?>

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıldönümü...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 93’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Fatma Şahin, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin, şehrin en önemli hafızalarından biri olduğunu vurgulayarak, bu ziyaretin Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu irade, cesaret ve fedakarlığın tarihe düşülmüş güçlü bir notu olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in, imkansızlıklar içinde verdiği direnişle yalnızca kendi kaderini değil, Anadolu’nun istiklal yürüyüşünü de etkilediğini belirten Başkan Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu şehir, vatan toprağının tek bir karışını dahi teslim etmemek uğruna aylarca süren bir mücadeleyi göze almış, bedel ödemiş ve tarihe onuruyla yazılmıştır. Atatürk’ün Gaziantep’e teşrifi, bu eşsiz mücadelenin millet nezdinde kabulünün ve takdirinin en somut göstergelerinden biridir. Gaziantep, yalnızca bir cephe değil; inancın, kararlılığın ve bağımsızlık ruhunun adıdır.

Geçmişten aldığı bu güçlü mirasla Gaziantep, bugün de üretimde, sanayide, kültürde, bilimde ve sosyal hayatta Türkiye’ye örnek olmaya devam etmektedir. Çünkü biliyoruz ki kökleri sağlam olan bir şehrin geleceği de güçlü olur. Tarihini unutmayan, mücadelesini doğru okuyan şehirler yarınlarını daha sağlam inşa eder.

Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, milli mücadele ruhuna ve bu toprakların bizlere yüklediği sorumluluğa sahip çıkmak; sadece geçmişe saygı değil, geleceğe karşı da en büyük görevimizdir. Gaziantep, bu bilinçle yoluna devam etmekte, ülkemizin birlik ve beraberliği için üzerine düşeni kararlılıkla yerine getirmektedir.

İnanıyorum ki Gazi şehrin gazi torunları, tarihinden aldığı ilhamla her alanda daha güçlü yarınlar inşa edecek, Gaziantep’i Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olarak geleceğe taşıyacaktır.”

Başkan Şahin mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Gazi şehrin buluşmasının 93’üncü yıl dönümünü gururla kutluyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!

2026-01-20 18:47 - Gündem

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

2026-01-22 14:16 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'dan Bahçeli'ye sert gönderme

2026-01-18 13:20 - Siyaset

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

2026-01-22 10:00 - Ekonomi

CHP emekli maaşını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor!

2026-01-23 12:46 - Gündem

Göksel’den Türk Sanat Müziği’ne zarif saygı duruşu

2026-01-22 00:39 - Magazin

Erdoğan Aydın'da ‘Topuklu Efe’yi övdü, CHP'yi eleştirdi...

2026-01-24 16:21 - Siyaset

Özgür Özel'den Bahçeli'ye 'emekli maaşı' çağrısı

2026-01-20 15:16 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Türk bayrağı' provokasyonuna tepki

2026-01-21 12:17 - Siyaset

Ahmet Özer'e 6 yıl 3 ay hapis cezası!

2026-01-23 13:23 - Gündem

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’te teşkilat seferberliği mesajı

00:00 - Yerel

Türkiye Yağlı Pehlivan Güreş Ligi müsabakaları başladı

00:00 - Yerel

Şahin, ulaşım düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Gebelik Okulu açıldı

00:00 - Yerel

GAİB’in yeni Koordinatör Başkanı Mete Akcan oldu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Maden işçileri: Alacaklarımızın tamamı yatana kadar direnişi bitirmeyeceğiz

13:59 - Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

13:06 - Eğitim

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Özgür Özel, direnişteki Doruk Madencilik işçilerini ziyaret etti

14:27 - Gündem