?>

Bahçeli: YPG süreci sabote ediyor, bu çirkefliğe izin vermeyeceğiz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele, İsrail’in Gazze’deki saldırıları, YPG/PYD'nin tutumu ve CHP’nin milli birlik komisyonuna yaklaşımı gibi kritik konularda dikkat çeken mesajlar verdi.

Siyaset - 6 ay önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele, İsrail’in Gazze’deki saldırıları, YPG/PYD'nin tutumu ve CHP’nin milli birlik komisyonuna yaklaşımı gibi kritik konularda dikkat çeken mesajlar verdi. “Terörsüz Türkiye’ye adım adım yaklaşıyoruz” diyen Bahçeli, YPG/PYD’nin süreci sabote ettiğini savundu. Gazze’de yaşananları ise “dehşet uyandıran trajedi” olarak niteleyen Bahçeli, BM’nin etkisizliğini sert sözlerle eleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç ve dış gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, özellikle terörle mücadele, Gazze’de yaşanan insanlık dramı, Suriye’deki gelişmeler ve “Terörsüz Türkiye” vizyonuna ilişkin sert ve kararlı mesajlar verdi.

"Türkiye muazzam bir aklın ürünüdür" Bahçeli konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda derin bir akıl, iman ve sabır olduğunu vurguladı. Türk milletinin bağımsızlığını büyük bedeller ödeyerek kazandığını belirten Bahçeli, "İstiklal ve istikbal haklarımız asla taviz konusu yapılamaz" dedi.

“YPG süreci sabote ediyor, bu çirkeflik kabul edilemez” MHP lideri, “Terörsüz Türkiye’nin menziline adım adım yaklaşıyoruz” ifadesini kullanarak YPG/PYD’nin süreci ağırdan almasını "çirkeflik" olarak nitelendirdi. 10 Mart 2025 mutabakatına uyulması çağrısında bulunan Bahçeli, ABD’yi ise İsrail’e destek verdiği ve YPG ile ilişkisini kesmediği gerekçesiyle eleştirdi.

Gazze için BM’ye sert tepki: İkiliğin en net hali” Gazze’de yaşanan dramı “dehşet uyandıran trajedi” olarak tanımlayan Bahçeli, çocukların açlık ve susuzluktan öldüğünü vurguladı. BM’nin etkisiz tutumunu ise “sefalet içinde debelenen ikiyüzlülük” olarak tanımlayan Bahçeli, Türkiye’nin Gazze’ye insani yardımda öncü rol oynaması gerektiğini belirtti.

“Milli Birlik Komisyonu’na katılmamaları terörden duydukları kaygı” Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulacak 51 üyeli Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu'na Milliyetçi Hareket Partisi olarak dört isimle katılacaklarını açıkladı. CHP’nin bu komisyona katılımı sürekli şartlara bağlamasını ise “Terörsüz Türkiye'den kaygılanıyorlar” sözleriyle eleştirdi.

“Türkiye barışın ve dirliğin teminatıdır” Türkiye'nin yalnızca kendi güvenliği için değil, bölge mazlumlarının da umudu olduğunu belirten Bahçeli, “Kerkük’ten Gazze’ye, Şam’dan Arakan’a kadar Türk milletinin yüreği bu coğrafyalarla birlikte atmaktadır” dedi.

“Netanyahu tarihe bir soykırımcı olarak geçecektir” İsrail Başbakanı Netanyahu’ya da sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Netanyahu akıttığı kanların hesabını damla damla verecek, rezil rüsva bir soykırımcı olarak anılacaktır" dedi. Fransa'nın Filistin'i tanıma kararını ise "saygın bir duruş" olarak nitelendirdi.

“Terörle geçirilecek bir anımız bile kalmadı” Bahçeli, terörle mücadelede geri adım atılmayacağını belirterek, “Tarihi geriye sarmak mümkün değil. Artık terörle geçirilecek bir anımız bile kalmadı” dedi.

"Milliyetçilik istismarı yapanlara acıyoruz"

Son olarak, MHP’ye yönelik suçlamalara da yanıt veren Bahçeli, “Milliyetçiliği istismar ederek MHP’yi karalamaya çalışanlara sadece acıyoruz. Bu milletin vicdan terazisi onları yargılayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den öğrencilere günübirlik deniz kampı

2025-07-26 00:55 - Yerel

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

2025-07-24 10:54 - Magazin

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

2025-07-21 17:33 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

2025-07-21 17:30 - Eğitim

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

MSB duyurdu: Üsteğmen Tuğrul Özsu şehit oldu!

2025-07-23 20:21 - Asayiş

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

2025-07-20 16:35 - Dünya

Eskişehir'deki orman yangınında 10 orman işçisi şehit oldu!

2025-07-23 20:57 - Asayiş

Özgür Özel son anketi mitingde açıkladı, fark açılıyor...

2025-07-19 21:28 - Siyaset

Bomba iddia: Şimşek gidiyor, yerine Cevdet Yılmaz geliyor!

2025-07-25 13:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

12:56 - Siyaset

CHP’li Meriç, Kalkınma Yolu Projesi’ndeki gecikmeyi Meclis gündemine taşıdı

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Fatih Erbakan'a ziyaret

15:04 - Siyaset

CHP'li Emir: Varlık Fonu Sayıştay denetiminden tamamen kaçırıldı!

08:46 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş