?>

Bahçeli: Cumhuriyet'i tartışmaya açmayın!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 57'inci kuruluş yıldönümü konuşmasında "Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak; etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kastetmekle eş değerdir" uyarısı yaptı.

Siyaset - 1 saat önce

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 57'inci kuruluş yıldönümü konuşmasında "Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak; etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kastetmekle eş değerdir" uyarısı yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 57'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da ATO Congresium'da düzenlenen programda konuştu. 

MHP liderinin konuşmasından bazı mesajlar şöyle:

ERDOĞAN'A 'ÇİÇEK' TEŞEKKÜRÜ Asaletin, cesaretin ve dirayetin timsali sevgili Bozkurtlar, Asenalar... Milliyetçi Hareket Partisi'nin 57 yıllık ilkesi ve ülkesiyle tek yürek halinde kenetlenmiş bir halin aynasında hepinizi kemal-i hürmetle selamlıyorum. Hepinize hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Milliyetçi Hareket Parti'nin 57. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle hazırlatıp gönderdiği çiçekten dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum.

Kurşun yedik. Zor ve çetin yıllarda ayazı yedik. Cami avlularında şehit tabutlarını omuzlarken içi içimiz yedik. Ama zulme yenilmedik. zillete yenilmedik. Pusulara oyunlara tuzaklara pes etmedik tamam demedik. Birimiz gitse de diğeri onun yerini doldurdu. Dün neysek bugün oyuz. Biz Türk Milletine mensubiyet onurunu damarlarındaki asil kanla taşıyan milliyetçi Ülkücü Hareketiz. Milliyetçi Ülkücü olmak için de milleti seviyormuş gibi gör

"SİYASİ DEVŞİRMELER SİZ KİMSİNİZ?" Biz ilk günkü gibi Türkçüyüz, Turancıyız, kaynağını Türk-İslam ülküsünde bulan Türk milliyetçileriz. Orada burada bizi sorgulayan siyasi devşirmeler, peki siz kimsiniz? Muhafazakar değilsiniz, demokrat değilsiniz olsa olsa sizden tam bir siyasi dümenci olur ve nitekim olmuştur. 57 yılın farklı kulvarlarında kervanımızda olsalar da ilk fırtınada oraya buraya kaçanlar tercihini yapmıştır.

'İTTİFAK'A BAĞLILIK VURGUSU  İlk günkü gibi Türkçüyüz, ülkümüzden sapmadık. Türkiye'nin ve Türk milletinin gelecek ümidi; MHP ve Cumhur ittifakıdır. Bu tarihi ittifak ahlak ve ruhuyla, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nı adım adım inşa ederken barış, huzur, refah, özgürlük, insan hakları, demokrasi ve dayanışmanın hakim ve hafi olması esas gayemizdir. Terörsüz Türkiye'nin tesis ve tezahürü ise bu gayenin taçlanmasıdır.

'SÜREÇ' MESAJI

Terörsüz Türkiye hedefinin yakalanması, milli dayanışmanın dinamizmi ve direnciyle hayat bulacaktır. Bundan sonra da Terörsüz Bölge hedefine ulaşmak mümkün olacaktır. Çünkü Türkiye, sadece bölgemizin değil, dünyanın ağırlık merkezidir. Milli Vicdan'ı uyandırmaya ihtiyaç vardır. Bugün yapmayı amaçladığımız da budur. İftihar ettiğimiz milletimizin vicdanı birdir. Biri ikiyle karalamak biri ikiyle bölmek mümkün değildir. Türk'ü ile Kürt'ü ile Türk Milleti muzaffer geçmişini geleceğe taşıyacaktır. Bu taşıma mutlaka gerçekleştirilecektir.

"CUMHURİYET'İ TARTIŞMAYA AÇMAYIN" 57 yılın tecrübesiyle herkesi uyarıyorum: Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak; etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kastetmekle eş değerdir. Bunun adı da ihanettir."

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

2026-02-02 17:27 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'deprem turisti' yanıtı: Allah'tan da korkmuyor sizden de utanmıyor!

2026-02-06 15:58 - Siyaset

Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler makama, Demirtaş yuvaya dönene kadar...

2026-02-03 12:03 - Siyaset

Özgür Özel'den dikkat çeken 'Bahçeli' açıklaması

2026-02-04 14:08 - Siyaset

Zeydan Karalar hakkında tahliye kararı

2026-02-05 14:22 - Gündem

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı!

2026-02-07 09:34 - Gündem

Özgür Özel: İlk seçimlerden sonra iktidar partisinin genel başkanı olarak geleceğim

2026-02-05 12:38 - Gündem

Özgür Özel'den A Haber tepkisi: A Haber son dakika geç...

2026-02-04 17:55 - Siyaset

Ümit Özdağ: Öcalan'ın umut hak ettiğini söyleyenler, sandığa gömülecekler!

2026-02-05 15:35 - Siyaset

Erdoğan: Eserin yoksa CHP Genel Başkanı gibi sadece polemik yaparsın

2026-02-06 17:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Mesut Özarslan: Bana ne AKP ne de MHP uzak...

14:29 - Siyaset

Üzümcü: Davul Türkiye'nin sırtında, tokmak AB'nin elinde...

12:23 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: İktidarın kara düzeni dağılacak!

09:11 - Siyaset

Mansur Yavaş, projeleri ile fark yaratıyor...

09:07 - Siyaset

Özgür Özel'den AKP'ye geçen Mesut Özarslan açıklaması

22:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mesut Özarslan: Bana ne AKP ne de MHP uzak...

14:29 - Siyaset

Mansur Yavaş, projeleri ile fark yaratıyor...

09:07 - Siyaset

Buca Belediyesi'ne operasyon: 26 kişi adliyeye sevk edildi!

00:18 - Asayiş

CHP'li Mesut Özarslan, partisinden istifa etti! AKP'ye mi geçiyor?

19:23 - Siyaset

Dilek Kaya İmamoğlu'nun babası Fehmi Kaya: Üç tane evladım içeride...

15:54 - Gündem