?>

Aşıyı bulan Türk bir müjde daha verdi...

Almanya'da kurulan BioNTech'in CEO'su olan Uğur Şahin BBC'ye açıklamalarda bulundu.

Gündem - 5 yıl önce

Almanya'da kurulan BioNTech'in CEO'su olan Uğur Şahin BBC'ye açıklamalarda bulundu. Şahin, "Aşının ciddi bir yan etkisi tespit edilmedi" dedi. Şahin araştırmanın detaylarını da kamuoyu ile paylaştı.

Eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte Mainz’de BioNTech’i yöneten Profesör Uğur Şahin, BBC’de yayınlanan The Andrew Marr Show’a konuk oldu.

Kısa bir süre içerisinde uluslararası kamuoyu tarafından tanınan bir figür haline gelen Şahin, Pfizer ile geliştirilen corona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geliştirilen corona virüsü aşısının hiçbir ciddi yan etkisi olmadığını söyleyen Şahin, “Şu ana kadar karşılaştığımız en önemli yan etki iğne vurulan bölgede hissedilen hafif ağrı. Bazı gönüllülerde ise hafif ve orta seviyede ateş artışı da aynı dönemde rastlandı. Şu ana kadar araştırmayı durduracak ya da askıya almamıza sebep olacak herhangi bir kısa ve orta vadeli yan etkiyle karşılaşmadık” dedi.

BBC’de açıklamalarda bulunan Şahin, “İki ayı aşkın bir süredir katılımcılardan elde ettiğimiz güvenlik verilerine sahibiz ve iki yılı aşkın bir süredir de veri toplamaya devam edeceğiz ve aşının sadece kısa ve orta vadeli yan etkileri için değil uzun dönem etkilerini de görmek için. Fakat şu ana kadar güvenlik verileri tamamen etkili” dedi.

Şahin, aşının her yıl corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirip kuvvetlendirmediğinin de takip edilmesi gerektiğini ve bu konuda da daha çok veriye ihtiyaç olunduğunu dile getirdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEBRİK ETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren Türk bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, Kovid-19'a karşı geliştirilen ve yüzde 90 başarılı olduğu bildirilen potansiyel aşıyı üreten Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucularından Dr. Türeci ve Prof. Dr. Şahin ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Çavuşoğlu, Kovid-19 aşısıyla insanlığa umut olan Türk çifti, aşının bulunmasındaki başarılarından dolayı tebrik etti.

 !#**h26006**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

1 milyon öğrenci arasında ilk 50'ye girdi...

2020-11-14 19:52 - Eğitim

'Türkiye ekonomisini çökertmeyeceğiz'

2020-11-11 16:01 - Dünya

Trump, Savunma Bakanını görevden aldı!

2020-11-09 21:26 - Dünya

Gaziantep'te 863 polisle 'Torbacı' operasyonu

2020-11-10 20:30 - Asayiş

GKV’li miniklerin kitap okuma sevgisi

2020-11-13 13:45 - Eğitim

Vida ile temasta bulunan herkes karantinada!

2020-11-12 16:05 - Spor

Doğru Parti Genel Başkanı gözaltına alındı!

2020-11-12 12:40 - Gündem

GTO'dan muhteşem 10 Kasım videosu

2020-11-09 17:05 - Gündem

İmamoğlu bugünkü ölüm sayısını açıkladı!

2020-11-14 23:14 - Gündem

Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcısı oldu

2020-11-10 23:59 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel ve 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık fezlekesi TBMM'de

19:45 - Gündem

Binali Yıldırım'ın oğlu İstanbul Havalimanı'nda gerginlik çıkardı iddiası

06:36 - Gündem

İmamoğlu: Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tahliyeleri bir an evvel gerçekleşmeli

08:25 - Gündem

Akın Gürlek’ten Özgür Özel’e 500 bin liralık tazminat davası

07:22 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan Tayfun Kahraman kararına tepki

07:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'nin Colani kararı Resmi Gazete'de...

12:15 - Dünya

Kocaeli'de parfüm deposunda yangın: 6 kişi yaşamını yitirdi

11:14 - Asayiş

İmamoğlu: Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tahliyeleri bir an evvel gerçekleşmeli

08:25 - Gündem

Son Dakika... Futbolda bahis operasyonu: 21 kişiye gözaltı kararı...

08:12 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar'dan Tayfun Kahraman kararına tepki

07:17 - Gündem