?>

Bakan Şimşek Çanakkale bilgilendirme toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlatılan ve devam ettirilen “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek olan öğrencilerin bilgilendirme toplantısına katıldı.

Yerel - 1 gün önce

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlatılan ve devam ettirilen “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek olan öğrencilerin bilgilendirme toplantısına katıldı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Çanakkale Bilgilendirme Toplantısına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve protokol üyeleri katıldı.

ÇANAKKALE RUHU YAŞATILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Şahinbey Belediyesinin son 10 yılda Çanakkale'ye 253 bin genci göndererek, Çanakkale ruhunu hissetmelerine olanak tanıdığını ifade ederek, "Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki artık çatışmalar, savaşlar, belirsizlikler maalesef yeni normale dönmüş. Artık etrafımıza baktığımızda insanlık adına bütün değerleri yok eden, vicdanın kalmadığı, soykırım ve zulmün hüküm sürdüğü bölgeler var. Dolayısıyla böyle bir dünyada gelecekte karşı karşıya kalacağımız tehditlere karşı güçlü şekilde durabilmemiz için en büyük silahımız tabi ki eğitimdir. Mücadele edebilmemiz için fizik, kimya, matematik gibi temel bilimlerde başarılı olmamız lazım. Bugün hava savunma sistemlerini konuşuyoruz. Hava savunma sistemleri tamamen matematik ve fizik. Tehditlere karşı en büyük kaynağımız güvencemiz gençlerimizdir. Esas olan değerler eğitimidir" dedi.

VATAN ÇOK ÖNEMLİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 10 yıldır devam eden Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına Projesi ile şu ana kadar çoğunluğu öğrencilerden oluşan 253 bin kişiyi Çanakkale'ye gönderdiklerini ifade ederek “Bu projeyi çok önemsiyoruz vatan çok önemli. Vatan yoksa ne iş yeriniz, ne eviniz, ne de can güvenliğiniz var. Şuanda Filistin de, geçmişte Suriye’de yaşananları gördük. Ecdadımız 7 düvele karşı Çanakkale’de İman varsa imkan da vardır diyerek, mücadele edip 253.000 şehit verip Boğazlardan düşmanı geçirmemiştir. Allah ecdadımızdan razı olsun. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda dediği gibi

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı,

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı,

Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.

Bize dünyaları da verseler bu cennet vatandan vaz geçmeyeceğiz. 15 Temmuz da gördük. İçimizdeki ve dışarıdaki hainler birleşerek bu vatanı birilerine teslim etmek istedi. Allah sizlerden razı olsun. Bu millet ellerine bayrakları alarak meydanlara çıkarak, tanklara ve uçaklara meydan okudu. O iman bambaşka bir şey. Gaziantep’in kurtuluşunda başta Şahinbey ve Şehitkâmil olmak üzere 6.317 şehit verdik. Bu nedenle geçmişimizi unutmayıp her zaman güçlü olacağız” dedi.

Konuşmalarının ardından Bakan Şimşek ve protokol üyeleri öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin’e bir kötü haber daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti

2025-09-05 16:49 - Siyaset

Kaftancıoğlu cephesinden Gürsel Tekin'e yalanlama

2025-09-05 13:13 - Siyaset

Kayyum heyetinden Hasan Babacan çekilme kararı aldı

2025-09-05 13:59 - Siyaset

Alaattin Köseler 30 saat sonra yeniden tutuklandı!

2025-09-06 16:36 - Gündem

Eren Erdem: Aktif politika hayatımı sonlandırdım

2025-09-05 12:56 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

2025-09-08 13:15 - Siyaset

Özgür Özel: Kılıçdaroğlu geri dönerse tanımayacağız!

2025-09-05 11:56 - Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan siyah tişörtlüler kim?

2025-09-09 15:48 - Gündem

Gürsel Tekin ve kayyum heyeti video paylaştı, tepki yağdı!

2025-09-05 12:08 - Siyaset

CHP'den istifa eden Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel AKP'ye geçecek iddiası...

2025-09-10 10:41 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Şimşek, "Gaziantep İş Dünyası Buluşması"na katıldı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den 130 bin metrekarelik millet bahçesi

00:00 - Yerel

Yılmaz, Zabıta Haftası'nı kutladı

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan 12 Eylül mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere tohum ve gübre desteği

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Yunanistan'ı deviren 12 Dev Adam 24 yıl sonra finalde..

22:54 - Spor

Kayyum Gürsel Tekin: Büyük bir suç ortaklığını bozuyormuşuz gibi geliyor!

17:34 - Gündem

Dünyada bir ilk: İmamoğlu'nun savunmasını cezaevindeki avukatı yaptı!

15:52 - Gündem

CHP'nin ikinci Özlem'i de AKP'ye geçiyor!

11:22 - Siyaset

AKP'li Ali İhsan Yavuz, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için tarih verdi!

10:42 - Siyaset