?>

Bahçeli'den Öcalan'a: Gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun!

Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. "Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız" diyen Bahçeli, Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı.

"Yapacağız, başaracağız" diyerek enflasyonun tek haneye inmesi, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara çıkması gibi vaatler sıralayan Bahçeli, tepkiler üzerine geri çekilen kredi kartı limiti haracı için de "Her vatandaşımızdan bir bahaneyle 750 lira almak yerine tüm vatandaşlarımıza artan zenginlikten hakkaniyetli pay veren bir Türkiye'ye ulaşmak hayal değil, ulaşılacak bir hedeftir" dedi.

Bahçeli, 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasına dair tartışmalarda istifa etmesi gerektiği söylenen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu savundu. "Sağlık Bakanımızın istifasını isteyenlerin, bebeklerin hakkını savunmak gibi bir dertleri yoktur. Bunların işleri güçleri yalandır, nifaktır. Sağlık Bakanımızı, İstanbul İl Müdürlüğü görevinden itibaren konuyla ilgili sergilemiş olduğu dürüst, ilkeli, tavizsiz ve sağlam duruşundan dolayı tebrik ediyorum" sözlerini sarf etti.

Fethullah Gülen'in ölümü için "Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yaptıysa orada çürüyüp gitmelidir" dedi.

Seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen Bahçeli, “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir” diyen İstanbul Barosunun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu'nu hedef aldı: "İçi dışı fitne fesat kumkumasına dönen bu zatın anayasanın ilk dört maddesine nasıl dokunulacağını açıklaması, böyle bir teşebbüs halinde nelerin yaşanıp yaşanmayacağını kokuşmuş ideolojik süzgecinden geçirmesi ikaz ve tavsiyemizdir."

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haftanın Öne Çıkanları

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

Ünlü oyuncunun acı günü... Yasemin Kay Allen'ın babası hayatını kaybetti

2024-10-20 00:08 - Magazin

İlk ve Son dizisinin 2. sezonu ne zaman çıkacak? İlk ve Son dizisinin 2. sezon konusu ne?

2024-10-21 02:08 - Magazin

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

Hakan Fidan’ın ‘Türkçe Olimpiyatları'ndaki görüntüleri gündem oldu

2024-10-22 01:39 - Gündem

2024'te en çok hangi akıllı telefon markaları tercih edildi?

2024-10-16 03:09 - Teknoloji

Galatasaraylı Victor Osimhen'in röveşata golü tarihe geçti!

2024-10-20 00:09 - Spor

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik, hayatını kaybetti!

2024-10-17 21:09 - Magazin

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi

2024-10-19 05:08 - Ekonomi

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yakında bazı isimlere soracağım, hazırlansınlar!

14:59 - Siyaset

Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için bir seçim düzenlenecek

14:57 - Siyaset

Özgür Özel: Faturanın millete kesilmesine izin vermeyeceğiz!

16:45 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Ümit Özdağ'a ziyaret

15:24 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan’a: Bu mu senin demokratlığın...

09:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi