?>

Babalar Günü’nde babalarına böbreklerini bağışladılar...

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde, Kahramanmaraşlı iki genç diyaliz tedavisi gören ve tedavi sürecinde arkadaş olan babalarına, Babalar Günü’nde böbreklerini bağışlayarak en anlamlı armağanı verdiler.

Sağlık - 2 gün önce

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde, Kahramanmaraşlı iki genç diyaliz tedavisi gören ve tedavi sürecinde arkadaş olan babalarına, Babalar Günü’nde böbreklerini bağışlayarak en anlamlı armağanı verdiler.

Yaklaşık üç buçuk yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören baba Y.C. (52), yıllardır tek böbrekle yaşadığını, ağır işlerde çalıştığı için düzenli kontrollerini ihmal ettiğini belirtti.

Oğlu Ü.C. (24) babasının rahatsızlığına çözüm bulmak amacıyla yaptığı araştırmalar sonucu SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi’ne babası ile nakil için başvuruda bulundu. Yapılan tetkikler sonucu Ü.C.’nin böbrek bağışına uygun olduğu tespit edilince babaya böbrek nakli için süreç başlatıldı.

Baba Y.C. oğlunun bağışladığı böbrekle sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Ü.C. de babasına sağlıklı bir yaşam için böbreğini bağışlamaktan gurur duyduğunu ve Babalar Günü’nde böyle anlamlı bir armağan verebildiği için büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

BABAMIN SAĞLIĞINA KAVUŞTUĞUNU GÖRÜNCÜ MUTLU OLDUM

Böbrek yetmezliği olan ve yaklaşık üç yıldır diyaliz tedavisi gören Kahramanmaraşlı H.M.S. (54)’ye de oğlu V.S. (19) böbreğini bağışlamaya karar verdi.

Baba H.M.S. (54) oğlunun bu davranışından gurur duyduğunu ifade ederek, “Çok şükür oğlumun da benim de sağlığımız gayet iyi. Hekimlerimizden, hemşirelerinden ve tüm çalışanlarından çok memnun kaldık. Bize çok iyi baktılar. Böbrek bağışıyla insanlar yaşamına yeniden kavuşuyor. Oğluma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Babasının durumunun kötüleşmesiyle bağış yapmaya karar veren 19 yaşındaki V. S. ise duygularını şöyle aktardı:

“Babam son üç yıldır hastalığı nedeniyle çok sıkıntılı süreçler yaşıyordu. Özellikle son dönemde yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak istedim. Babamın sağlığına kavuştuğunu görünce mutlu oldum. Gerekirse tekrar aynı şeyleri babam için yaparım. Bizim naklimiz Babalar Günü’ne denk geldi. Tüm hocalarımıza ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

ORGAN NAKİL SÜRECİ TİTİZLİK VE ÖZVERİ GEREKTİRİYOR

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde aynı gün gerçekleştirilen böbrek nakilleri SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı / Nefroloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehtap Akdoğan ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı / Organ Nakil Merkezi Cerrahı Doç. Dr. Yücel Yüksel başkanlığında başarıyla tamamlandı.

Organ nakil sürecinin titizlik ve özveri gerektiren multidisipliner bir çalışma olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Yücel Yüksel, “Operasyonların ardından hem babalarımızı hem de evlatlarımızı sağlık bir şekilde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nakil öncesi hazırlık, ameliyat süreci ve sonrası bakım aşamalarını ekip olarak büyük bir dikkatle ve koordinasyon içerisinde sürdürüyoruz. Hastalarımızın sağlığı ve yaşam kaliteleri için bu sürecin her aşamasını büyük bir dikkat ve özveriyle planlayarak hayata geçiriyoruz” dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi, organ nakli alanındaki deneyimi, akademik kadrosu ve hasta odaklı yaklaşımıyla bölge halkına umut olmaya devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Son dakika... Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti

2025-06-11 11:06 - Siyaset

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna devam kararı

2025-06-11 16:07 - Siyaset

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Erdoğan’ın İtalyan marka ayakkabıları dudak uçuklattı: Değeri 300 bin lira!

2025-06-15 00:08 - Gündem

Trump’tan İran’a gözdağı: Saldırırsanız sonuçları eşi benzeri görülmemiş olur

2025-06-15 10:38 - Dünya

CHP'den seçildi, AKP'ye geçti, koltuğu kaptı!

2025-06-17 18:39 - Siyaset

AKP'li Başkanvekili Karadeniz, seçilmiş başkan gibi dolaştı...

2025-06-12 18:38 - Gündem

İlgili Haberler

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

00:38 - Sağlık

Pankreas kanseri hasta Whipple ameliyatıyla sağlığına kavuştu

00:00 - Sağlık

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan 'şifalı su' uyarı

11:08 - Sağlık

Eklem hastalıklarının tedavisinde devrim niteliğinde yöntemler

00:00 - Sağlık

Akciğer Rezeksiyonu nedir, hangi durumlarda uygulanır?

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Medyaya cezalar yağarken: Ebubekir Şahin'den yandaş medyaya 'itidal' çağrısı

19:08 - Gündem

Ankara Valisi Vasip Şahin'i dolandırmak isteyen 7 sanık hakkında karar verildi

18:38 - Gündem

Son Dakika... 4 kişi daha 'etkin pişmanlık'tan yararlandı: Tahliye edildiler!

18:09 - Gündem

Erdoğan onaylamış! Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun ismi değiştirildi

18:05 - Gündem

ABD ile AB arasında ticarette kritik dönemeç: Gümrük vergisi pazarlıkları sürüyor!

17:39 - Ekonomi