?>

Asgari ücret 3 ayda buhar oldu: Türkiye Avrupa’da 3 basamak daha geriledi!

Euro kuru nedeniyle Türkiye’deki asgari ücretin döviz bazında değer kaybetmesi, çalışanların gelirlerini Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında geriletmeye devam ediyor. Türkiye, asgari ücret sıralamasında birkaç basamak daha geriye düştü.

Ekonomi - 1 yıl önce

Euro kurundaki hızlı artış, Türkiye’deki asgari ücretin döviz cinsinden değer kaybetmesine sebep oldu. Alım gücünün düşmesiyle birlikte çalışanların gelirleri, Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında gerilemeye devam etti. Türkiye, asgari ücret sıralamasında birkaç basamak birden gerileyerek, Avrupa’daki sıralamasında sondan beşinci sıraya düştü.

ASGARİ ÜCRET ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Eurostat verilerine göre, 2025 yılı başında Türkiye'deki brüt asgari ücret 26 bin 5 TL olarak belirlenmişti ve o dönemde döviz kuru 36,73 TL idi. Bu hesaplamayla Türkiye'deki brüt asgari ücret yaklaşık 708 Euro seviyesindeydi. Ancak son aylarda döviz kurundaki sert artış nedeniyle bu rakam önemli ölçüde düştü. Euro/TL kurunun 44 seviyelerine ulaşmasıyla, asgari ücretin Euro karşılığı yaklaşık 591 Euro’ya geriledi.

Bu düşüş, Türkiye’nin Avrupa’daki asgari ücret sıralamasında birkaç basamağa daha gerileyerek, Macaristan (706 Euro) ve Karadağ (670 Euro) gibi ülkelerin gerisine düşmesine yol açtı. Bu gelişmeyle birlikte, Türkiye’nin asgari ücret sıralamasındaki yeri daha da zayıflarken, Bulgaristan, Arnavutluk, Moldova ve Ukrayna gibi ülkelerle arasındaki fark da kapanmaya başladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

İmamoğlu ve Özdağ yaz aylarında cezaevinden çıkabilir!

2025-04-15 13:04 - Gündem

İlgili Haberler

Güneydoğu'dan 121 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı

00:00 - Ekonomi

Yıldırım: İhracatta nicelik kadar nitelik de önemli

00:00 - Ekonomi

GAİB, Haziran ayı ihracat verilerini açıkladı

00:00 - Ekonomi

Otoyol ve köprü ücretlerine zam geldi!

06:54 - Ekonomi

ORZAX halka arz oluyor...

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında olduğu 24 kişi tutuklandı!

09:36 - Gündem

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

00:00 - Yerel