?>

Bakan Şimşek enflasyonda yine geleceği işaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programının işleyişine ve enflasyon sürecine dair açıklamalarda bulundu. İç ve dış şoklara karşı uygulanan politikaların sürdüğünü belirtti. Enflasyon rezerv ve finansman konularında son durumu paylaştı.

Ekonomi - 10 ay önce

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide iç ve dış şoklara karşı dayanıklılığın arttığını belirtti. Şimşek, “Artık iç ve dış şoklara dayanıklı olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi ve uygulanan programın Türkiye’nin ekonomik dayanıklılığını güçlendirdiğini iddia etti.

KKM UYGULAMASININ SONA ERMESİ BEKLENİYOR

Bakan Şimşek, yakın zamanda Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının sona ereceğini açıkladı. KKM’den çıkışın sürdüğünü ifade eden Şimşek, uygulamanın muhtemelen yakında biteceğini belirtti.

REZERV YETERLİLİĞİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Rezervler konusunda endişe taşınmadığını söyleyen Şimşek, “Rezerv yeterliliği noktasında kaygımız yok. Sağlıklı politikalarla önemli ölçüde rezerv biriktirdik” dedi. Ayrıca, risklere karşı rezervlerin tampon işlevi gördüğünü sözlerine ekledi.

ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ SÜRECİ

Şimşek, enflasyonda kalıcı bir düşüş sürecinde olduklarını ifade etti. Finansal koşulların sıkı tutulacağını ve destekleyici politikaların devam edeceğini vurgulayan Bakan, yıl sonunda enflasyonun Merkez Bankası’nın hedef aralığına ulaşacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı yurttaşların alım gücünün artacağını ve elde ettikleri kazancın anlamlı hale geleceğini söyledi. Şimşek "Vatandaşların alım gücü artacak, elde ettiği kazancın bir anlamı olacak. 2026'da refah artışı daha fazla hissedilecek, fiyatlar çok daha yavaş artacak" dedi.

KULLANIMA HAZIR KGF LİMİTİ

Reel sektöre destek kapsamında kullanılmaya hazır 114 milyar TL tutarında Kredi Garanti Fonu (KGF) limiti bulunduğunu aktaran Bakan, ekonomik büyümeye katkı sağlamak için finansmana erişimin önemli olduğunu belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

2025-06-12 00:00 - Tarım

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

Nagehan Alçı'dan Özgür Özel'e eleştiri: 'Ateşle oynuyor'

2025-06-06 14:08 - Gündem

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Erdoğan'dan bayram mesajında 'CHP' yorumu: 'Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulması

2025-06-05 12:39 - Siyaset

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

Aksiyonun yeni kraliçesi

2025-06-07 00:09 - Magazin

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

15:01 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

CHP’li Meriç, Nurdağı’ndaki meteoroloji istasyonu eksikliğini Meclis gündemine taşıdı

00:59 - Siyaset

Anahtar Parti Yavuzeli’nde sahaya indi

00:01 - Siyaset

Fatma Şahin projelerini kamuoyuyla paylaştı

00:00 - Yerel