?>

Babacan: Rezervimiz eksi 55 milyar dolar!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin yedinci olağan kurulunda konuştu.

Siyaset - 4 yıl önce

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin yedinci olağan kurulunda konuştu. Babacan şu ifadeleri kullandı:

‘Elin adamı Ukrayna’ya girmeden 600 milyar dolar rezerv biriktirdi’

“Güçlü ve hazırlıklı olmak zorundayız. Mesela Merkez Bankamızın rezervlerini güçlü tutmak zorundayız. Elin adamı Ukrayna’ya girmeden önce 600 milyar dolarlık döviz rezervini biriktirdi, ondan sonra girdi. Biz ne yaptık? Daha ortada daha pandemi yok… Daha enerji krizi yok… Merkez Bankası’nın dövizleri eksi 55 milyar dolara indi. Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini 28 milyar dolardan 136 milyar dolara çıkartmıştık. Şu anda net eksi 55 milyar dolar.”

‘Ülkemizi gençlerin yaşamak istediği bir ülke yapmak zorundayız’

“Bu ülkenin en büyük beka sorunu gençlerin yarınlarını bu ülkede değil, başka ülkelerde hayal etmeleridir. Ülkemizi, gençlerin yaşamak istediği bir ülke yapmak için çalışmak zorundayız. Devletiyle, siyasi partileriyle, sivil toplumuyla hep beraber bunu başarmak zorundayız.”

‘Doğrunun yanında durursanız gençler doğduğu topraklarda yaşamak ister’

“Bu ülkeyi her şeyiyle güçlü kılmamız lazım. Ekonomisiyle, ordusuyla ve en önemlisi itibarıyla güçlü kılmamız lazım. İtibarın, sözün gücü ve güvenilir ülke olmak her şeyden kıymetli. Dünyaya ‘Türkiye yalpa yapmaz, kimseyi yanıltmaz, dimdik ve her zaman doğrunun ve adaletin yanında durur’ dedirtmemiz lazım. İtibarlı bir ülkenin sadece sözüyle dünya üzerinde ne kadar etki yapabileceğini gördüm. Yeri gelir; ekonominizin de ordunuzun da çok daha üzerinde etkiyi sözle yapabilirsiniz. Her daim adaletin, doğrunun ve hakkın yanında durmanız lazım. Ancak böyle etkili olabilirsiniz. Ancak böyle gençlerimiz ‘Benim yaşamak istediğim ülke burası. Doğduğum topraklarda yaşayacağım. Yarınlarımı burada kuracağım’ der.”

‘Kimya öğretmenim, çocukları AB pasaportu alınca oturup ağladı’

“Lisede bir kimya öğretmenim vardı. Bulgaristan’dan Türkiye’ye göçmüş. Yakın zamanda yaşadığı bir hatırasını anlattı. ‘İlkokul çağında zulme uğradık, ailecek Türkiye’ye geldik. Sınırı geçtiğimizde dedem eğildi, toprağı öptü. Bize de ‘Çocuklar artık vatanımız burası’ dedi. Fakat geçenlerde oğlum ile gelinim, ‘Baba sana sürprizimiz var’ dediler. Ellerinin arkalarında bir şey saklıyorlar. Bir pasaport çıkarttılar. ‘Biz Avrupa Birliği pasaportu aldık’ diye sevindiler. Oturdum ağlamaya başladım. Benim dedem bu ülkeye toprağı öperek girdi, çocuklarım AB pasaportu aldım diye seviniyor. Oturdum ağladım’ dedi. Yazık ya. Ülkemiz varlık içerisinde yokluk yaşıyor.” 

Haftanın Öne Çıkanları

İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık'a saldırı!

2022-02-24 18:49 - Gündem

Cübbeli de Tarkan’ı hedef aldı...

2022-02-20 12:12 - Gündem

Erdoğan, gece yarısı görevden aldı, atadı...

2022-02-26 12:38 - Gündem

TV 100 ve CNN'den 'Metin Özkan' kararı...

2022-02-23 16:39 - Gündem

Yandaş yazardan Tarkan’a tehdit!

2022-02-19 20:28 - Gündem

Bahçeli: 6'yı ters çevir 9 olur...

2022-02-22 16:34 - Siyaset

Murat Ongun, CNN Türk’ü CNN’e şikayet etti!

2022-02-20 01:01 - Gündem

Sedat Peker aylar sonra ortaya çıktı!

2022-02-22 23:31 - Gündem

Almanya'da asgari ücret 2500 euro oldu!

2022-02-23 23:07 - Dünya

AKP'nin gerçek oy oranını açıkladı!

2022-02-26 13:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Bahçeli: Gizli kapaklı herhangi bir pazarlık söz konusu değil

10:23 - Siyaset

Özgür Özel: Doğrudan talimatımdır, o anahtar Alevilere teslim edilsin!

21:41 - Siyaset

Dervişoğlu: Yedi kollu canavarın merkezi Saray'dır!

20:22 - Siyaset

Mehmet Pamuk: Siyaset transfer piyasasına döndü!

09:41 - Siyaset

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli Amiral Türker Ertürk tutuklandı!

19:55 - Gündem

Ümit Özdağ'dan eylemdeki madencilere destek ziyareti

17:27 - Gündem

Butlan CHP, bir belediyeyi daha AKP'ye kazandırdı!

14:32 - Gündem

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset