi çiftlerin nikahlarını evde kıydı!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde 'türkülerle' anıldı

16:28 - Gündem

Onbinlerce Adanalı Zeydan Karalar için tek yürek oldu...

16:18 - Gündem

Muhitin Böcek, yeniden hastaneye kaldırıldı!

10:14 - Gündem

İnan Güney'den kızına mektup: Bu karanın da karası düzen adına senden özür dilerim!

10:12 - Gündem

CHP’li Melih Meriç: Emlakçılara getirilen yıllık harç vicdana sığmaz

00:00 - Siyaset